12/9/24

Πούτιν: Οι αποφάσεις της Δύσης για τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς θα σημάνουν πόλεμο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία

 

Ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ανεξάρτητα δυτικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς, η χρήση τους στη σύγκρουση θα σημαίνει πόλεμο μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. «Οποιοσδήποτε εμπειρογνώμονας θα επιβεβαιώσει, τόσο στη χώρα μας όσο και στη Δύση, ότι ο ουκρανικός στρατός δεν είναι σε θέση να χτυπήσει με σύγχρονα συστήματα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας δυτικής παραγωγής, δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Αυτό είναι δυνατό μόνο με τη χρήση πληροφοριών από δορυφόρους, τις οποίες δεν διαθέτει η Ουκρανία. Πρόκειται για δεδομένα από δορυφόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή των Ηνωμένων Πολιτειών, γενικά, από δορυφόρους του ΝΑΤΟ. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα. Δεύτερον, και πολύ σημαντικό, ίσως το βασικό. Έγκειται στο γεγονός ότι οι αποστολές πτήσης σε αυτά τα πυραυλικά συστήματα μπορούν, στην πραγματικότητα, να γίνουν μόνο από στρατιώτες του ΝΑΤΟ», εξήγησε ο αρχηγός του κράτους.
Ο Πούτιν τόνισε ότι δεν μιλάμε για να επιτρέψουμε στην Ουκρανία να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με τέτοια όπλα, αλλά για την άμεση συμμετοχή του ΝΑΤΟ στη στρατιωτική σύγκρουση. 
 «Και αυτό, φυσικά, αλλάζει σημαντικά την ίδια την ουσία, την ίδια τη φύση της σύγκρουσης. Αυτό σημαίνει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ - οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι ευρωπαϊκές χώρες - βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία. Και αν είναι έτσι, τότε, έχοντας κατά νου την αλλαγή στην ίδια την ουσία της σύγκρουσης, θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις με βάση τις απειλές που θα δημιουργηθούν για εμάς», κατέληξε ο αρχηγός του κράτους. 
 Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι παρέδωσε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ένα σχέδιο για χτυπήματα στη Ρωσία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τι μας λέει ο Πούτιν; Ότι μέχρι τώρα δεν είχαμε πόλεμο Ρωσίας - ΝΑΤΟ στην Ουκρανία; Μόνη της πολεμάει η Ουκρανία 2,5 χρόνια;

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν το έχεις προσέξει, το ΝΑΤΟ πολεμάει δια αντιπροσώπων. Στην περίπτωση των όπλων μεγάλου βεληνεκούς που για την χρήση τους απαιτείται δορυφορική υποδομή και προσωπικό του ΝΑΤΟ δεν μεσολαβούν αντιπρόσωποι. Αυτό μας λέει ο Πούτιν αλλά μάλλον δεν γίνεται κατανοητός από όλους.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή εσύ εξυπνάκια μας λες ότι τα βαρέα όπλα του ΝΑΤΟ που έχει η Ουκρανία, αντιαεροπορικά, πυραύλους κλπ. τα επανδρώνουν Ουκρανοί; Κοροϊδευόμαστε τώρα;

Ανώνυμος είπε...

Ο Βλαδίμηρος μέχρι σήμερα θέλησε να είναι.... "διπλωμάτης" απέναντι στο ΝΑΤΟ και να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα να μην γίνει παγκόσμιος πόλεμος. Η Ρωσία τραβούσε και τραβα μόνη της το κουπί της εξυγίανσης της Ανθρωπότητας!! Ασφαλώς και γνώριζε ότι το ΝΑΤΟ βοηθά την ου-κρανια, άλλωστε έχουν πάει πολλοί μισθοφόροι εκεί μόνο που οι μισθοφόροι δεν μπορεί κανείς να αποδειξει εύκολα ότι προήλθαν από τις δυτικές χώρες. Τώρα όμως πλέον είναι οφθαλμοφανές ποιοι είναι αυτοί που θα έδιναν τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στον "ηθοποιό" των Αθέατων αφού η ου-κρανια δεν έχει τέτοια όπλα όπως σωστά είπε ο Βλαδίμηρος. Τώρα μπορεί να ξεμπροστιασει το ΝΑΤΟ και να δικαιολογήσει έτσι την επίθεση της Ρωσίας στις χώρες του Άξονα του Κακού αν αυτές χτυπήσουν την Μόσχα. Μακάρι πάντως να βουλιαζε το πουστονησι!!

Ανώνυμος είπε...

Τίποτα δεν θα γίνει… Ο Πούτιν ξέρει ότι άμα ρίξει πυρηνικά, θα δεχθεί και πυρηνικά. Όλοι θα καταστραφούν. Και η καταστροφή θα είναι μεγαλύτερη από αυτή που θα προκαλέσουν μερικοί πύραυλοι του Ζελένσκι…