8/9/24

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις μετά από ημέρες οδομαχιών ανακοίνωσαν το πρωί ότι απελευθέρωσαν πλήρως τη Νοβογκροντίβκα στην κατεύθυνση του Πακρόφσκ.


 Σε αυτόν τον τομέα του μετώπου, οι μονάδες των Χαχόλων που υποχωρούσαν από τους Οικισμούς  Κρασνογκορόβκα και Νεβέλσκογιε περικυκλώθηκαν μεταξύ των Οικισμών Λύσοβκα και Ζελάνογιε στα βόρεια και δυτικά της Νοβογκροντίβκα. Οι μάχες αυτή τη στιγμή γίνονται για τη Λύσοβκα. Οι Χαχόλοι λένε ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες εκεί. Πιο Νότια . μάχες διεξάγονται στα πλευρές του Σελίντοβο. Οι Ουκρανοί λένε ότι εκδίωξαν τους Ρώσους από το Κέντρο της Πόλης, αλλα οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι το Σελίντοβο έχει περικυκλωθεί.
 Νωρίτερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έφυγαν από θέσεις κοντά στο Νοσοκομείο στα νότια του Σελίντοβο.

Οι ρωσικές μονάδες της πρώτης Γραμμής σε αυτόν τον τομέα ανέφεραν στην διοίκηση το Σώματος Στρατού «Κέντρου» την καταστροφή ενός τάνκ. Και την απόκρουση 8 αντεπιθέσεων. Επί του πεδίου την καταμέτρησαν  562 πτώματα Χαχόλων.  

Στο Κουρσκ  η πρωτοβουλία περνά σταδιακά στους Ρώσους. Οι Χαχόλοι έχουν αποσύρει τις ελίτ μονάδες από εδώ και τις αντικαθιστούν  σταδιακά με μονάδες της Εθνικής Φρουράς  .  Ακόμη και στο κέντρο του Μετώπου στην Μάλαγια Λόκνια ως τη Μαρτινοβκα , οι επιθέσεις των Χαχόλων  έχουν  ξεθυμάνει. Στη Μάλαγια Λόκνια  οι Χαχόλοι πραγματοποίησαν επίθεση διμοιρίας  υποστηριζόμενη  από ΤΟΜΑ. Το ΤΟΜΑ κάηκε. Επί τόπου καταμετρήθηκαν 5 πτώματα και τρείς πολυτραυματίες. Στα νότια της περιοχής Σουτζάνσκι , οι  μάχες συνεχίζονται στην περιοχή του χωριού Τσερκάσκαγια Κονοπέλκα . Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι Ρώσοι κατέστρεψαν ένα ΤΟΜΠ και μάζευαν 11 πτώματα Η συνολική προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή ήταν «μέχρι 400 μέτρα». Στον τομέα του χωριού Κορενέβσκι οι Χαχόλοι έκαναν μια προσπάθεια αντεπίθεσης που αποκρούστηκε και άφησαν πίσω τους 5 πτώματα. Οι Ρώσοι έδιωξαν τους Χαχόλους  από τους Οικισμούς Σεπτούχοβκα και Κομάροβκα. Από την  Κομάροβκα  τους καταδίωξαν στην Βύσνεβκα.    Στην περιοχή του Κουρσκ εισήλθε  η νεοσυσταθείσα 49η Ανεξάρτητη Ταξιαρχία Μηχανικού των Χαχόλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: