25/8/23

Ωιμέ! Ο Αλή Σαμπαντζί, ο φίλος μας, έπεσε στα βράχια .

 

ΆΓΚΥΡΑ  25.08.2023  Ο Τούρκος επιχειρηματίας Αλή Σαμπαντζί  μέλος μιας από τις πλουσιότερες και ισχυρότερες οικογένειες της Τουρκίας, και η σύζυγός του Βουλσάτ Ντογκάν Σαμπαντζί  βρίσκονται στο νοσοκομείο μετά από ένα ατυχημα με το γιοτ τους στην Ελλάδα. 
 Το γιοτ τους συνετρίβη σε βράχια,  χθες το βράδυ στα ανοικτά του ελληνικού νησιού της Λέρου.
Η διάσωση έγινε από τους Τούρκους που τον μετέφεραν στην Τουρκία.
 Ο Σαμπαντζί, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Esas Holding, στην οποία ανήκει επίσης το Pegasus, και η σύζυγός του βρίσκονταν σε διακοπές στο νησί της Λέρου με το γιοτ τους με σημαία Μάλτας. 
 Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, χτύπησαν στα βράχια ενώ έπλεαν σε ένα εστιατόριο στην ακτή. Το ζευγάρι τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην Τουρκία, 
 Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Sozcu, ο Ali Sabanci είναι διασωληνωμένος και η κατάστασή του είναι σοβαρή, ενώ η σύζυγός του δεν κινδυνεύει . Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τα παιδιά του ζευγαριού Shevket Emrecan και Kaan Ali ήταν μαζί τους τη στιγμή του συμβάντος, αλλά πήδηξαν στη θάλασσα λίγο πριν το σκάφος συντριβεί στα βράχια και διαφύγει σώο.
 Η Esas Holding επιβεβαίωσε το περιστατικό, λέγοντας ότι η θεραπεία των δύο συνεχίζεται και η υγεία τους παρακολουθείται και το κοινό θα ενημερωθεί για την εξέλιξη της κατάστασης. Η οικογένεια Sabancı της Τουρκίας, η οποία περιλαμβάνει τον Ali Sabanci, είναι μία από τις πλουσιότερες οικογένειες της Τουρκίας, με εκτιμώμενη περιουσία που κυμαίνεται από 20 έως 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Esas Holding, που ιδρύθηκε το 2000, δραστηριοποιείται στον τομέα της αεροπορίας, των logistics, της βιομηχανίας τροφίμων, της υγειονομικής περίθαλψης, του λιανικού εμπορίου, των ακινήτων, της ψυχαγωγίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: