20/2/09

Η Τουρκία επανέρχεται στη ΝΟΤΑΜ 714 και θέλει το μισό Αιγαίο.


Άσκηση στο Αιγαίο απο τις 15 έως τις 30 Μαρτίου με την κωδική ονομασία "Εgemen", προγραμματίζει η Τουρκία στην οποία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία.
Η Άγκυρα στο σχεδιασμό της θεωρεί οτι το ανατολικό Αιγαίο, απο τον 25ο μεσημβρινό, είναι περιοχής ευθύνης της, για ερευνά και διάσωση, ενώ στο χάρτη ελληνικά νησιά απο τη Λήμνο έως τη Ρόδο θεωρούνται ως αποστρατικοποιημένη ζώνη.
Παράλληλα, σχεδιάζουν να κάνουν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην καρδιά του Αιγαίου.
Για τις προθέσεις της Άγκυρας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει ενημερώσει τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ ,στο περιθώριο της συνόδου της Συμμαχίας στην Πολωνία.

Τον Αύγουστο του 1974, η Τουρκία εξέδοσε την ΝΟΤΑΜ 714/6.8.74 και επέκτεινε αυθαίρετα τα όρια του δικού της FIR προς τα δυτικά μέσα στο χώρο ευθύνης του FIR Αθηνών, στα όρια που όριζαν τις βλέψεις της στο Αιγαίο. Περελάμβαβαν τα νησιά Σαμοθράκη, Λήμνο, Λέσβο, Αγιο Ευστράτιο, Ψαρά, Αντίψαρα, Χίο, Ικαρία και όλα τα Δωδεκάνησα. Η Τουρκία αξίωνε από τα αεροπλάνα που πετούσαν στο Αιγαίο, να γνωστοποιούν τη Θέση τους στους τουρκικούς σταθμούς ελέγχου και να παίρνουν απ' αυτούς οδηγίες πτήσης.Η Αγκυρα, αποφάσισε να πάρει πίσω την ΝΟΤΑΜ 714 μόλις στις 22 Φεβρουαρίου του 1980.Τώρα επανέρχεται

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κυριε χαντζαρα μετα την γενικευμενη κοινωνικη ανομια και αποεθνικοποιηση που εντεινεται τελευταιως, θα προτεινα στο υπεξ και την κυριο μητσοτακουλα οπως εισηγηθει στους σκληρα δοκιμαζομενους ξυστες των πρεσβειων και ιδια στο θεμα των βαλκανικων βιζων με χορηγο,καθως και στους εποικοινωνιολογους νεοδιαφωτιστες της,οπως ενταξουν στο προγραμμα προψημενων λογων και συνοδευτικων πλαστικων-μεταλλαγμενων χαμογελων και την εξης μετατροπη της κενολογιας της κοινωνικης μηχανικης περι ισχυρης ελλαδας και ''παλαιοτερας χωρας των βαλκανιων στην ε.ε'': ΕΛΛΑΣ Η ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ----ΚΑΙ Η ΝΕΩΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ.... ανωνυμος ελλην.

Ανώνυμος είπε...

κυριε χαντζαρα μετα την γενικευμενη κοινωνικη ανομια και αποεθνικοποιηση που εντεινεται τελευταιως, θα προτεινα στο υπεξ και την κυριο μητσοτακουλα οπως εισηγηθει στους σκληρα δοκιμαζομενους ξυστες των πρεσβειων και ιδια στο θεμα των βαλκανικων βιζων με χορηγο,καθως και στους εποικοινωνιολογους νεοδιαφωτιστες της,οπως ενταξουν στο προγραμμα προψημενων λογων και συνοδευτικων πλαστικων-μεταλλαγμενων χαμογελων και την εξης μετατροπη της κενολογιας της κοινωνικης μηχανικης περι ισχυρης ελλαδας και ''παλαιοτερας χωρας των βαλκανιων στην ε.ε'': ΕΛΛΑΣ Η ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ----ΚΑΙ Η ΝΕΩΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ....ανωνυμος ελλην.

Η απάντηση μου στους Ρουφιάνους του ΚΙΣΕ, της Στοάς και της Πρεσβείας που επιτέιηκαν "στον ακροδεκιο Χατζάρα που υποστηρίζει τον Πούτιν"

Απάντησα στις 2 Οκτωβρίου 2023 με 300    λέξεις σ τους Υπαλλήλους της Πρεσβείας και στα ΟΜΟμανή Κασελάκια και Μητσοτάκια  . Είμαι υπέρ της Ε...