26/8/23

O Νίγηρας έθεσε τον στρατό ετοιμότητα πολέμου εν αναμονή επίθεσης

ΝΙΑΜΕΪ  Ο  αρχηγός του επιτελείου του στρατού του Νίγηρα διέταξε  τις ένοπλες να βρίσκονται  σε  ετοιμότητα πολέμου ή εν αναμονή μιας πιθανής επίθεσης . 
 Το μήνυμα, που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο, απευθυνόταν σε όλους τους διοικητές των στρατιωτικών μονάδων και των δυνάμεων ασφαλείας. 
Καλούνται να είναι προετοιμασμένοι να αποτρέψουν τον αιφνιδιασμό τους σε μια απροσδόκητη επίθεση. 
 Η είδηση έρχεται μια εβδομάδα αφότου η Οικονομική Κοινότητα των Δυτικοαφρικανικών Κρατών  δήλωσε ότι θα εξετάσει τη χρήση βίας εάν δεν αποκατασταθεί η συνταγματική τάξη στον Νίγηρα. 
 Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε σήμερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής της ECOWAS Omar Aliyo Touré . Είπε ότι η ECOVAS είχε μόνο «αποφασίσει  μια πλήρη εφαρμογή κυρώσεων, η οποία περιλαμβάνει επίσης τη χρήση νόμιμης βίας για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης». «Για να διαλύσω τυχόν αμφιβολίες, θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι η ECOWAS ούτε έχει κηρύξει πόλεμο στον λαό του Νίγηρα, ούτε η ανάπτυξη περιφερειακών δυνάμεων συνιστά 'εισβολή'», δήλωσε ο Τουρέ. Επανέλαβε ότι η χρήση βίας είναι ένα ακραίο μέτρο και ότι ο οργανισμός επιδιώκει διπλωματική διευθέτηση της πολιτικής κρίσης.
 Η ECOWAS ζητά την αποκατάσταση του συντάγματος και την επιστροφή στην εξουσία του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μπαζούμ, ο οποίος βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό μετά το πραξικόπημα της 26ης Ιουλίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Ουδέν αξιοσημείωτο από το Μέτωπο.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΝΤΙΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ . θΑΥΜΑ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΠΟΛΕΜΟ, ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ...