3/9/24

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται σεεπίσημη επίσκεψη στη Μογγολία για συμμετάσχει στους εορτασμούς για την 85η επέτειο της κοινής νίκης των σοβιετικών και των μογγολικών ενόπλων δυνάμεων επί των Ιαπώνων μιλιταριστών στον ποταμό Χαλχιν Γκόλ



Η στρατιωτική αδελφότητα μεταξύ Ρωσίας και Μογγολίας είναι ένα σταθερό θεμέλιο για τη φιλία μεταξύ των δύο κρατών. δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους και ο Μογγόλος ομόλογός του Ουχνααγκιίν Χουρελσούχ συναντήθηκαν στο Κρατικό Παλάτι στην Ουλάν Μπατόρ. Άνοιξαν τη συνάντηση με χειραψία κάτω από ένα πορτρέτο του ιδρυτή της σύγχρονης μογγολικής κρατικής υπόστασης, ηγέτη της Λαϊκής Επανάστασης του 1921, ενός από τους ιδρυτές του Μογγολικού Λαϊκού Επαναστατικού Κόμματος, Νταμντίβ Σούχε –Μπατόρ .
«Οι συναντήσεις στη Μογγολία το φθινόπωρο έχουν γίνει πραγματικά παραδοσιακές. Οι δεσμοί της στρατιωτικής αδελφοσύνης εξακολουθούν να αποτελούν αξιόπιστη βάση φιλίας, συνεργασίας και καλής γειτονίας. Αυτή η κληρονομιά πρέπει να περάσει στις μελλοντικές γενιές», είπε ο Πούτιν για την 85η επέτειο της σοβιετο-μογγολικής νίκης επί των Ιαπώνων μιλιταριστών στον ποταμό Χαλχίν Γκολ. Ο Χουρελσούχ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Πούτιν για την επίσκεψη, και σημείωσε ότι αυτή η συνάντηση «μπορεί να δώσει μια πρόσθετη ώθηση στην ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων». «Είναι ευχάριστο να σημειωθεί ότι οι σχέσεις μεταξύ των χωρών και των λαών μας είναι παραδοσιακά φιλικές και έχουν φτάσει στο επίπεδο μιας συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης», τόνισε.

2 σχόλια:

σαμπστανς είπε...

ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΩΣ ΑΛΦΑΒΗΤΟ-ΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΥΡΙΛΛΙΚΟ........ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
ΟΣΟ,ΓΙΓΝΩΣΚΩ.

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα, οι κωλοτουρκοι τελικά έχουν σχέση με την φυλή των Μογγόλων της Μογγολίας; Μίλησε μας λίγο για αυτό.