15/7/24

Ο Ταγίπ γιορτάζει σήμερα την όγδοη επέτειο της Νίκης απέναντι στους υπηρέτες των Ιμπεριαλιστών κατά την αποτυχημένη απόπειρα ανατροπής του δια πραξικοπήματος το 2016.

Το (τουρκικό) Έθνος θα εορτάσει σήμερα την επέτειο της καταστολής της απόπειρας πραξικοπήματος του 2016μ με πανεθνικά γεγονότα. Το τουρκικό κοινοβούλιο κήρυξε ομόφωνα ην 15η Ιουλίου ως «Ημέρα Δημοκρατίας και Εθνικής Ενότητας».Η κεντρική τελετή μνήμης θα πραγματοποιηθεί στο κοινοβούλιο, όπου θα κατατεθούν γαρίφαλα στο σημείο που βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος. 
Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραστεί σε τελετή στο κοινοβούλιο. Το βράδυ, ο Ερντογάν θα εκφωνήσει ομιλία σε πρόγραμμα στην πλατεία  Κιζιλάϊ στην Άγκυρα. 
Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Κωνσταντινούπολη το Βράδυ του Σαββάτου, ο Ερντογάν τίμησε τη μνήμη των θυμάτων του πραξικοπήματος, όπου «γράψαμε ένα έπος ενάντια στα θανατηφόρα όπλα».«Νόμιζαν ότι θα καταλάμβαναν την Τουρκία και θα άρπαζαν τη βούληση του έθνους, αλλά 40 χρόνια σχεδιασμού και προετοιμασίας κατέρρευσαν μέσα σε λίγες ώρες. Το αποτυχημένο πραξικόπημα έδειξε «στους υπηρέτες των ιμπεριαλιστών ότι η βούληση του τουρκικού έθνους δεν μπορεί να είναι αλυσοδεμένη», είπε ο πρόεδρος.

Η κρατική τηλεόραση TRT 1 θα μεταδώσει μια ταινία που απεικονίζει τα γεγονότα στην Άγκυρα τη νύχτα του πραξικοπήματος μέσα από τα μάτια ενός πατέρα και γιου. Η «νίκης της δημοκρατίας» θα τιμηθεί επίσης μέσω των τουρκικών αποστολών σε όλο τον κόσμο, οι οποίες θα διοργανώσουν εκθέσεις φωτογραφίας και θα δείξουν ταινίες, βίντεο και ντοκιμαντέρ για την ημέρα.Φορτηγά με οθόνες LED θα προβάλουν ντοκιμαντέρ σχετικό με το πραξικόπημα σε πολυσύχναστους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Επιπλέον, ιστορικοί χώροι στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα θα φωταγωγηθούν για να σηματοδοτήσουν την ημέρα. Τρεις γέφυρες του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, μια γέφυρα στο Τσανάκκαλε και μια γέφυρα που συνδέει το Ντιλοβάσι του Κοτζαελί με την Αλτίνοβα της Γιάλοβα θα φέρουν σημαίες με το σύνθημα «Νίκη του έθνους».

Ο Πούτιν που ειδοποίησε τον Ερντογάν δεν θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο και δεν θα υπάρχουν παντού οι φωτογραφίες του.  

Το αποτυχημένο πραξικόπημα, στο οποίο μετείχαν οι μεραρχίες έχουν διατεθεί στο ΝΑΤΟ και του οποίου τον συντονισμό είχε η Cia αποδόθηκε επισήμως στον εχθρό του Ταγίπ Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει στις ΗΠΑ, υπό την Προστασία του Κράτους Δικαίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και κλάμα τα αμερικλανάκια... Έρντο, έλα να μας απελευθερώσεις.