.png)
Ο «Μπατριωτικός» «Στόχος» υπηρετεί αυτούς που υπηρετεί με αποσπάσματα από το βιβλίο του Προδότη Νικολάου Τρικούπη που δεν δικάστηκε και δεν εκτελέστηκε .
«Γράφει ο Κωνσταντίνος Βλάχος, Αντιστράτηγος ε.α»
« Η μάχη του Αλή Βεράν (17-20 Αυγούστου 1922) είναι στρατιωτική σύγκρουση που έλαβε χώρα στο “μέτωπο” της Μικράς Ασίας κατά την τελευταία φάση της Μικρασιατικής εκστρατείας και πιο συγκεκριμένα σε ένα στενό πέρασμα ανάμεσα στους δίδυμους λόφους “Κιουτσούκ” και “Μπουγιούκ Αντά” και παρά τους πρόποδες των ορέων “Μουράτ”, “Χασάν Ντεντέ” και “Αντά Τεπέ”. Αντίπαλοι ήταν, από τη μια τα Α΄ και Β΄ Σώματα του ελληνικού στρατού (υποστηριζόμενα από τις 9η, 12η και 13η Μεραρχίες πεζικού), με διοικητή τον αρχιστράτηγο Νικόλαο Τρικούπη και από την άλλη, πολυπληθέστερα τμήματα υπό την ηγεσία του ίδιου του Μουσταφά Κεμάλ, που αποτελούσαν τον κύριο όγκο της συνολικής δύναμης του τουρκικού στρατού».
Καμιά μάχη δεν έγινε στο Αλή Βεράν. το οποίο δεν αναφέρεται καν στους Τουρκικούς Χάρτες. Στις 17/30 Αυγούστου 1922 έληξε η μάχη στο Ντουμλου Πινάρ με την υποχώρηση της 1ης Μεραρχίας του Αθανασίου Φράγκου προς το Ουσάκ. Οι Τούρκοι, που χρειάζινται μια μάχη για τον θύλο του Κεμάλ που "έριξε τους Έλληνες στην Θάλασσα", την μάχη στο Ντουμλού Πινάρ αποκαλούν "Μάχη του αρχιστρατήγου". Το Αλή Βεράν δεν το αναφέρουν καθόλου.«Ο Τρικούπης θέλει να προχωρήσει. Σκοπός του είναι το Μπανάζ. Ελπίζει ακόμη να ενωθεί με τον Φράγκου και να οπισθοχωρήσει προς Σμύρνη, υπερασπιζόμενος σπιθαμή προς σπιθαμή τη ποτισμένη μ’ αίμα γη. Θέλει να εκτελέσει κατά γράμμα τη διαταγή του αρχιστράτηγου. Θέλει να προχωρήσει, αλλά δεν προφθαίνει. Οι Τούρκοι τον υποχρεώνουν να σταθεί και να δώσει μάχη, να πολεμήσει εκεί που θέλει ο Κεμάλ – μέσα σε μια κοιλάδα, που την περιβάλλουν άγρια βουνά, γεμάτα τουρκικά πυροβόλα. Ο εχθρός έχει συντριπτική υπεροχή. Κι όμως ο Τρικούπης δεν διστάζει να τον αντιμετωπίσει. ‘Ηταν γενναίος αξιωματικός. Προσπαθεί να εκμεταλλευθεί κάθε πτυχή του εδάφους και διατάζει ν’ αναπτυχθούν τα τμήματα στους δίδυμους λόφους Αντά. Στους πρόποδές τους βρίσκεται το Αλή Βεράν…
Το Κείμενο αυτο ειναι 100%, ψευδές και πλαστό. Και προπαθεί να εμφανίσει τον Προδότη Μασόνο ως Στρατιώτη της Πατρίδας.
Η Μόνη εντολή που είχε ο Τρικούπης ηταν να διαλύσει το μετωπο. και αυτό έκανε.
Γνώριζα τον Γιάννη Καψή και με εκτιμούσε, αν και δεν με πήρε ποτέ στην "Γαλέρα" του να δουλέψω. Στα τελευταία χρόνια του ,τον είχα συναντήσει στον ΕΔΟΕΑΠ, και τον ρωτησα (για να τον συμβουλευτώ), προς τα που βρίσκεται το Αλή Βεράν γιατί δεν το έβρησκα στον χάρτη. Και μου απάντησε "αυτηρά".
- "Δεν Κοιτάς καλά"!
- Δεν τον ξανάδα.
Αλη Βεράν Γιοκ. Αυτοί οι Άθλιοι Τούρκοι ψάχνουν για 103 ΧΡΟΝΙΑ και δεν βρίσκουν αυτό το Αλή Βεράν που πολέμησε ο Τρικούπης και δεν έχουν κάνει ένα μνημείο που να θυμίζει τη Νίκη τους
.png)
Αυτό, που βλέπετε, είναι το "μαυσωλείο" που έστησαν οι Τούρκοι για τον βοσκό Καρά Μουρατ από το χωριό Τσετσέ, στην περιοχή
Για αυτόν εφτιαξάν μαυσωλείο το 2022.
Για τη μάχη του Αλή Βεράν ,Τίποτα! Ακόμα!!!!!
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ
1 σχόλιο:
Εγώ Σπύρο, έχω να κάνω τον κόπο να διαβάσω, έστω τίτλους του "στόχου", ίσως και πάνω από έξι - επτά χρόνια. Εθνικιστική εφημερίδα, υποτίθεται, που είναι φανατικά, υπέρ του ΝΑΤΟ, φανατικά υπέρ της Ε.Ε., φανατικά υπέρ του ευρώ και φανατικά κατά της Ρωσίας!!!!
Για τέτοια σούργελα μιλάμε.
Και είχαν κατά καιρούς κάτι εμετικά σχόλια για αλλοδαπούς, που σε κάνει να αναρωτιέσαι, πώς είναι δυνατόν να μην έχει επέμβει εισαγγελέας (δικαιολογημένη θα ήταν η ποινική τους δίωξη σ' αυτήν την περίπτωση).
Δημοσίευση σχολίου