9/2/09

Μετά τις Βρυξέλες και νέα εμπλοκή στο «αγροτικό πακέτο». Ούτε το παϊδάκι των 500 εκ, από τά 28 δις, δεν δίνουν οι τράπεζες.

Καλό μεν το επικοινωνιακό «παραμύθι'' της Νέας Δημοκρατίας , αλλά δεν είχε δράκο .(χρήμα)!!!

Ξαφνικό πρόβλημα στο αγροτικό πακέτο των 500 εκατ. ευρώ προέκυψε καθώς το δάνειο των 425 εκατ. ευρώ που θα πάρει ο ΕΛΓΑ από τράπεζες, «κόλλησε» στο υψηλό επιτόκιο.

Τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σ. Χατζηγάκης, θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Εθνικής και της ΑΤΕ προκειμένου να πετύχει χαμηλότερο επιτόκιο ώστε το δάνειο που δίνεται με εγγύηση του Δημοσίου να γίνει φθηνότερο.

Την Πέμπτη ο υπουργός θα συναντηθεί με τους αγρότες της Κρήτης ενώ ανάσα για την ελληνική, αλλά και τη βουλγαρική οικονομία, αποτέλεσε η άρση του αποκλεισμού του μεθοριακού σταθμού Προμαχώνα από τους Ελληνες αγρότες. Πλέον, οι οδικές μεταφορές έχουν εξομαλυνθεί πλήρως και οι εισαγωγές και εξαγωγές διεξάγονται χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το Σαββατοκύριακο αποχώρησαν και οι τελευταίοι αγρότες από τον Προμαχώνα καθώς οι έξι «Αδέσμευτοι Αγροτικοί Σύλλογοι» του Νομού Σερρών, έπειτα από περίπου 20 μέρες κινητοποιήσεων, αποφάσισαν να τις αναστείλουν, δηλώνοντας ικανοποιημένοι από τις δεσμεύσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Χατζηγάκη.


Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το θέμα της κάλυψης των αποζημιώσεων των αγροτών από τον ΕΛΓΑ, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και προβλέπει την κατ' εξαίρεση ασφαλιστική κάλυψη της μειωμένης παραγωγής στις εξής καλλιέργειες:

Αμυγδαλιάς, κερασιάς, βερικοκιάς, συμπύρηνων ποικιλιών ροδακινιάς, δαμασκηνιάς, αχλαδιάς και μηλιάς όλης της χώρας που προκλήθηκε από αντίξοες συνθήκες.
Επίσης κάλυψη της μειωμένης παραγωγής σε καλλιέργειες , σπαραγγιών, καπνού ανατολικού τύπου, πατάτας, για τη μειωμένη παραγωγή βαμβακιού όλης της χώρας, την παραγωγή ελιάς καθώς και τη μειωμένη παραγωγή και ποιοτική υποβάθμιση χειμερινών και θερινών σιτηρών.


Η δαπάνη σύμφωνα με την ΚΥΑ θα ανέλθει σε 425 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί με το δάνειο του ΕΛΓΑ.
Από http://makelio.blogspot.com/2009/02/28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: