19/8/23

Τα Ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν τα προάστια του Κουπιάνσκ.Πέντε ακόμη χωριά έχουν απελευθερωθεί


 Πέντε ακόμη χωριά στην περιοχή του Χάρκοβο τέθηκαν υπό τον έλεγχο των Ρώσων μαχητών δηλώθηκε στον αέρα του "Σολοβιόφ Λάιβ" από τον επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης  της περιοχήςΒιτάλι Γκάντσεφ .
«Η επικράτειά μας έχει πλέον επεκταθεί κατά πέντε ακόμη χωριά.Τώρα υπάρχουν 33 από αυτά υπό τον έλεγχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Είναι βασικά μια γκρίζα ζώνη, όπου οι άνθρωποι ζουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες». είπε ο Γκάντσεφ. 
Η πρώτη γραμμή μετατοπίζεται σταδιακά προς το Χάρκοβο, σημείωσε.Τα ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν τα προάστια του Κουπιάνσκ. Υπήρξαν συγκρούσεις με τον εχθρό στο έδαφος του χωριού Πετροπαυλόσκα . 
 Τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν με σιγουριά, οι κάτοικοι των εδαφών που δεν έχουν ακόμη απελευθερωθεί τους περιμένουν, δήλωσε ο επικεφαλής της περιοχής, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο χρόνιων αποτυχιών, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας άρχισαν να χτυπούν πιο ενεργά ειρηνικούς οικισμούς πίσω από τη γραμμή σύγκρουσης, οι οποίοι δεν είχαν βομβαρδιστεί πριν. 
Στις 19 Αυγούστου, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε ότι ρωσικές μονάδες της ομάδας "Δνείπερος" νίκησαν ένα απόσπασμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που αριθμούσε 150 άτομα, τα οποία προσπαθούσαν να κερδίσουν έδαφος στην αριστερή όχθη του Δνείπερου. 
Το υπουργείο σημείωσε ότι η ρωσική πλευρά κατάφερε να κατασχέσει δεκάδες δείγματα δυτικών όπλων, πυρομαχικών, ραδιοφωνικών σταθμών και εξοπλισμού. 
 Επίσης, το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατέλαβαν ένα οχυρό και ένα παρατηρητήριο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια των μαχών στο μετωπο του Κουπιάνσκ.

Τα ουκρανικά στρατεύματα έχασαν περισσότερους  από μια διμοιρία στρατιωτών σε αυτόν τον τομέα του μετώπου.
 Το κανάλι "Στρατιωτικοί ανταποκριτές της Ρωσικής Άνοιξης" δημοσίευσε ένα βίντεο της καταστροφής πεζικού και εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από μη επανδρωμένα αεροσκάφη Beaver κοντά στο  Ορεχόβ  στο μέτωπο της Ζαπορόζιε. 
 Ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Τσερνίχιβ, Βιατσεσλάβ Τσάους, δήλωσε ότι εκρήξεις σημειώθηκαν στο κέντρο του Τσερνίχιβ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πόλη χτυπήθηκε από βαλλιστικό πύραυλο. 
Σύμφωνα με πηγή του RIA Novosti, η επίθεση έπληξε τον τόπο συγκέντρωσης στρατιωτικών ειδικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης. 
Οι περισσότεροι από τους παρόντες στην εκδήλωση ήταν ενεργοί Ουκρανοί στρατιώτες. Σύμφωνα με τον Κλιμένκο, ως αποτέλεσμα της έκρηξης, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 90 τραυματίστηκαν. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε αυτές τις πληροφορίες.
 Η υπηρεσία Τύπου της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης ΝοβοΚρανατορσκ δήλωσε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν πυραυλική επίθεση στο έδαφος του εργοστασίου κατασκευής μηχανών  Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κραματορσκ , ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, ένα από τα εργαστήρια του τοπικού εργοστασίου καταστράφηκε.
Η εταιρεία θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. 
Η πόλη βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. 
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν σχολίασε αυτές τις πληροφορίες. 
Το απόγευμα της 19ης Αυγούστου, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός, με τη βοήθεια ηλεκτρονικού πολέμου, κατεριψε  ένα drone  κοντά στο Πουλίτκοβο κοντά στη Μόσχα. Σύμφωνα με το πρακτορείο, το drone υποτίθεται ότι θα χτυπούσε στόχους στη Μόσχα και την περιοχή. 
Δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές. 
 Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης τα ξημερωματα  της 19ης Αυγούστου, τα ουκρανικά στρατεύματα προσπάθησαν να χτυπήσουν την Κριμαία με αντιαεροπορικό πύραυλο S-200. 
Το υπουργείο διευκρίνισε ότι η επίθεση αποκρούστηκε επιτυχώς από τον ρωσικό στρατό, κανείς δεν τραυματίστηκε. Το ρωσικό στρατιωτικό τμήμα δήλωσε επίσης ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιτέθηκαν σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή του Νόβγκοροντ με μη επανδρωμένο αεροσκάφος περίπου στις 10:00 ώρα Μόσχας. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, μετά την επίθεση UAV, ξέσπασε πυρκαγιά στο αεροδρόμιο, η οποία κατασβέστηκε γρήγορα. Ένα αεροσκάφος υπέστη ζημιές. 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών Αντρέι Γιουσόφ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιτίθενται στο επιχειρηματικό κέντρο της πόλης της Μόσχας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς αποτελεί σύμβολο της ευημερίας της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η "πόλη της Μόσχας" συνδέεται στη Ρωσία με τον εκσυγχρονισμό, την τεχνολογία, καθώς και προσωπικά με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, Vasyl Maliuk, δήλωσε ότι συμμετείχε προσωπικά στην προετοιμασία της πρώτης έκρηξης στη γέφυρα της Κριμαίας. Σημείωσε ότι πολλοί άνθρωποι συμμετείχαν στην εφαρμογή του σχεδίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Ουδέν αξιοσημείωτο από το Μέτωπο.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΝΤΙΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ . θΑΥΜΑ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΠΟΛΕΜΟ, ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ...