1/9/24

Οι Ρώσοι καταμέτρησαν χθες περισσότερα από 2500 πτώματα Χαχόλων και Μισθοφόρων. 128.000 Νεκροί και τραυτίες Χαχόλοι και μισθοφόροι το δίμηνο Ιούλιος=Αυγουστος.Τι έγινε τις περασμένες 24 ώρες στα Μέτωπα του Ντονμπάς και του Κούρσκ

 

-Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας158 ουκρανικά UAV σε 15 περιοχές της Ρωσίας.

  -Ο ρωσικός στρατός διέσπασε  τη γραμμή άμυνας των Χαχόλων κοντά στο Πακρόφσκ. Νωρίτερα, η στρατιωτική διοίκηση στην Πόλη  επέβαλε εικοσιτετράωρη απαγόρευση κυκλοφορίας  σε όσους δεν εγκατέλειψαν το Πακρόσφκ.

-Στο μέτωπο του Σελίντοβο που βρίσκετα  βρίσκεται 20 χιλιόμετρα  νότια του Πακρόφσκ και εντός του οποίου διεξάγονται οδομαχίες, οι Χαχόλοι αποσύρθηκαν από το χωριό Γκαλιτσίνοβκα το οποίο στη συνέχεια απελευθερώθηκε.Στο μέτωπο του Τορέτσκ απελευθερώθηκε το χωριό Κίροβο.


-Οι Χαχόλοι εγκαταλείπουν την Κρασνογκόροβκα στο «δυτικό μέτωπο» του Ντόνετσκ  διότι κινδυνεύουν να περικυκλωθούν

-Με εντολή του Ζελένσκι στάλθηκαν ενισχύσεις στο μέτωπο του Πακρόβσκ . Στάλθηκε το Σύνταγμα "Καρά-Ντάγκ" με δυναμη 2000 ανδρών. Στο Πακρόφσκ βρίσκεται από τον Φεβρουάριο η 47η Επίλετη Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία με 31 "Αμπραμς", από τα οποία έχει χάσει τουλάχιστον τα μισά. Το Γενικό Επιτελείο των Χαχόλων  ανακοίνωσε ότι «μια δύσκολη κατάσταση έχει  αναπτυχθεί στις κατευθύνσεις Κταματόρσκ, Τορέτσκ. Κουπιάνσκ και στην περιοχή του Χάρκοβο.

- Οι Ρώσοι διοικητές στην περιοχή του Βουλεντάρ ενημέρωσαν την Στρατιωτική ηγεσία ότι παρατήρησαν κινήσεις απόσυρσης των Χαχόλων από την πόλη, η οποία έχει υπερκεραστεί με την κατάληψη της Κωνσταντίνοβκα και συντόμως θα περικυκλωθεί.

-Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εκτίμησε  τις απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε νεκρούς και Τραυματίες για τον Αύγουστο. Σύμφωνα  το τηλεγράφημα του TASS, από την 1η έως τις 9 Αυγούστου, οι απώλειες του Κιέβου ανήλθαν σε 18.730 στρατιώτες. Από τις 10 έως τις 16 Αυγούστου, σε 14560, Από τις 17 έως τις 23 Αυγούστου σε 16155, και από τις 24 έως τις 31 Αυγούστου σε18.935. Οι συνολικές απώλειες του Κιέβου τον Αύγουστο ανήλθαν σε 68.380 στρατιώτες. Τον Ιούλιο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περισσότερους από 60 χιλιάδες ανθρώπους

-Η  «Rossiyskaya Gazeta», επικαλούμενη πληροφορίες από τα κοινωνικά δίκτυα, έγραψε  ότι εξοντώθηκε στις 31 Αυγούστου στην περιοχή  του Σελίντοβο ο Χαχόλος  παγκόσμιος πρωταθλητής Κίκμπόξινγκ Ρομάν Γκαλόβατιουκ , ο οποίος συμμετείχε στον Πόλεμο κατά της Ρωσίας. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από Επιτροπή Νεολαίας και Αθλητισμού της  Verkhovna Rada των Χαχόλων . Η επιτροπή είπε ότι τον Σεπτέμβριο ο Golovatyuk έπρεπε να γίνει 29 ετών. Ταυτόχρονα, η επιτροπή δεν αποκάλυψε τις λεπτομέρειες του θανάτου του

-Σύμφωνα με τις αναφορές των διοικητών των μονάδων της Πρώτης Γραμμής στις κατευθύνσεις Liptsovsky και Volchansk και  στις περιοχές των οικισμών Alisovka και Volchanskiye Khutor της περιοχής του Χάρκοβο στις περιοχές των οικισμών Petropavlovka, και Lozovaya της περιοχής του Χάρκοβο καταμετρήθηκαν  125 πτώματα ανδρών   της 92ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας  και της 113ης Εδαφικής Ταξιαρχίας των Χαχόλων. Το Σώμα Στρατού «Δύση» ανέφερε την περισυλλογή 460 πτωμάτων ανδρών της 14ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας , της 1ης ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς της 119ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας, και της 77ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας των Χαχόλων. Το Σώμα Στρατού «Νότος» ανέφερε την περισυλλογή 752 πτωμάτων ανδρών της 24ης, της 28ης,  της 30ης και της 56ης  μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας , και της 143ης ταξιαρχίας πεζικού των Χαχόλων μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού Οι μάχες έγιναν  στις περιοχές των οικισμών Τσασόφ Γιάρ, Ζαλιζνιάνσκογιέ, Κουρντιούμβοκα  και Κωνσταντίνοβκα. Το Σώμα Στρατού «Κέντρο» ανέφερε την περισυλλογή   780 πτωμάτων. Το Σώμα Στρατού «Ανατολή» ανέφερε 570 πτώματα Χαχόλων και Μισθοφόρων. Το Σώμα Στρατού «Δνείπερος» ανέφερε 82 πτώματα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι ειδήσεις είναι μόνο για το Νονμπάς. Θέλουμε και για το Κούρσκ!