16/2/09

Νέος στόχος Καραμανλή: «Τώρα στόχος είναι η θωράκιση της τεθωρακισμένης οικονομίας»!!!!

Πολιτική και κοινωνική υπευθυνότητα, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε στη ομιλία του ότι σε μια τέτοιας έντασης οικονομική καταιγίδα, όπως είναι αυτή που βιώνει η παγκόσμια κοινότητα, η χώρα μας δεν αντέχει διαγωνισμούς πλειοδοσίας και συγκρούσεων, εντάσεων και ισοπέδωσης των πάντων.
Πρόσθεσε ότι όλοι έχουμε υποχρεώσεις σε αυτή τη συγκυρία και ο καθένας πρέπει να λάβει ξεκάθαρη θέση. Σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ανειλημμένη της υποχρέωση για τη θωράκιση της οικονομίας, ενώ πρόσθεσε, ότι οι κοινωνικές ανάγκες του σήμερα δεν μπορούν να υπονομεύσουν τις μελλοντικές ανάγκες του τόπου.
Πρόσθεσε, ότι το επικαιροποιημένο πρόγραμμα γiα την οικονομία 2008-2011 είναι ρεαλιστικό και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι. Τέλος, σημείωσε με έμφαση ότι η αβεβαιότητα είναι το μόνο κυρίαρχο και γνωστό στοιχείο των εξελίξεων τις οποίες βιώνουμε.

Δεν είναι τυχαίο πρόσθεσε, ότι μέσα σε 14 μήνες άλλαξες τέσσερις φορές προς το δυσμενέστερο οι εκτιμήσεις στην ΕΕ για την ανάπτυξη και την οικονομία.
Στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε στα νομοθετήματα τα οποία ήδη έχουν ληφθεί για την εξυγίανση και τη διαφάνεια στον κλάδο και σημείωσε με έμφαση, ότι και οι ίδιες οι επιχειρήσεις πρέπει να προσαρμόσουν τη δράση τους, με βάση την κοινωνική ευθύνη ενώ σχολίασε ότι η εξόρμηση των επιχειρήσεων του κλάδου στις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης θα συνεχιστεί.

(εφ΄όπλου λόγχη οι ασφαλιστικές για να " ξεκοιλιάσουν " τους Βαλκάνιους;)
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας, Φωκίων Μπράβος, στην ομιλία του, είπε ότι πρέπει να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης του κλάδου και για το θέμα αυτό ζήτησε διάλογο όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

(και αυτός για εθνικό σχέδιο;)
Το αίτημα για την έναρξη διαλόγου για τη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής για τον κλάδο την έκανε δεκτή ο πρωθυπουργός.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά Καραμανλή μη σκίσεις κάνα καλσόν...