24/8/23

Οι «ΜΠΡΙΚΣ από 5 γίνονται 11 την 1η Ιανουαρίου 2024 και τα ελέγχουν το 37% του ΑΕΠ της Γης.

 


Έξι χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν , προσκλήθηκαν σήμερα να ενταχθούν στο μπλοκ των BRICS. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αργεντινή, η Αίγυπτος, το Ιράν η Σαουδική Αραβία  και η Αιθιοπία θα ενταχθούν το μπλοκ από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Οι BRICS αποτελούνται από τη  Βραζιλία, τη Ρωσία,  την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική. Στη σύνοδο κορυφής αυτής της εβδομάδας, συμφώνησαν να επεκτείνουν το μπλοκ.

Η απόφαση  της διεύρυνσης αποσκοπεί στην ενίσχυση της επιρροής του μπλοκ, το οποίο «θα προωθήσει τα συμφέροντα του «παγκόσμιου νότου»». Επίσημες αιτήσεις ένταξης υποβλήθηκαν από 40.

"Η Δύση χρησιμοποιεί τους «κανόνες» της για  όφελός της. Αυτοί οι ίδιοι κανόνες είναι «η αποικιοκρατία σε ένα νέο πακέτο»", δήλωσε σήμερα ο  Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν

" Οι χώρες του «χρυσού δισεκατομμυρίου» κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν τον μονοπολικό κόσμο, καθώς είναι επωφελής για αυτές. Συγκεκριμένα, προσπαθούν να αντικαταστήσουν το σύστημα του διεθνούς δικαίου με τη δική τους «τάξη », δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης. 

Ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής μίλησε για την Αποδολαριοποίηση  και ζήτησε τη μετάβαση σε συναλλαγές σε εθνικά νομίσματα και εναλλακτικά συστήματα πληρωμών στις διεθνείς πληρωμές. 

 «Η παγκόσμια στιγμή έχει έρθει για τη χρήση τοπικών νομισμάτων, εναλλακτικών οικονομικών διαδικασιών και εναλλακτικών συστημάτων πληρωμών», δήλωσε στη σύνοδο κορυφής των BRICS. 

 Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίζ Ιγνάθιο Λούλα Ντα Σίλβα  , το συνολικό ΑΕΠ των 11 BRICS με την ένταξη των  νέων κρατών θα είναι το 37% του παγκόσμιου ακαθάριστου προϊόντος. «Το ΑΕΠ των BRICS θα αυξηθεί στο 37% του παγκόσμιου ΑΕΠ σε τιμές αγοράς  και το 46% του παγκόσμιου πληθυσμού θα ζει στην Ένωση μας », δήλωσε ο Βραζιλιάνος ηγέτης. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για όσο στην Ελλάδα υπάρχει η μπουρδελοστοα που καταδικάζει τους Τίμιους και Αξιοπρεπείς Έλληνες στα κωλοδικαστήρια της, καμία σωτηρία δεν πρόκειται να υπάρξει και από κανέναν!!

Η 9η Μαΐου στην Ιστορία

Η 9η Μαΐου είναι η 130η ημέρα του δίσεκτου 2024 . Απομένουν 236 ημέρες ως το τέλος του έτους 328.  Ο διάκονος Αθανάσιος, μετέπειτα Άγιος Αθα...