7/9/24

Χαχόλος Αλεξιπτωτιστής που αιχμαλωτίστηκε στο Κουρσκ από τους Ρώσους ομολόγησε στην ανάκριση ότι συμμετείχε στην εκτέλεση τριών Ρώσων αιχμαλώτων


Παράλληλα ,ο υποδιοικητής  τάγματος του 9ου Συντάγματος Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων του 11ου Σώματος Στρατού ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους  ότι τα τάγμα του βρήκε στην Μάλαγια Λόκνια όπου εγιναν σκληρές μάχες με τους χαχόλους, τα πτώματα  τριών παιδιών ηλικίας 10 έως 12 ετών τα οποία είχαν πυροβοληθεί στην πλάτη. 

Οι Ρώσοι καταμέτρησαν σήμερα το πρωί στο Κουρσκ ακόμα 280 πτώματα Χαχόλων. Από τις 6 Αυγούστου, έχουν περιμαζέψει πάνω από 10.700 πτώματα. Ξέχωρα τα πτώματα που μάζεψαν οι Ουκρανοί και εκείνους που σκοτώθηκαν από την αεροπορία και το πυροβολικό στα Δαση  και δεν τους βρήκε κανείς.
Μετά την υποχώρηση των Χαχόλων στο Κορένοβο και την Ρουσκα Κονοπέλκα όπου επιτέθηκαν πριν από λίγο οι Ρώσοι μέτρησαν ακόμα 21 πτώματα «επί του πεδίου». Καταστράφηκαν και   δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης. 
Οι Χαχόλοι έχουν χάσει στις 32 ημέρες της επιχείρησης στο Κουρσκ, 84 τανκ, 41 οχήματα μάχης πεζικού, 74 ΤΟΜΠ , 609 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 348 οχήματα διαφόρων Τύπων, 82 πυροβόλα, 24 MLRS, οκτώ συστήματα αεράμυνας, 20 σταθμούς ηλεκτρονικού πολέμου σταθμούς και επτά ραντάρ.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περισσότερους από 16 χιλιάδες μαχητές στη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης . Τις μεγαλύτερε απώλειες των Χαχόλων ανέφεραν  οι μονάδες  των ρωσικών  Σωμάτων Στρατού «Νότος» και  «Κέντρο»: 4725 και 3515 στρατιώτες, νεκρούς η τραυματίες.

Kατά την περίοδο από τις 31 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου, 41 Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν στη γραμμή επαφής, πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι 425 ευρωβουλευτές που ζητούν Παγκόσμιο Πόλεμο και απιατούν να διαθέτουμε το 0,25% του ΑΕΠ μας στην Ουκρανία. Ολα τασ Ονόματα, Οι υπάλληλοι του Μητσοτακένσκι Πρώτο Τραπέζι Πίστα

86 ευρωβουλευτές απουσίαζαν από την Ψηφοφοφρία. Ανάμεσά τους η ηγέτις Λαντίνο-Πούλου, ο Χριστιανός ηθοποιός Αναδιώτης, ο Μειμαράκης, οι δυο ...