5/12/23

Η δανέζικη «Saxo Bank» περιμένει την επανάσταση των φτωχών στις ΗΠΑ που θα φέρει το τέλος του καπιταλισμού.


 

Η Saxo Bank της Δανίας προβλέπει το τέλος του καπιταλισμού στις ΗΠΑ και το 2024, ο κόσμος θα πλησιάσει στο τέλος της «παλιάς κανονικότητας»
Σύμφωνα με αναλυτές, της Τράπεζας η τροχιά στην οποία κινείται ο κόσμος από την οικονομική κρίση του 2008 διαταράχθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού και το επόμενο έτος αντιμετωπίζει ένα «αβέβαιο μέλλον».
 Το πετρέλαιο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της τράπεζας, θα μπορούσε να φτάσει τα 150 δολάρια το βαρέλι παράλληλα με την αναδιάρθρωση της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας, που θα ακολουθήσει το δρόμο της μετατροπής της σε «κέντρο τουρισμού, αναψυχής και ψυχαγωγίας». 
Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας. η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα αναγκαστεί να αυξήσει τις δαπάνες του προϋπολογισμού για να στηρίξει την οικονομία και να αποφύγει την κοινωνική αναταραχή την εκλογική χρονιά του 2024, Οι πληθωριστικές πιέσεις θα επιμείνουν στις ΗΠΑ και οι ξένοι επενδυτές θα συνεχίσουν να αποσύρουν κεφάλαια. Σε αυτό το πλαίσιο, η ζήτηση για αμερικανικά κρατικά ομόλογα θα είναι αδύναμη, «γεγονός που θα προκαλέσει απότομο άλμα στις αποδόσεις»τους. 
Για να εξομαλύνει το κόστος δανεισμού, η κυβέρνηση θα απάλλασσε τα έσοδα από τα κρατικά ομόλογα από τους φόρους, πράγμα που θα σήμαινε το τέλος του καπιταλισμού, καθώς τα χρήματα θα μεταφέρονταν από ιδιωτικές εταιρείες στο κράτος.
 Ηια τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι αναλυτές πιστεύουν ότι ένας ανεξάρτητος υποψήφιος, ο Ρόμπερτ Κένεντυ , θα μπορούσε κερδίσει. «Μιλάει ανοιχτά «ενάντια στους πολεμοκάπηλους Δημοκρατικούς και τις εταιρικές ελίτ». Αυτή η στάση θα έχει απήχηση στους υποστηρικτές τόσο του Δημοκρατικού Κόμματος όσο και του Ντόναλντ Τραμπ, του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων», αναφέρει η έκθεση της Τράπεζας. Συνολικά, η τράπεζα προβλέπει μια νέα πολιτική εποχή στις Ηνωμένες Πολιτείες. 
Θα ξεκινήσει με μια απότομη αντιστροφή της πλουτοκρατίας, καθώς οι ψηφοφόροι απαιτούν ένα τέλος στην ανισότητα, την αδικία και τον ατελείωτο πόλεμο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Κένεντι ως επιδοτούμενος εκπρόσωπος των αοράτων. Εναντίον του Τραμπ πάλι. Ένας «Καμμένος»…

Ανώνυμος είπε...

Και ζήσαμε εμείς καλά, κι αυτοί καλύτερα. Αλλά παραμύθια η εβραίικη τράπεζα έχει να μας πει;

Οι Αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν είναι το καλό αλλά το κακό. Και το δείχνουν

 Πέρασε ο πανδαμάτωρ χρόνος και ξεχάσαμε τι έκαναν οι διαιτητές στα δυο πρώτα παιχνίδια των τελικών του πρωταθλήματος Μπάσκετ. Αλλά, οι Αφοί...