1/12/23

O Υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέϊ Σοϊγκού ανακοίνωσε οτι οι απώλειες της ουκρανικής πλευράς σε ανθρώπινο δυναμικό κατά τη διάρκεια των έξι μηνών της «αντεπίθεσης», ξεπέρασαν τους 125 χιλιάδες νεκρούς


 

«Κατά τη διάρκεια των έξι μηνών της λεγόμενης αντεπίθεσης, ο εχθρός έχει χάσει πάνω από 125.000 ανθρώπους και 16.000 μονάδες διαφόρων όπλων», δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου άμυνας. 
 Σύμφωνα με τον υπουργό,, η συνολική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην Ουκρανία, τα όπλα που έλαβε το Κίεβο από τις δυτικές χώρες και η εισαγωγή στρατηγικών αποθεμάτων στη μάχη δεν επηρέασαν την κατάσταση στη ζώνη μάχης. 
Ο Σεργκέϊ Σοϊγκού  πρόσθεσε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προκαλούν αποτελεσματικές ζημιές στον εχθρό και ανακοίνωσε μείωση των δυνατοτήτων μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. 
 Ο υπουργός είπε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός  βρίσκεται σε μια πιο πλεονεκτική θέση και επεκτείνει τις ζώνες ελέγχου. 

Ο Σόιγκου σημείωσε ονομαστικά τη δράση της 810ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, της 150ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων, κσι της 4ης, 15ης, 114ης και 123ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων. 
Αυτές οι μονάδες έχουν  διακριθεί ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα, τόνισε ο υπουργός.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μ. Καρασαρ-ινης. Ένας ακόμα από αυτούς τους προνομιούχους προστατευόμενους της Ν.Τ. που ύπουλα και σταθερά μας καταστρέφουν. Γράφει στα ένθετα του γνωστού.... συγκροτήματος. Σχολιάζει και κάνει κριτική σε βιβλία συγγραφέων, ξένων κυρίως αλλά και ελλήνων. Ένας ακόμα...."κριτικός" που τον προωθούν για"διανοούμενο". Ένας φαινομενικά ήπιος, σιωπηλός τύπος αλλά που μέσα του έχει το δηλητήριο της συναγωγής αλλά και της λανθασμένης ανατροφής από τους ύπουλους("περιπλανώμενους") γονείς του.

Οι Αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν είναι το καλό αλλά το κακό. Και το δείχνουν

 Πέρασε ο πανδαμάτωρ χρόνος και ξεχάσαμε τι έκαναν οι διαιτητές στα δυο πρώτα παιχνίδια των τελικών του πρωταθλήματος Μπάσκετ. Αλλά, οι Αφοί...