30/8/23

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ: 11+1 ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

 

 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός έδωσε στη δημοσιότητα τις 11+1 δεσμεύσεις της παράταξης «ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» που δίνουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της Περιφέρειας Αττικής.

 Άμεσες προτεραιότητες αποτελούν η ασφάλεια των πολιτών, το κυκλοφοριακό, η πάταξη της αισχροκέρδειας, η προστασία του περιβάλλοντος, οι υποδομές σε υγεία – παιδεία – πολιτισμό – αθλητισμό. 


Ακολουθούν αναλυτικά οι πρώτες 2 δεσμεύσεις. 

Η πρώτιστη δέσμευση είναι  για τη ζωή μας στην Αττική

 

Η ζωή μας στην Αττική μπορεί και πρέπει να αλλάξει, η Αττική μπορεί να ξαναγίνει ένας θαυμάσιος τόπος για να ζεις!

 Με ένα μεγάλο και ολιστικό Σχέδιο παρεμβάσεων σε όλα τα μεγάλα ζητήματα. Αξιοποιώντας τα σύγχρονα επιστημονικά εργαλεία σχεδιασμού, προγραμματισμού και ελέγχου. Με μεγάλες ανοιχτές στην κοινωνία

διαβουλεύσεις.

Πρέπει να το πιστέψουμε: είναι στο χέρι μας, μπορούμε να το κάνουμε!

Δίνουμε πραγματικό περιεχόμενο στις σημαντικές αρμοδιότητες αλλά και στους οικονομικούς πόρους (ΕΣΠΑ, Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, ίδιοι πόροι) που ήρθαν στην Περιφέρεια Αττικής με αποφασιστικές παρεμβάσεις του Γιάννη Σγουρού, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Περιφερειάρχης.

Μπορούμε λοιπόν να κάνουμε πράξη το όραμα, που αφορά τη ζωή πέντε εκατομμυρίων πολιτών, το ζην και το ευ ζην, με όρους ασφάλειας, αλληλεγγύης και κοινωνικής -παραγωγικής -περιβαλλοντικής συνοχής.

1. Ανθεκτικότητα έναντι κρίσεων και φυσικών καταστροφών

Θωρακίζουμε την Αττική απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις και περιβαλλοντικές κρίσεις. Αυξάνουμε την ανθεκτικότητα απέναντι στην κλιματική κρίση και στα εντεινόμενα ακραία φαινόμενα, πλημμύρες, σεισμούς, πυρκαγιές, χιονοπτώσεις, καύσωνες κλπ. 

Προβαίνουμε σε πλήρη καταγραφή προβλημάτων, ιεραρχώντας, με συμμετοχικές διαδικασίες, τις επεμβάσεις και τα μέτρα για την επίλυσή τους. Δίνουμε

άμεση προτεραιότητα στον σχεδιασμό πρόληψης. 

Σχεδιάζουμε έξυπνα σε σχέση με τα πρωτόγνωρα φαινόμενα. Οι πράσινες υποδομές, στρατηγικά σχεδιασμένες, και οι λύσεις που βασίζονται στη φύση προτεραιοποιούνται σε σχέση με τις κλασσικές γκρι υποδομές. Δημιουργούμε Στρατηγικό Πλάνο με ορίζοντα δεκαετίας για μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Περιφέρειά μας. 

Δεσμευόμαστε για την άμεση ολοκλήρωση των έργων που καρκινοβατούν εδώ και χρόνια, εκσυγχρονίζοντάς τα όπου απαιτείται.

2. Ασφάλεια πολιτών. Ενισχύουμε την πρόληψη και την αποτροπή ως προς την παραβατικότητα.

Σχεδιάζουμε και πραγματοποιούμε καλύτερο φωτισμό στους δημόσιους χώρους.

Επενδύουμε σε προληπτικά προγράμματα και δράσεις που στοχεύουν στην εκπαίδευση και κοινωνική ένταξη αποκλεισμένων ομάδων. 

Ενισχύουμε την συνεργασία με την κοινότητα για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των

προβλημάτων ασφάλειας. 

Ενημερώνουμε τακτικά το κοινό για τους τρόπους προστασίας του. Συνεργαζόμαστε με τους Δήμους καθώς και με κρατικούς φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων οδικής ασφάλειας και την προώθηση βελτιώσεων στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας. Εντοπίζουμε και καταπολεμούμε στη ρίζα τους λοιπά προβλήματα ασφάλειας με έμφαση σε ευαίσθητους τομείς (όπως π.χ. σχολική βία, προβληματικές κοινωνικές δομές κ.α.).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Ουδέν αξιοσημείωτο από το Μέτωπο.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΝΤΙΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ . θΑΥΜΑ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΠΟΛΕΜΟ, ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ...