28/2/09

41 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΚ.Ανδρέας Παπανδρέου: «Στόχος μας είναι εγκαθίδρυση για πρώτη φορά της λαϊκής κυριαρχίας στην Ελλάδα»

28 Φλεβάρη 1968-28 Φλεβάρη 2009 : 41 χρόνια από την ημέρα που ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΚ.

«Σήμερα ,διάλεξα τη Σουηδία για να ανακοινώσω, την ίδρυση του Πανελληνίου Απελευθερωτικό Κινήματος. Η οργάνωση αυτή έχει, μόνο έναν στόχο. Την απελευθέρωση της χώρας μας, και θα διαλυθεί όταν η δημοκρατία να ξαναγυρίσει στην Ελλάδα.»
«Στόχος μας είναι εγκαθίδρυση για πρώτη φορά της λαϊκής κυριαρχίας. Γιατί στην Ελλάδα, δεν είχαμε ποτέ δημοκρατικό πολίτευμα, που σεβόταν τις λαϊκές δυνάμεις. Τη Φωνή του λαού» .

Ανδρέας Παπανδρέου . 28 Φεβρουαρίου 1968. Διακήρυξη για την ίδρυση του ΠΑΚ.

Όποιος δεν έχει μνήμη δεν έχει μέλλον…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εάν τότε ήταν αναγκαία η ίδρυση του ΠΑΚ σήμερα μία ανάλογη κίνηση είναι όχι μόνο επιτακτική αλλά επιβάλλεται,ποιος όμως θα ηγηθεί,ποιος θα σηκώσει το βάρος πρώτος για να τον ακολουθήσουν οι υπόλοιποι; Γιατί σήμερα η αντίσταση δεν είναι ενάντια σε μία τοπική χούντα ηλιθίων αλλά σε μία παγκόσμια χούντα αδίστακτων εγκληματιών.Καταλάβετέ το σταματήστε να μιλάτε για αριστερά και δεξιά και δείτε μακρύτερα από αυτό,δείτε την παγκόσμια δικτατορία που έρχεται και θα είναι η πιο στυγνή δικτατορία που έχει ζήσει ο κόσμος,θα μας αφαιρέσουν την ελευθερία μας στο όνομα της δημοκρατίας,της δικαιοσύνης και της ισότητας και 'μεις θα μιλάμε για την ανάγκη της αριστεράς να βρει το δρόμο της.Αυτές οι θεωρίες(αριστερά,δεξιά,καπιταλισμός κτλ) είναι κατασκευάσματα του περιούσιου λαού,ξυπνήστε.Χρήστος Παναγιωτόπουλος

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...