1/9/24

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στις παραμεθόριες περιοχές της περιοχής Κουρσκ κατέστρεψαν έως και 390 μαχητές των Χαχόλων και 23 τεθωρακισμένα οχήματα

Ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε σήμερα  στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε 18 οικισμούς της περιοχής Κουρσκ και στις Εφεδρείες και τα αποθεμάτα τους  σε 10 οικισμούς της περιοχής Σάμι Sumy. 
Τα ρωσικά στρατεύματα έπληξαν  επτά ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις  περιοχές των οικισμών Apanasovka, Gordeevka, Lyubimovka, Martynovka, Orlovka, και Plekhovo.

 Σύμφωνα με το  ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, οι καταμετρημές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις παραμεθόριες περιοχές της περιοχής Κουρσκ ανήλθαν μέχρι  σήμερα  το πρωί  σε 360 στρατιώτες και 23 τεθωρακισμένα , συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αρμάτων μάχης. Καταστράφηκαν και   δύο τεθωρακισμένα οχημάτα μεταφοράς προσωπικού, (ΤΟΜΠ) και 17 τεθωρακισμένα οχημάτα μάχης. (ΤΟΜΑ). Το πρωί αποκρούστηκαν οι  επιθεσεις στην λατεύθυνση των οικισμών Κορένοβο και Αλεξαντρόβκα. 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας,  εγιναν τρεις προσπάθειες επίθεσης προς την κατεύθυνση των οικισμών Νιζναγια Παρόβαγια και Πογκρέμπι που αποκρούστηκαν. Οι Χαχόλοι άφησαν πίσω τους 32 πτώματα . Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και δύο αυτοκίνητα . Ένας στρατιώτης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας παραδόθηκε. 
Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι μονάδες επιτο Πεδίου , με την υποστήριξη της αεροπορίας στρατού, απέκρουσαν έξι επιθέσεις στους οικισμούς Μπαχτίνκα, Μπόρκι, Μάλαγια Λόκνια, Καμαρόβκα και Ματβέεβκα. 
Σήμερα, στο Κουρσκ. καταστράφηκαν επίσης, έξι πυροβόλα,  τρείς όλμοι των 122, ένα ραντάρ ANT / PQ-50 που κατασκευάστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ένας  σταθμός  ηλεκτρονικού πολέμου και επτά αυτοκινήτα. 
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο αριθμός των καταμετρημένων πτωμάτων στο μετωπο του Κουρσκ από τις 6 Αυγούστου ξεπέρασε τον αριθμό  των 8736. 
Έχει αναφερθεί η καταστροφή  80 τανκ, 69  ΤΟΜΠ, 37 οχημάτων μάχης πεζικού, 249 αυτοκινητων, 537 ΤΟΜΑ , 62 πυροβόλων, 16 εκτοξευτές MLRS, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων HIMARS MLRS 

Oι επιχειρήσεις αναγνώρισης και έρευνας στα δάση, όπου κρύβονται οι Χαχόλοι, συνεχίζονται και καταστρέφονται  από την αεροπορία και το πυροβολικό  εχθρικές ομάδες δολιοφθοράς που εντοπίζονται. Οι νεκροί θα καταμετρηθούν πολύ αργότερα.

 «Η επιχείρηση καταστροφής των σχηματισμών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συνεχίζεται», αναφέρει η ανακοίνωση τυ Ρωσικού Υπουργείου. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

390 πτώματα είναι λίγο περισσότερα από τα 380 που είχαμε προχθές. Αυτό δεικνύει ότι η απόδοση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων αυξάνεται κατά τι!