1303.Κατά τον Πρώτο Πόλεμο για την Ανεξαρτησία της Σκωτίας , οι Σκωτσέζοι νίκησαν τους Άγγλους στη μάχη του Ρόσλιν.
1382. Οι βασανισμένοι από τους φοροεισπράκτορες και τους τοκογλύφους ξεσηκώθηκαν την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου του 1382, στη Ρουέν . Ήταν η «εξέγερση της Χαρέλ», που εξαπλώθηκε γρήγορα στις πόλεις Αµιένη, ∆ιέππη, Φαλαίζ, Καέν, Ορλεάνη και Ρεµς.
1386 .Ο γιος του δούκα Λουδοβίκου του Δυρραχίου, Κάρολος Γ΄ που είχε καταλάβει με Ουγγρικό στρατό τη Νάπολη , μετά την εκθρόνιση από τον πάπα Ουρβανό ΣΤ΄ της βασίλισσας της Ουγγαρίας Μαρίας , εκστράτευσε για την Ουγγαρία για να στεφτεί βασιλιάς. Η Ελισάβετ της Βοσνίας, μητέρα της ανατραπείσας Βασίλισσας Μαρίας της Ουγγαρίας και της Κροατίας, οργάνωσε τη δολοφονία του Κάρολος Γ΄ ώστε Η Μαρία να επανέλθει στο θρόνο της Ουγγαρίας και της Κροατίας και ο γιός του Καρόλου Λαδίσαος να γίνει βασιλιάς της Νάπολης. Ο Κάρολος Γ δολοφονήθηκε από ευγενείς στο Βίσεγκραντ. Η δολοφονία προκάλεσε χάος στην Πελοπόννησο . Ο Κάρολος Γ΄ ήταν και πρίγκιπας της Αχαΐας από 1383 διαδεχόμενος το πρίγκιπα του Τάραντα Ιάκωβο των Μπω, (Giacomo Del Balzo), που ήταν και τιτουλάριος Λατίνος αυτοκράτορας της Κωνσταντινούπολης .Ο Ιάκωβος του οποίου την περιουσία είχε κατάσχει η Ιωάννα Α' της Νάπολης είχε καταφύγει στην Κέρκυρα που ανήκε στους Ισπανούς, και από εκεί μίσθωσε την Ναβαρρική εταιρεία, και με αυτούς εισέβαλε στην Πελοπόννησο και ανέκτησε τα εδάφη του Πριγκιπάτου της Αχαΐας.
1389.Ο βασιλιάς της Σουηδίας , Αλβέρτος του Μεκλεμβούργου, νικήθηκε και αιχμαλωτίστηκε από τους Δανούς στη μάχη του Φαλπέσινγκ. Μετά, η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας, η «Σεμίραμις του Βορρά», έγινε κυβερνήτης της Δανίας και της Σουηδίας.
1473. Η Βενετία αναγνώρισε τον Ιβάν Τσερνόγιεβιτς ως Κύριο της Ζέτα και του αναγνώρισε αυτό το δικαίωμα να και στους διαδόχους του.
1510.Ο Πάπας Ιούλιος Β΄, (γεννημένος ως Τζουλιάνο ντέλλα Ρόβερε) , συγχώρεσε τη Βενετία και ήρε τον αφορισμό που της είχε επιβάλλει, στις 27 Απριλίου του περασμένου έτους, και έτσι τελείωσε ο πόλεμο της Λίγκας του Καμπραί εναντίον της Δημοκρατίας.
1525 . Στη Μάχη της Παβίας οι ενωμένες δυνάμεις της Ισπανίας υπό τη διοίκηση του Μαρκησίου της Πεσκάρα και της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, συνέτριψαν γαλλο-ελβετικό στρατό και αιχμαλώτισαν τον βασιλιά της Γαλλίας Φραγκίσκο Α΄.
1527. Στην Ουγγαρία, μετά τον θάνατο του Λουδοβίκος Β από τον Οίκο των Γιαγκελλόνων στέφτηκαν βασιλείς της Ουγγαρίας και της Βοημίας, ο αδελφός του Καρόλου Ε Φερδινάνδος, και η σύζυγός του Άννα της Ουγγαρίας .
1530. Ο Κάρολος Κουίντος στέφτηκε στη Μπολόνια αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από τον Πάπα Κλήμη Ζ'.
1538. Ο Φερδινάνδος Α΄ της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ο διεκδικητής του θρόνου της Ουγγαρίας Ιωάννης Ζαπόλιε με τη μυστική συνθήκη που υπέγραψαν στις 24 Φεβρουαρίου στο Ναγκιβαράντ, (το σημερινό Οραντεα της Ρουνίας) συμφώνησαν στον διαμοιρασμό των ελευθέρων από τους Τούρκους εδαφών του Ουγγρικού Βασιλείου. Ο Φερδινάνδος έγινε βασιλιάς της Βοημίας.
1563. Ο Δούκας του Γκιζ Φραγκίσκος απεβίωσε στο σατώ Κορνεΰ 6 ημέρες μετα τον τραυματισμό τουαπό έναν Προτεστάντη δολοφόνο, τον Ζαν ντε Πολτρό ντε Μερέ.
1582. Ο πάπας Γρηγόριος ΙΓ' υπέγραψε την Παπική Βούλα, «Inter gravissimas», που καθιέρωσε το δικό του «Γρηγοριανό ημερολόγιο».
1793. Στα κατεχόμενα από το γαλλικό επαναστατικό στρατό , εδάφη της Ρηνανίας και του Παλατινάτου, με απόφαση της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, στις 24 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν εκλογές σε 130 πόλεις και κωμοπόλεις για την εκλογή αντιπροσώπων του λαού που θα συγκροτούσαν την Δημοκρατία του Μάιντς. Ήταν οι πρώτες κοινοβουλευτικές εκλογές επί γερμανικού εδάφους. Ψήφισαν μόνο οι άνδρες.
1804. Κατά την πρώτη Σερβικη Επανάσταση οι Σερβοι με διοικητές τον καραγιώργη και τον Στάνογιε Γκλαβάς νίκησαν 400 Γενιτσάρους στη μάχη του Σόποτ.
1812. Yπογραφή της γαλλο-πρωσικής στρατιωτική συμφωνίας βάσει της οποίας η Πρωσία παρείχε όλες τις διευκολύνσεις στάθμευσης και διέλευσης της Μεγάλης Στρατιάς προς τη Ρωσία, ενώ προβλεπόταν και συμμετοχή πρωσικού Σώματος 20.000 ανδρών.
1821 .Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης στις 24 Φεβρουαρίου κυκλοφόρησε από το Ιάσιο την επαναστατική του προκήρυξη ,«Μάχου υπέρ πίστεως και πατρίδος», με την οποία καλούσε τους Έλληνες να επαναστατήσουν. Ο στρατηγός Αγκουστίν ντε Ιτουρμπίντε διακήρυξε την ανεξαρτησία του Μεξικού.
1840 . Άρχισε να εργάζεται η μικτή επιτροπή οριοθέτησης των συνόρων Μαυροβουνίου-Αυστρίας.
1848. Υποχρεώθηκε σε παραίτηση ο βασιλιάς Λουδοβίκος-Φίλιππος της Γαλλίας («Φεβρουαριανή Επανάσταση»). Στο Λονδίνο, εκδόθηκε στα γερμανικά το «Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος» γράφτηκε από τον Μαρξ και τον Εγκελς
1861. Η Μεγάλη Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε την υποχρεωτική παραμονή στο Άγιο ¨Όρος για σωφρονισμό των Βουλγάρων επισκόπων Ιλαρίωνα Μακαριουπόλεως , Αυξέντιο Βελεσσών και τον Φιλιππουπόλεως Παΐσιο.
1864. Στην Κωνσταντινούπολη ο Οικουμενικός πατριάρχης Σωφρόνιος Γ συγκρότησε την «διαφωτιστική επιτροπή» για την διευθέτηση του «Βουλγαρικού ζητήματος» η οποία προητοίμασε την απάντηση στις οκτὼ προτάσεις των βουλγάρων που είχαν υποβληθεί στις 9 Ιουνίου 1861.
1866. Μετά την έξωση του Ιωάννη Γκούζα ο Βίσμαρκ και ο Ναπολέων Γ επέλεξαν τον ξάδελφος του βασιλιά της Πρωσίας Κάρολο φρειδερικο για το Στέμμα της Ρουμανίας .
1878. Κατά τον Ρωσο-Τουρκικό Πόλεμο το αρχηγείο του ρωσικού στρατού, έφτασε στον Άγιο Στέφανο.
1881 . Η Κίνα και η Ρωσική Αυτοκρατορία υπέγραψαν τη συνθήκη της Αγίας Πετρούπολης.
1887.Παρίσι και Βρυξέλλες συνδέθηκαν για πρώτη φορά με τηλεφωνικό δίκτυο.
1896. Ο Ανρί Μπεκερέλ ανακάλυψε τις επιπτώσεις της ραδιενέργειας.
1901. Η ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ανακοίνωσε τον αφορισμό του Λέοντος Τολστόι που αποφασίστηκε από τη Ιερά Συνόδο του Πατριαρχείου στις 22 Φεβρουαρίου.
1902. Οι καταδρομείς των Μπόερς, έφθασαν 50 μίλια έξω από το Κέιπ Τάουν αλλά οι άγγλοι άρχισαν να τους απωθούν.
1903.Πέθανε ο Έλληνας εξερευνητής και γιατρός Παναγιώτης Ποταγός, σε ηλικία 64 ετών. Είχε εξερευνήσει την Ασία επί πέντε χρόνια και με δαπάνες του Πανεπιστημίου Αθηνών δημοσίευσε τις παρατηρήσεις του σε βιβλίο με τίτλο «Περίληψις περιηγήσεων Ποταγού».
1904. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ. Οι Λοχαγοί μέλη της διαλυθείσης Εθνικής Εταιρείας Αναστάσιος Παπούλας και Αλέξανδρος Κοντούλης και οι Ανθλγοί Παύλος Μελάς και Γεώργιος Κολοκοτρώνης, με εντολή της Κυβέρνησης πέρασαν κρυφά στη Μακεδονία για να μελετήσουν επί τόπου την κατάσταση και να εισηγηθούν μέτρα για ανάληψη του ενόπλου Μακεδονικού Αγώνα.
1911. Στη Γερμανία, το Ράιχστάγκ ενέκρινε τη σταδιακή αύξηση του στρατιωτικού προσωπικού σε 515 000 ως το 1915.
1912.Ιταλοτουρκικός πόλεμος:
Δύο ιταλικά θωρακισμένα καταδρομικά βύθισαν μια τουρκική κανονιοφόρο και ένα τορπιλοβόλο στο
λιμάνι της Βηρυτού.
1913. Τμήματα της 5ης Μεραρχίας απελευθέρωσαν την Κόνιτσα από τον τουρκικό ζυγό.
1915. Ορκίστηκε η κυβέρνηση Δημητρίου Γούναρη, στην οποία μετείχαν: Γεώργιος Ζωγράφος, υπουργός εξωτερικών, Παναγιώτης Τσαλδάρης, υπουργός δικαιοσύνης Νικόλαος Τριανταφυλλάκος, υπουργό εσωτερικών, Χαράλαμπος Βοζίκης, υπουργός εκκλησιαστικών και δημοσίας εκπαίδευσης Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης, υπουργός οικονομικών, Αθανάσιος Ευταξίας, υπουργός εθνικής οικονομίας Γεώργιος Μπαλτατζής, υπουργός συγκοινωνίας και Νικόλαος Στράτος, υπουργός ναυτικών.
1917 . Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ
στο Ηνωμένο Βασίλειο πληροφορήθηκε το τηλεγράφημα Τσίμερμαν, με το οποίο η Γερμανία υποσχόταν να
επιστρέψει το Νέο Μεξικό, το Τέξας και την Αριζόνα στο Μεξικό εάν κήρυττε
πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες.
1918 . Στην Εσθονία σχηματίστηκε προσωρινή κυβέρνηση που υιοθέτησε τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας από τη Ρωσία. και της Γερμανικής αυτοκρατορία.Οι Σοβιετικοί αποδεχτηκαν την ανεξαρτησία των Εσθονών μετά από πόλεμο που κράτησε δυο χρόνια.
1920. Σε μια μπυραρία του Μονάχου, ο Χίτλερ ανακοίνωσε τις «25» θέσεις του για τα προβλήματα της Γερμανίας. Το Γερμανικό Εργατικό Κόμμα (DAP) μετονομάστηκε με πρόταση του Χίτλερ σε Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα (NSDAP).
1921.Στη Διάσκεψη του Λονδίνου ο υπουργός Στρατιωτικών της ελληνικής κυβέρνησης Δημήτριος Γούναρης, ζήτησε να παραμείνει εν ισχύ η Συνθήκη των Σεβρών, που κύρωσαν οι Σύμμαχοι με τις υπογραφές τους. Στη Βουλγαρία με διάταγμα του Τσάρου Μπόρις Γ καταργήθηκε η υποχρεωτική τη στρατιωτική θητεία στον βουλγαρικό στρατό. Στην Κρονστάνδη ξεκίνησε η απεργία στο εργοστάσιο πυρομαχικών από όπου ξεκίνησε η εξέγερση ενάντια στην σοβιετική κυβέρνηση .
1922. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δολοφονία του διευθυντή της βενιζελικής εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος Ανδρέα Καβαφάκη δεν κυκλοφόρησε καμιά Αθηναϊκή Εφημερίδα.
1929. Συμπλοκές στους δρόμους της Βιέννης, μεταξύ 6.000 εθνικιστών και 18.000 σοσιαλιστών.
1930.Ο Αμερικανός Πρόεδρος Χούβερ, ζήτησε από το Κογκρέσο να κάνει περικοπές στον προϋπολογισμό, για να μην αυξήσει τη φορολογία κατά 40%.
1937. Στη Σοβιετική Ένωση απαγορεύτηκε η αποστολή εθελοντών για τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο.
1939. Η Ουγγαρία υπέγραψε το αντικομουνιστικό σύμφωνο (Αντι-Κομιντέρν) με την Ιταλία, το Ράιχ και την Ιαπωνία.
1942. Εξέπεμψε για πρώτη φορά ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός των ΗΠΑ, «Η Φωνή της Αμερικής». Στη Μαύρη Θάλασσα, περίπου 16 χιλιόμετρα βόρεια των Στενών σοβιετικό υποβρύχιο τορπίλισε και βύθισε ένα σκάφος που μετέφερε εβραίους πρόσφυγες από την Βουλγαρία. Πνίγηκαν 781.
1943. Έληξε η μάχη στο πέρασμα Κάσσεριν στην Τυνησία με την υποχώρηση του Ρόμελ. Διήμερη γενική απεργία στην κατεχόμενη Αθήνα και τον Πειραιά, λόγω της εξαγγελίας εφαρμογής από τους κατακτητές του μέτρου της πολιτικής επιστρατεύσεως. Βίαιες διαδηλώσεις και πυρπόληση του Υπουργείου Εργασίας.
1944.Ο στρατηγός Ραμίρεθ παραιτήθηκε από το προεδρικό αξίωμα της Αργεντινής. Τον διαδέχτηκε ο στρατηγός Φαρέλ, με αντιπρόεδρο τον συνταγματάρχη Χουάν Ντομίνγκο Περόν.
1945. Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Αχμέντ Μάχερ Πασάς αφού ανέγνωσε το διάταγμα κήρυξης πολέμου κατά της Γερμανίας, και της Ιαπωνίας. δολοφονήθηκε μέσα στο Κοινοβούλιο.
1946. Ο Χουάν Ντομίνγκο Περόν, ο ιδρυτής του λαϊκιστικού πολιτικού κινήματος που έγινε γνωστό ως Περονισμός, όντας υποψήφιος του Εργατικού Κόμματος έλαβε το 56% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές στην Αργεντινή και εκλέχθηκε πρόεδρος .
1947. Περί ώραν 13.30 πέντε Χωροφύλακες της Υποδιευθύνσεως Χωροφυλακής Αρναίας και ένας στρατιώτης έπεσαν σε ενέδρα συμμοριτών παρά τό 76ον χιλιόμετρο της οδού Αρναίας-Θεσσαλονίκης .Κατά τη συμπλοκή εφονεύθη ο άνευ θητείας Χωροφύλακας Περικλής Παντελίδης
1948.Στην Πράγα κορυφώθηκαν οι διαδηλώσεις των Κομμουνιστών που ζητούσαν από τον πρόεδρο Μπένες να διορίσει μια κομμουνιστική κυβέρνηση στην Τσεχοσλοβακία. Στην Ελλάδα, στις 0300 τα ξημερώματα 200μελής συμμορία επιτέθηκε κατά της δύναμης του Στρατού, της Χωροφυλα και Μ.Α.Υ. στον Κονισκό Καλαμπάκας. Μετα από τρίωρομάχη οι Κ/Σ υποχώρησαν . Κατά τη διάρκεια της μάχης ομάς συμμοριτών διεισδύσασα στο χωρίο • λεηλάτησε τα σπίτια. Άπώλειαι συμμοριτών δύο νεκροί . Έκ τών ήμετέρων έτραυματίσθη έλαφρώς εις Υπολοχαγός. Δύναμη Κ]Σ επιτέθηκε κατά του Σ.Χ. Μυτιληνιών και λεηλάτησε καταστήματα και οικίες. Κατά την φονεύθηκαν 6 οπλίτες ΜΕΑ. 50μελής συμμορία επετέθη κατά της δυνάμεως Χωροφυλακής Σταδίου Αρκαδίας. Κατόπιν σκληρής μάχης μιας ώρας οι συμμορίτες εξεδιώχθησαν έκ της κωμοπόλεως. Το κατάστημα της Χωροφυλακής, εγκαταληφθέν προ της συμπλοκής λεηλατήθηκε. Απώλειες συμμοριτών 3 νεκροί . Απώλειες ημετέρων 3 νεκροί οπλίτες Μ.Α.Υ.
1949. Το Ισραήλ και η Αίγυπτος υπόγραψαν στην Ρόδο την ανακωχή με την οποία έληξε ο πρώτος Αραβοισραηλνός πόλεμος. Στην Ελλάδα κατόπιν συμπλοκής με Κ/Σ, του μεταβατικού αποσπάσματος Λεοντίου στην περιοχή Άνω Μαζαράκιον Αχαΐας, συνελήφθησαν πέντε συμμορίτες καί μία συμμορίτισσα.
1952.Στο Βιετνάμ, οι Γάλλοι εκκένωσαν το Χοαμπίν και συγκεντρώθηκαν στο Δέλτα του Τονκίνου. . 1955.Κατά το πρότυπο του ΝΑΤΟ και του Οργανισμού Συμφώνου της Νοτιοανατολικής Ασίας, στις 24 Φεβρουαρίου 1955 υπογράφηκε το Συμφώνο της Βαγδάτης (ΣΕΝΤΟ), με σκοπό τον περιορισμό της σοβιετικής επέκτασης στη Μέση Ανατολή, τον Περσικό Κόλπο και τον Ινδικό Ωκεανό. Το Σύμφωνο περιελάμβανε την Τουρκία, το Ιράκ, το Ιράν και το Πακιστάν με το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες ως συνδεδεμένα μέλη. Επίσης ιδιαίτερος ήταν ο γεωπολιτικός ρόλος της Κύπρου , καθώς φιλοξενούσε τις βρετανικές βάσεις που είχαν επιχειρησιακό ρόλο στη Μέση Ανατολή.
1956.Τη νύχτα της 24ης προς την 25η Φεβρουαρίου ο Νικήτα Χρούτσεφ διάβασε ενώπιον των Συνέδρων την έκθεση σχετικά με τα εγκλήματα του Στάλιν .
1961. Στην Ταγκανίκα , ο Λικέι έφερε στο φως τον σκελετό , του Αυστραλοπιθήκου.
1962. Η Ένωσις Κέντρου, ζήτησε την παραίτηση Καραμανλή λόγω της νοθείας στις εκλογές του 1961 αποκαλύπτοντας 281 παράνομους ψηφοφόρους στο Χαϊδάρι, 226 στη Νέα Φιλαδέλφεια και 817 σε άλλες περιοχές των Αθηνών.
1964 .Δημοσιεύματα του ελληνοκυπριακού Τύπου αποκάλυψαν «μυστικό σχέδιο των Τούρκων», σύμφωνα με το οποίο στον μελλοντικό τουρκοκυπριακό τομέα θα εντασσόταν η Αμμόχωστος, η Κυρήνεια και η μισή Λευκωσία. Δηλαδή ο Αττίλας 3.
1968.Στον πόλεμο του Βιετνάμ, οι Αμερικανοί κατέλαβαν την «Ακρόπολη» της Χουέ, (το τελευταίο σημείο αντίστασης των Βιετκόγκ). Έτσι έληξε η επίθεση του Τέτ.
1971.Δεκαπέντε Έλληνες ναυτικοί χάθηκαν μετά το ναυάγιο του πλοίου "Ιόλη", στην Ιρλανδία.
1972.Το ατύχημα το σοβιετικό πυρηνικό υποβρύχιο Κ-19.
1973. Κηδεύτηκε η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός, Κατίνα Παξινού.
1975 Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αβέρωφ, ανακοίνωσε την καταστολή συνωμοτικής κίνησης στο στράτευμα. (Πραξικόπημα της Πιτζάμας) 1979. Εκδηλώθηκε ο «ιδεολογικός» πόλεμος , Βόρειας και Νότιας Υεμένης.
1976.Τέθηκε σε ισχύ το ισχύον
σύνταγμα της Κούβας.
1981. Ο σεισμός των Αλκυονίδων, εντάσεως 6,7 Ρίχτερ, κατέστρεψε το Λουτράκι και την Παλαιοχώρα, συγκλόνισε την Αθήνα, την περιοχή της Κορινθίας, της Εύβοιας και μεγάλο τμήμα της Κεντρικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Απολογισμός 20 νεκροί.
1983 .Ειδική επιτροπή του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών παραδεχτηκε τα κρυφά στρατόπεδα συγκέντρωσης στις ΗΠΑ για τα άτομα Ιαπωνικής καταγωγής κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και καταδίκασε τον εγκλεισμό των Ιαπώνων Αμερικανών .Είκοσι τέσσερις νεκροί ήταν ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου του πλοίου ''Χρυσή Αυγή'' στο Κάβο Ντόρο.
1992. Βάσει της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπούτρος Γκάλι και κατόπιν αιτήματος της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εξέδωσε το ψήφισμα 743 σχετικά με την ανάπτυξη ειρηνευτικών δυνάμεων στη Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας.
1994 .Η Βουλή των Ελλήνων με ομόφωνο ψήφισμα αναγνώρισε, μετά από 70 χρόνια, την Γενοκτονία των Ποντίων, ορίζοντας την 19η Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο».
1995. Κατά την πρώτη ψηφοφορία, για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, ο ο Κωστής Στεφανόπουλος έλαβε 181 ψήφους και ο Αθανάσιος Τσαλδάρης 109.
1996.Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας διακόπτει τις σχέσεις της με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, εξαιτίας της διένεξής τους για την Εκκλησία της Εσθονίας.
2003. Ο Βόισλαβ Σέσελι, αρχηγός του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, παραδόθηκε οικειοθελώς στο δικαστήριο της Χάγης, όπου είχε κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου στην Κροατία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Βοϊβοντίνα κατά την περίοδο 1991-1993.
2008. Στην Κύπρο, ο Δημήτρης Χριστόφιας, αρχηγός του ΑΚΕΛ, εξελέγη πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην Κούβα Ραούλ Κάστρο εκλέχτηκε από το Κοινοβούλιο ως αρχηγός του κράτους.
2013. Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, κέρδισε ο Νίκος Αναστασιάδης. Ο Μητροπολίτης Νεόφυτος εξελέγη Πατριάρχης της Ορθόδοξης Βουλγαρικής Εκκλησίας
2022. Mε το πρώτο φως της ημέρας άρχισε η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας για την Σωτηρία των Ρώσων στο Ντονμπάς. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν νωρίς το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου έδωσε την έντολή για την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας και συμβούλευσε τους Εφιαλτάκη και Cia να μην διανοηθούν ότι μπορούν να απειλήσουν την Ρωσία. Ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Αντόν Γκεραστσένκο με ενθουσιασμό αναφώνησε: «η νίκη θα είναι δική μας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου