14/8/23

Πράκτορες και προδότες, παντού και πάντα . Η 14η Αυγούστου και οι προδοσίες στη Μικρά Ασία το 1922 και το 1974 στην Κύπρο.


 

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ 

Τα χαράματα της 13ης/26ης Αυγούστου 1922 ,ο Κεμάλ καθοδηγούμενος από το Λονδίνο έκανε την τελική του επίθεση εναντίον των Ελληνικών Δυνάμεων, στο μέτωπο του Αφιόν Καραχισάρ, που το υπεράσπιζαν 5 ελληνικές μεραρχίες που τις διοικούσε ο κληρονομικός πράκτορας των Άγγλων Νικόλαος Τρικούπης. Από το σκυλόσογο των Τρικούπηδων. Από το Μεσολόγγι. 

Ο Τρικούπης είχε τοποθετηθεί διοικητής του Ά Σώματος Στρατού πριν 48 ημέρες μα αποστολή να διαλύσει το Μέτωπο, ώστε να γίνει η ταχεία εκκένωση της Μικράς Ασίας όπως είχε συμφωνηθεί από τις 3/16 Μαϊου 1922.

 Ο Τρικούπης «αιφνιδιάστηκε», όπως και ο Φον Πάουλους στο Στάλινγκραντ, και το μεσημέρι της 14ης/27ης Αυγούστου εξέδωσε τη διαταγή άμεσης απαγκίστρωσης. Η εκκένωση του Αφιόν, ήταν μια κόλαση, αφού έγινε υπό καθεστώς απόλυτου πανικού. 

Ο Τρικούπης το έβαλε στα πόδια χωρίς τον ασύρματο του, με αποτέλεσμα ο αρχιστράτηγος στην Σμύρνη να μην γνωρίζει που βρισκόταν/ Μόνο η πρώτη Μεραρχία του στρατηγού Φράγκου που υποχώρησε συντεταγμένα έδινε αναφορές. 

Ο Χαντζανέστης από τη Σμύρνη έστειλε αναγνωριστικά αεροπλάνα να του πουν που ήσαν οι Μεραρχίες του Τρικούπη του Κίμωνα Διγενή και του Δημητρίου Δημαρά .
Πλήρες Χάος.

Τρείς ημέρες μετά , στις 17/30 Αυγούστου, το συνονθύλευμα που διοικούσε ο Τρικούπης , προσπάθησε να περάσει από το Δερβένι του Αλή Βεράν το οποίο το κρατούσαν οι Τούρκοι για πάει προς το Ουσάκ. 

Οι στρατιώτες που επιτέθηκαν στο τουρκικά πολυβόλα σφαγιάστηκαν. 

Στις 20 Αυγούστου/2 Σεπτεμβρίου ο περιπλανώμενος Τρικούπης μαζί με τον Κίμωνα Διγενή παραδόθηκαν στον Κεμάλ για να είναι ασφαλείς.

 Ο Φράγκος έδωσε μια σύντομη μάχη στο Ντουμλουπινάρ και υποχώρησε προς το Ουσάκ.

Στις 24 Αυγούστου/6 Σεπτεμβρίου αναχώρησε και το τελευταίο ελληνικό στρατιωτικό τμήμα από τη Σμύρνη. 

Η Εκκένωση της Μικράς Ασίας που ειχαν αποφασίσει τον Μάρτιο οι Συμμαχοι είχε ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ. Μέσα σε 11 ημέρες. 

 Στις 7 το βράδυ της 26ης Αυγούστου/8ης Σεπτεμβρίου 1922, ο Αρμοστής και Άγγλος πράκτορας, Αριστείδης Στεργιάδης, επιβιβάστηκε στη Σμύρνη στο αγγλικό θωρηκτό «Iron Duke», («Σιδερένιος Δούκας») που τον μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη. 
Η αποστολή του είχε λήξη με επιτυχία. 
 Πέντε ημέρες μετά , την 1η/14η Σεπτεμβρίου μπήκαν οι Τσέτες στην Σμύρνη. 
Η Συμαφωνία του Κεμάλ με τους Αγγλους αφορούσε στην προαστασία των Χριστιανών από τον τουρκικό Στρατό. Και ο Στρατός κράτησε τον λόγο του αλλά οι Τσέτες δεν ήταν «ο στρατός». 

 Η απόφαση των Συμμάχων για την Εκκένωση της Μικράς Ασίας ανακοινώθηκε στις 13/26 Μαρτίου 1922. Και η καταστροφή της Σμύρνης ήταν γεγονός 171 ημέρες μετά. Στις 21 Νοεμβρίου ξεκίνησε η διάσκεψη της Λωζάνης της οποίας αυτοδιορίστηκε Πρόεδρος ο Λόρδος Κόρζον. Ο Πράκτωρ Βενιζέλος εκπροσωπούσε τους Ελληνες. Οι «6» εκτελεστήκαν επτά ημέρες μετά την έναρξη της Λωζάνης, Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΗΤΑΝ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΗ ΣΑΝ ΑΓΓΛΙΚΟ ΤΡΑΙΝΟ. ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ

Μετά.το 1927, ο προδότης Τρικούπης , με την κυβέρνηση του άλλου κληρονομικού ρουφιάνου των Άγγλων, του Αλέξανδρου Ζαΐμη, και με υπουργό Στρατιωτικών τον Αλέξανδρο Μαζαράκη, ανακλήθηκε στην ενεργό υπηρεσία και προάχθηκε σε αντιστράτηγο. 
 Κατά το διάστημα 1928-1930 διετέλεσε και Νομάρχης Αττικοβοιωτίας. 
 Ο ψυχοπαθής Χατζηανέστης εκτελέστηκε. 
 Ο προδότης Τρικούπης αντίθετα πήρε προαγωγή. Τιμήθηκε με πολλά ελληνικά ανώτατα παράσημα. Σύζυγός του ήταν η Ελένη, το γένος Κορδέλλα. 

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ 

 Στις 3.30 το πρωί με ωρα Γενεύης της 14ης Αυγούστου 1974 ο Βρετανός υπουργός εξωτερικών Κάλαχαν ανακοίνωσε τη διακοπή των διαπραγματευσεων της Γενεύης . Στην Αθήνα ήταν 04.30. 

Περίπου μια ώρα μετά, η τουρκική αεροπορία βομβάρδιζε τη Λευκωσία και την Αμμόχωστο . Ο «Αττίλας 2» είχε ξεκινήσει.

 Ο Καραμανλής και οι πράκτορες Νατοϊκοί αξιωματικοί του, που παρακολουθούσαν άπραγοι τον τουρκικό αποβατικό στολίσκο να μεταφέρει μέρα -παράμερα ενισχύσεις στο τουρκικό προγεφύρωμα από τις 20 Ιουλίου, και για 25 ημέρες, εμφανίστηκε στο Πεντάγωνο μετά τις 6 . Το Πολεμικό Συμβούλιο, που συγκάλεσε ο Καραμανλής στις 14 Αυγούστου , «διαπίστωσε» την αδυναμία της Ελλάδας να συνδράμει την Κύπρο και έτσι οι ελληνικές αντιδράσεις περιορίστηκαν στο…..διπλωματικό τομέα. 

Ο Ετσεβίτ ήταν βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν θα επιτίθετο στην Τουρκία. 

Στις 9 το βράδυ  της 14ης Αυγούστου ο Εθνάρχης σε διάγγελμα από την ΕΡΤ δήλωσε ότι «Η Κύπρος είναι μακρυά», για τα ελληνικά υποβρύχια , και τα Φάντομ. 

 Η συμπεφωνημένη προδοσία της Κύπρου δεν συνετελέστηκε στις 14 Αυγούστου 1974.
 Η προδοσία άρχισε με την απόφαση του ΠΡΑΚΤΟΡΑ Μακάριου να διώξει τους Έλληνες Αξιωματικούς. Συνεχίστηκε με το πραξικόπημα και την Εισβολή, και με τη συμμετοχή στις συνομιλίες της Γενεύης. 
 ΟΛΑ ΕΙΧΑΝ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΣΟΦΟ ΡΑΒΙΝΟ ΤΗΣ "ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ" ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1973.11 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: