1/7/24

Ημέρες του 65. Την 1η Ιουλίου ΄ άρχισε η κρίση των Ιουλιανών και η «ΑποσταΣια». Ο Γεώργιος Παπανδρέου αποφάσισε αλλαγές στο Στράτευμα που δεν τις ενέκρινε ο ξένος Παράγων. Ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση του Πράκτορος Γαρουφαλιά που αρνήθηκε να παραιτηθεί.

 



 Ο έχων την πλειοψηφία του λαού Γεώργιος Παπανδρέου, δεν ήθελε σύγκρουση με τα            Ανάκτορα. Η λύση για την  σοβούσα κρίση  ήταν οι πρόωρες εκλογές αλλά αυτή την καθαρή λύση δεν την ήθελε ούτε  ο ξένος Παράγων ούτε ο Κοκός. 

Το πρακτορείο των Μητσοτάκη–Κόκα        η "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" σαφώς απέκλειε τις εκλογές ως λύση και προέβλεπε              από την 1η Ιουλίου την κυβέρνηση     των «Αποστατών»

Στην κυβερνητική Επιτροπή μίλησαν για την Κρίση ο πράκτωρ Μητσοτάκης και οι δικοί του.  

(Γαρουφαλιάς, Στεφανόπουλος, Κωστόπουλος και MI6 γωνία). 

Ο Κωστόπουλος έστελνε και (απόρρητες) επιστολές στον Μακάριο.




Το πρακτορείο Μητσοτάκη-Κόκα συνέδεε τις απομακρύνσεις Γαρουφαλιά-Γεννηματά με την υπόθεση "Ασπίδα".



Η Τουρκία εν τω μεταξύ δεν έκανε τίποτα από όσα υποσχέθηκε  
η Αμερική στον Παπανδρέου, ιδίως  
για τους Έλληνες της Κωνσταντινουπόλεως, επειδή στην 
μέση ηταν η "αμερικανική" λύση του Κυπριακού. 

Ο ΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΠΡΑΚΤΩΡ ΤΟΥ MI6 ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΛΟΥΣΕ                                         ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ                ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ  ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ

 ΤΟ ΔΙΠΟΛΟ,  ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ -ΕΝΩΣΗ ,ΤΟ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ 1974 

      ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ"  (1η ΙΟΥΛΙΟΥ  1965) ΜΕ  ΔΗΘΕΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥ Ο ΠΡΑΚΤΩΡ ΡΙΧΑΡΔΟΣ             (ΠΟΥ ΜΕ ΕΔΙΩΞΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΡΤ ΤΟ 1989). ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ Ο (ΦΙΛΕΛΛΗΝ) ΠΡΑΚΤΩΡ ΦΡΑΝΣΙΣ ΝΟΕΛ



Δεν υπάρχουν σχόλια: