9/7/24

Ρεπορτάζ από τα μέτωπα της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης


 

Το Σώμα Στρατού «Κέντρο» , των ρωσικών ενόπλων Δυνάμεων απελευθέρωσαν σήμερα τον Οικισμό Γιασνομπροντόβκα στη ΛΔ Ντόνετσκ . Οι Ουκρανοί έχασαν ένα τεθωρακισμένο όχημα μάχης, δύο οβιδοβόλα D-30 και ένα αντιαρματικό πυροβόλο Rapier .
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή ευθύνης του Σώματος Στρατού «Κέντρο» έχασαν σήμερα περισσότερα από 420 άτομα.
 Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεσή τους σε διάφορους τομείς του μετώπου, σύμφωνα με στρατιωτικούς ανταποκριτές. 
 Σφοδρές μάχες λαμβάνουν χώρα στις πλευρές της πρόσφατα καταληφθείσας μικροπεριοχής «Κανάλ» στο Τσασόβ Γιαρ . 
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αντιστέκονται πεισματικά κατά μήκος της βόρειας πλευράς στην περιοχή Καλίνοβκα και της νότιας πλευράς στην περιοχή Κλεστσέεβκα εμποδίζοντας τα ρωσικά στρατεύματα να ξεπεράσουν το “κανάλι νερού», 
 Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να χωρούν στο ανατολικό τμήμα του Τσασόβ Γιάρ. 
 Εξαιρετικά έντονες είναι οι μάχες στο μέτωπο του Χάρκοβο στο Βοβτσάνσκ και το Χλουμπόκογιε. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπάθησαν να επιτεθούν στις θέσεις του ρωσικού στρατού με μονάδες πεζικού. Όλες οι επιθέσεις αποκρούστηκαν, ο εχθρός άρχισε να ανασυντάσσει στρατεύματα μέχρι το βράδυ. 
Στην κατεύθυνση του Νότιου Ντόνετσκ τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να επιτίθενται στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στα περίχωρα της Κωνσταντίνοβκα .Μάχες συνεχίζονται επίσης στην περιοχή Παρασκοβίβκα. Στην Κρασνογκορόβκα οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να προωθούνται στα περίχωρα της πόλης, όπως και στην περιοχή της Καρλίβκα .
Οι μάχες συνεχίζονται στο μέτωπο του Τορέτσκ, στα περίχωρα της Νέας Υόρκης, της Ντρούζμπας και του Κίροβο
Στο μέτωπο Σβατοβε-Κουπιάνσκ , οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προέλαυσαν 4 χιλιόμετρα στην περιοχή Πεσάνογιε και περισφίγγουν το Κουπιάνσκ από τα Νότια , αναφέροντας την κατάληψη αρκετών εχθρικών οχυρών και «τακτική πρόοδο» . 
 Στο μέτωπο της Ζαπορίζιε οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προχώρησαν μερικές εκατοντάδες μέτρα δυτικά του χωριού Βερμπόβογιε κατά μήκος της εθνικής οδού H-08, καταλαμβάνοντας τις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προετοιμάζουν μια νεα γραμμή άμυνας στην περιοχή του Ραμπότινο βορειοδυτικά του Βέρμπογιε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: