14/9/24

Οι Ρώσοι, από τις 6 Αυγούστου , σε 38 ημέρες, έχουν μαζέψει περισσότερα από 13000 πτώματα Χαχόλων στην περιοχή του Κούρσκ

Κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας , οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν 300 στρατιώτες, 15 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων δύο αρμάτων μάχης, , δύο πυροβόλα,  και πέντε οχημάτα. Πέντε στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συνελήφθησαν. 

Οι πρωινές επιθέσεις προς την κατεύθυνση των Maryevka, Lyubimovka, Obukhovka και Russkaya Konapelka, και Borki, αποκρούστηκαν , Οι Χαχόλοι  άφησαν επί του πεδίου  30 πτώματα, ένα τεθωρακισμένο όχημα και ένα αυτοκίνητο. Πέντε εχθρικές προσπάθειες των Χαχόλων να δημιουργήσουν προγεφύρωμα  στο Νόβι Πούτ αποκρούστηκαν. Εκεί, οι Χαχόλοι άφησαν επί του πεδίου  40 πτώματα , δύο άρματα μάχης, ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, ένα αυτοκίνητο και ένα όχημα μηχανικού. 

Συνολικά από τις 6 Αυγούστου οι απώλειες Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ανέρχονται στο Κουρσκ σε 13.471 πτώματα που έχουν μαζέψει οι Ρώσοι. Τους νεκρούς που έχουν μαζέψει οι Ουκρανοί και αυτούς που δεν του έχεα μαζέψει κανείς ακόμα δεν τους υπολογίζουμε. Οι απώλειες σε υλικό είναι 114 άρματα μάχης , 49 οχήματα μάχης πεζικού, 88 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 703 τεθωρακισμένα οχήματα, 429 αυτοκίνητα, 97 πυροβόλα, 26 MLRS, οκτώ συστήματα αεράμυνας, 26 σταθμούς ηλεκτρονικού πολέμου, εννέα  ραντάρ , και 13 μονάδες μηχανολογικού εξοπλισμού.

Ρώσοι μαχητές αιχμαλώτισαν και 15 μισθοφόρους στην περιοχή Σουτζάνσκι του Κουρσκ, Ήταν μέρος μιας ομάδας24  κατασρομέων που συνελήφθησαν από τους πεζοναύτες από την 810η ταξιαρχία του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. .Μαζί τους παραδόθηκαν και 9 Χαχόλοι   
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε  ότι την περασμένη ημέρα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) έχασαν 330 άτομα και 27 τεθωρακισμένα οχήματα στην περιοχή Κουρσκ, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αρμάτων μάχης. 

Η κατάσταση στην περιοχή Κουρσκ το απόγευμα της 14ης Σεπτεμβρίου: 

Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται στις περιοχές Κορενέφσκι και Σουτζάνσκι . Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθούν να πραγματοποιήσουν αντεπίθεση στην περιοχή Γκλουσχόβσκι.Το χωριό Βεσέλογιε στην περιοχή Γκλουσχόβσκι που βρίσκεται περίπου τρία χιλιόμετρα από τα κρατικά σύνορα, πέρασε στον έλεγχο των Ρώσων. Στην περιοχή του οικισμού Λιουμπίμοβκα προσπαθούν να ανακόψου την πρόοδο των Ρώσων Όσον αφορά τον οικισμό του Νόβι Πούτ η κατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: