5/2/09

Μετά τη μάνα το μπασταρδάκι της.


Ανησυχία της ΕΕ για τα ρωσικά σχέδια ναυτικής βάσης στην Αμπχαζία

Μετά το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε σήμερα (Πέμπτη) την ανησυχία της για τα σχέδια της Ρωσίας να εγκαταστήσει ναυτική βάση στην Αμπχαζία και κάλεσε τη Μόσχα να ενεργήσει με υπεύθυνο τρόπο.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί σοβαρά εξαιτίας των σχεδίων της Ρωσίας να ενισχύσει την στρατιωτική της παρουσία στις γεωργιανές περιοχές της Αμπχαζίας και της νότιας Οσετίας χωρίς τη συναίνεση της γεωργιανής κυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τσεχική προεδρία της ΕΕ.
«Αυτό αφορά μεταξύ άλλων τα ρωσικά σχέδια οικοδόμησης των εγκαταστάσεων μιας ναυτικής βάσης στις ακτές της Αμπχαζίας», διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση.
«Η ΕΕ θα θεωρήσει την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου ως σοβαρή παραβίαση της αρχής της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Γεωργίας που η ΕΕ υποστηρίζει σθεναρά», προσθέτει η προεδρία.
Η οποιαδήποτε στρατιωτική ενίσχυση θα είναι σε αντίθεση με το πνεύμα των συμφωνιών κατάπαυσης του πυρός του Αυγούστου και Σεπτεμβρίου του 2008 και θα θέσει σε κίνδυνο την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή αυξάνοντας τις εντάσεις.
Στις 26 Ιανουαρίου, ένας Ρώσος αξιωματικός του στρατού αναφέρθηκε στο σχέδιο της δημιουργίας τα επόμενα χρόνια μιας βάσης για τον ρωσικό στόλο της Μαύρης θάλασσας στο λιμάνι Οτσαμτσίρα της Αμπχαζίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: