4/2/09

Βρε άϊντε στον διάολο απατεώνες.

Για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων εγκαλεί την Ελλάδα Έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων ποιός θα μιλήσει;

Η έκθεση του επιτρόπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τόμας Χάμαρμπεργ. εγκαλεί την Ελλάδα για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων, ενώ χαρακτηρίζει «ανεπαρκές» το σύστημα υποδοχής των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων που καταλήγουν εδώ .Ο κ. Χάμαρμπεργ εστιάζει την κριτική του
στην ύπαρξη ναρκοπεδίων στον Έβρο και στις απάνθρωπες συνθήκες στα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών.
Ο κ. Χάμαρμπεργ καλεί την Ελλάδα να επανεξετάσει τη συμφωνία επαναπροώθησης λαθρομεταναστών που έχει υπογράψει με την Τουρκία, επαινεί τις βελτιώσεις στην ελληνική νομοθεσία, αλλά καλεί την Ελλάδα να συμμορφωθεί και στην πράξη με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ιδίως στο ζήτημα της προστασίας των ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών.
.Όπως προκύπτει από την απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου Ζακ Μπαρρό, μετά από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη, δυνάμει της Οδηγίας 2003/109, τα παιδιά -των οποίων οι γονείς δεν διαμένουν νόμιμα στη χώρα- δεν αποκλείονται αυτόματα από το καθεστώς του μακροχρόνιου μονίμου κατοίκου.
Επιπλέον, όπως σημειώνει, το καθεστώς αυτό μπορεί να αποκτηθεί από ανήλικο κάτω των 19 ετών ανεξάρτητα από τους γονείς του, σε περίπτωση που πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που ορίζει η Οδηγία.
«Δεδομένου ότι δεν υπάρχει υποχρέωση γέννησης στην επικράτεια ενός κράτους μέλους, η εισαγωγή μιας τέτοιας προϋπόθεσης εκ μέρους της Ελλάδος δείχνει να είναι αντίθετη προς την Οδηγία. Η Επιτροπή θα επικοινωνήσει επομένως με τις ελληνικές αρχές, για να έχει εκτενέστερες πληροφορίες ως προς αυτά τα δυο σημεία» τονίζει ο κ. Μπαρρό.
Βάσει του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα (23.12.2008), το καθεστώς «επί μακρόν διαμένοντος μετανάστη» μπορούν να αποκτήσουν όσα παιδιά μεταναστών έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και οι γονείς τους διαμένουν νόμιμα στη χώρα.
Στο νόμο δεν λαμβάνονται υπόψη οι περιπτώσεις παιδιών που δεν έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, αλλά μεγαλώνουν εδώ και φοιτούν σε ελληνικά σχολεία ή αντίστοιχες περιπτώσεις παιδιών που οι γονείς δεν είναι νόμιμα διαμένοντες στη χώρα.
«Τα κράτη μέλη οφείλουν να σέβονται τα θεμελιώδη δικαιώματα, όπως αυτά απορρέουν από τις συνταγματικές παραδόσεις των κρατών μελών και από τις διεθνείς τους υποχρεώσεις. Η Σύμβαση του ΟΗΕ του 1989 για τα δικαιώματα του παιδιού, την οποία επικύρωσαν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, υποχρεώνει τα συμβαλλόμενα μέρη να σέβονται και να εγγυώνται τα διακηρυσσόμενα δικαιώματα για κάθε παιδί που υπάγεται στη δικαιοδοσία τους, χωρίς διακρίσεις στηριζόμενες μεταξύ άλλων στην κατάσταση του παιδιού, και, ειδικότερα, ανεξάρτητα από το καθεστώς διαμονής των γονέων» υπενθυμίζει ο κ. Μπαρρό.
Ο Δ.Παπαδημούλης, αναφερόμενος στο ζήτημα δήλωσε: "Ο κ. Παυλόπουλος οφείλει να αποσύρει άμεσα την κυβερνητική ρύθμιση αίροντας τις απαράδεκτες διακρίσεις. Η ελληνική πολιτεία πρέπει να πάψει να αντιμετωπίζει αυτά τα παιδιά λες και είναι αόρατα, αφήνοντας τα χωρίς χαρτιά και χωρίς δικαιώματα"
deltio11:YΓ1 Γιατί δεν τούς πέρνουν στην Νορβηγία, οι κληρονόμοι του Χίτλερ;ΥΓ.2.Ο κ.Παπαδημούλης ποιούς εκπροσωπεί και υπέρ ποίου εργάζεται;

Δεν υπάρχουν σχόλια: