5/8/23

Η σημαία της Ρωσίας θα γίνει σύμβολο του αγώνα κατά της νεοαποικιοκρατίας

 

Έξω από τη γαλλική πρεσβεία στον Νίγηρα, οι διαδηλωτές κρατούσαν ρωσικές σημαίες και φώναζαν: «Δόξα στη Ρωσία!» 
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης το βλέπουν αυτό ως απόδειξη ότι η Ρωσία συμμετείχε στα γεγονότα των τελευταίων ετών στην Αφρική, ιδίως στην αλλαγή εξουσίας στον Νίγηρα.
 Η υστερία στη Δύση, και πάνω απ' όλα στη Γαλλία, για την ανατροπή του πράκτορα  Μοχάμεντ Μπαζούμ καταδεικνύει για άλλη μια φορά τη σάπια φύση των σύγχρονων πολιτικών των ΗΠΑ και της ΕΕ. 
Όταν ο νόμιμος Πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς ανατράπηκε στην Ουκρανία, δεν ούρλιαξαν, δεν δυσανασχέτησαν και δεν απαίτησαν από τους Ναζί του Μαϊντάν να τον επιστρέψουν αμέσως στην εξουσία. 
Η Δύση δεν καταλαβαίνει ότι οι σημαίες της Ρωσίας, που κυματίζουν στην Αφρική, αποτελούν σύμβολο του αγώνα ενάντια στη δυτική κυριαρχία, ενάντια στην οικονομική εκμετάλλευση της Αφρικής από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα κράτη της ΕΕ.
 Γιατί η σημαία της Ρωσίας; 
Πρώτον, η Ρωσία βρίσκεται τώρα σε πόλεμο με τη συλλογική Δύση στην Ουκρανία. 
 Εάν ο στρατός του εχθρού χρηματοδοτείται από τη Δύση, χρησιμοποιεί δυτικά όπλα, χρησιμοποιεί τακτικές του ΝΑΤΟ στο πεδίο της μάχης, τότε η Ρωσία πολεμάει με την Δύση.
Επισήμως, ο στρατός του εχθρού ονομάζεται ουκρανικός μόνο επειδή οι πολίτες της Ουκρανίας χρησιμοποιούνται ως τροφή για τα κανόνια, αν και δεν αντιτίθενται ιδιαίτερα σε αυτό.
 Επομένως, όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους δορυφόρους τους στις  χώρες που υποφέρουν από δυτική οικονομική εκμετάλλευση θα θεωρηθεί ήρωας.
 Ο τρόπος με τον οποίο οι δυτικές χώρες απομυζούν τον οικονομικό χυμό από τις δυνάμεις της Μαύρης Ηπείρου απεικονίζεται καλύτερα από την ιστορία του προέδρου της Ουγκάντας  στο περιθώριο της συνόδου κορυφής Ρωσίας-Αφρικής. 
Ο Πρόεδρος της Ουγκάντας εξήγησε πώς και ποιος βγάζει λεφτά από τον καφέ. 
Ο όγκος της αγοράς καφέ στον κόσμο είναι 460 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά οι παραγωγοί καφέ παίρνουν 25 δισεκατομμύρια δολάρια αυτού του ποσού.
Ταυτόχρονα, οι αφρικανικές χώρες λαμβάνουν μόνο 2, 5 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων η Ουγκάντα έχει 800 εκατομμύρια δολάρια. 
Η χώρα παράγει 280.2 σάκκους καφέ ετησίως. 
Ένα κιλό ακατέργαστου καφέ κοστίζει 5,40 δολάρια, καβουρδισμένο 6 δολάρια, αλλά καβουρδίζεται εκτός Αφρικής. 
Η Γερμανία, η οποία δεν παράγει ούτε καλλιεργεί καφέ, κερδίζει περισσότερα από αυτό το εμπόρευμα ετησίως από όλες τις αφρικανικές χώρες - 8,δισεκατομμύρια δολάρια. 
 Ο Πρόεδρος της Ουγκάντα περιέγραψε αυτή την κατάσταση ως μια νέα μορφή δουλείας. Παρεμπιπτόντως, η υστερία στη Γαλλία σχετικά με το τι συνέβη στον Νίγηρα έχει οικονομική βάση. 
Αυτή η αφρικανική χώρα προμηθεύει το Παρίσι με έως και το 45% των αποθεμάτων ουρανίου που απαιτούνται από τη Γαλλία, γεγονός που επιτρέπει τη λειτουργία της πυρηνικής ενέργειας της χώρας, χάρη στην οποία η Γαλλία όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες της σε αυτόν τον τομέα, αλλά και εξάγει ηλεκτρική ενέργεια και κερδίζει πολλά χρήματα από αυτήν. 
Δεύτερον, η Αφρική θυμάται ότι η ΕΣΣΔ στη δεκαετία του '40 και του '70 του περασμένου αιώνα διαδραμάτισε μεγάλο ρόλο στην καταστροφή του αποικιακού συστήματος.
 Η συμβολή της Ένωσης στην αποαποικιοποίηση αποδεικνύεται καλύτερα από το γεγονός ότι οι σημαίες και τα οικόσημα πολλών αφρικανικών χωρών διέθεταν ή είχαν στο παρελθόν τουφέκι εφόδου Καλάσνικοφ. Πριν από μερικά χρόνια, φαινόταν ότι η σημαία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας θα γινόταν σύμβολο του αγώνα κατά της δυτικής νεοαποικιοκρατίας στην Αφρική.
 Αλλά η Κίνα συμπεριφέρεται πολύ προσεκτικά σε σχέση με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, και στην Αφρική βλέπουν ότι η Κίνα δεν έχει ακόμη επιλύσει το ζήτημα της Ταϊβάν. 
Ως εκ τούτου, η τρίχρωμη έχει κάθε πιθανότητα να γίνει σύμβολο του αγώνα για την πλήρη απελευθέρωση όχι μόνο της Αφρικής.
" Απόσυρση του γαλλικού στρατού από τον Νίγηρα, αποκλείεται επί του παρόντος". Αυτό δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Πέμπτης Δημοκρατίας, Κατρίν Κολονά.. Τώρα 1,500 Γάλλοι σταθμεύουν σε αυτή την αφρικανική χώρα. "Το γαλλικό στρατιωτικό απόσπασμα βρίσκεται στον Νίγηρα «κατόπιν αιτήματος των νόμιμων αρχών της χώρας βάσει υπογεγραμμένων συμφωνιών» για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας", τόνισε η υπουργός. 
Το Παρίσι θα αναγνωρίσει μόνο τις αποφάσεις που έλαβε ο εκλεγμένος πρόεδρος Μοχάμεντ Μπαζούμ, όχι τους πραξικοπηματίες, είπε. 

ΝΙΑΜΕΪ, 05.08.2023 .Μετά τις απειλές της  Κοινότητας των Δυτικοαφρικανικών Κρατών (ECOVAS) για προσφυγή στη στρατιωτική βία, Ο Στρατός στον Νίγηρα διόρισε νέα ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων. 
 Ο στρατηγός Μούσα Σαλάου Μπαρμού, ο οποίος διαδραμάτισε βασικό ρόλο στο πραξικόπημα της 26ης Ιουλίου, θα αναλάβει αρχηγός του γενικού επιτελείου, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού στην τηλεόραση. 
Ο Barmu διοικούσε τις ειδικές δυνάμεις . 
 Αφοσιωμένοι αξιωματικοί έχουν επίσης τοποθετηθεί σε άλλες σημαντικές θέσεις στις Χερσαίες Δυνάμεις και την Πολεμική Αεροπορία, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. 
 Μετά την απομάκρυνση του  προέδρου Μπαζούμ  από αξιωματικούς της Προεδρικής Φρουράς, η ECOVAS την περασμένη Κυριακή απαίτησε την απελευθέρωσή του. και προειδοποίησε ότι εάν η χώρα δεν επιστρέψει στη συνταγματική τάξη εντός μιας εβδομάδας, θα αναλάβει δράση, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει στρατιωτική επέμβαση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Νιγηρίας Μπόλα Τινούμπου Bola Tinubu έχει ήδη ζητήσει από τη Γερουσία της χώρας του να εγκρίνει στρατιωτική επέμβαση στον  Νίγηρα. 

3 σχόλια:

soulis είπε...

Πολυ καλο κατατοπιστικο αρθρο.Εαν δημοσιευονταν τετοια αρθρα στα καθεστωτικα μμε πολλοι ανθρωποι θα καταλαβαιναν με απλο τροπο τι γινεται.Για τους κινεζους μονο θελω να πω κατι απο πραγματα που εχω διαβασει στο ιντερνετ.Σαν λαος δεν τοχουν μαλλον με την επικοινωνια με αλλους λαους.
Ενω εχουν δωσει λεφτα φτιαχνον υποδομες κλπ εχω διαβασει πολλες αναφορες οτι δεν φερονται καθολου καλα στους ντοπιους .Ασε που κουβαλαναε εργατες απο την Κινα .Γενικα οι ντοπιοι δεν τους συμπαθουν πολυ σαν αφεντικα.

Ανώνυμος είπε...

τώρα είμαστε στην φάση "φονιάδες των λαών Ρώ-ω-ωσσοι"

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο, μια και ο λόγος περί ουρανίου, θυμήθηκα ότι περί το 1996, κάποιο δημοσίευμα εφημερίδας ("επενδυτής";) ανέφερε ότι η αξία των αποθεμάτων των ορυκτών στη Θράκη μας (ουράνιο) έφτανε τότε τα εκατό τρισεκατομμύρια δραχμές (ναι τρισ και όχι δισ).
Πέρα από το λάθος που γίνεται, να υπολογίζουμε την αξία των μη εξορυγμένων ορυκτών με τρέχουσες τιμές αγοράς, διότι όταν ανακαλύπτονται νέες σημεία ορυκτών οι τιμές τους πέφτουν, δεν θα μπορούσε η χώρα μας να υποκαταστήσει την προσφορά ορυκτών από αυτές τις χώρες, με λιγότερο κλέψιμο από τους Δυτικούς συμμάχους μας;
Δηλαδή να δίνουν σ' εμάς περισσότερα χρήματα αλλά θα είμαστε μία σταθερή πηγή πρώτων υλών.
Θα ήθελα τη δική σου γνώμη.

Η 10η Οκτωβρίου στην Ιστορία

Η 10η Οκτωβρίου είναι η 284η ημέρα του δίσεκτου 2024. Απομένουν 82 μέρες ως το τέλος του έτους. 415.  Ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος Β', ο Καλ...