13/9/24

Ημέρες του 65. 60.000 Ελληνες και Τούρκοι μαζί για το ΝΑΤΟ. Η ημιδικτατορία Μητσοτάκη Βασιλιά με πρωθυπουργό τον΄πράκτορα Τσιριμώκο συνέλαβε με τον νόμο 4000 για τεντυμποϋσμό εναν εργαζόμενο στου Καρέλα που ψώναζε Παπανδρέου-Παπανδρέου ενώ περνούσε η βασιλική πομπή


 



Ο πρόεδρος της Βουλής επί κυβερνήσεων Καραμανλή, Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, πρότεινε στον Αμερικανό επιτετραμμένο Νόρμπερτ Άνσουτς την ανάθεση σχηματισμού κυβέρνησης στον έμπιστο του Καραμανλή αλλά και του παλατιού, Παναγιώτη Πιπινέλη, ο οποίος κατόπιν να εμφανιζόταν στη Βουλή και θα ζητούσε από τους βουλευτές την κήρυξη στρατιωτικού νόμου και το κλείσιμο της Βουλής για έξι ή περισσότερους μήνες, υπό την απειλή κήρυξης ανοικτής στρατιωτικής δικτατορίας. 
Ο υπουργός  Στ. Κωστόπουλος πρότεινε στους Αμερικανούς να συλλάβει η ασφάλεια τους 22 βουλευτές της ΕΔΑ, ως οργανωτές των ταραχών στην Αθήνα, και κατόπιν να συνεδριάσει η Βουλή όπου οι αντιπαπανδρεϊκές δυνάμεις θα είχαν πλειοψηφία 10 ψήφων, και θα έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση πιστή στον βασιλιά.
Ο Βασιλιάς και ο Μητσοτάκης αναζητούσαν Αποστάτες. Ο Στεφανόπουλος είπε ότι ΟΛΟΙ τα γινόντουσαν Υπουργοί.
Ο Κανελλόπουλος δεν εδέχετο να μετάσχει της κυβερμν'ησεως



Δεν υπάρχουν σχόλια: