4/2/09

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ «ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ».

Η Δημοκρατική Αναγέννηση χαιρετίζει το σχέδιο νόμου που υποβλήθηκε από την Καθηγήτρια Αλίκη Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου, στον Πρόεδρο της Βουλής και τους αρμόδιους Υπουργούς, σχετικά με την «κουκούλα και τους «κουκουλοφόρους».

Στο σχετικό σχέδιο νόμου που συνέταξε και υπέβαλλε η κ. Μαραγκοπούλου, αναφέρει:
Μετά το άρθρο 189 του Ποινικού Κώδικα, όπως ισχύει, προστίθεται άρθρο το οποίο λαμβάνει τον αριθμό 189 Α και έχει ως εξής :

Άρθρο 189 Α

"Συμμετοχή σε δημόσια συνάθροιση με απόκρυψη του προσώπου"

1. Όποιος μετέχει ή εμφανίζεται σε δημόσια συνάθροιση με καλυμμένο το πρόσωπο ή διαμορφωμένο κατά τρόπο που να μη διακρίνονται τα χαρακτηριστικά και συνεπώς η ταυτότητά του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δυο μηνών μέχρι ενός έτους.
2. Σε περίπτωση που το άτομο που αναφέρεται στην προηγούμενη παράγραφο συνδέεται με σχέση υπαλλήλου ή αξιωματούχου με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.
3. Αν το άτομο που αναφέρεται στις προηγούμενες παραγράφους διαπράξει εγκληματικές πράξεις κατά του προσώπου ή περιουσιακών στοιχείων τρίτων, τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 94 ΠΚ παρ. 1 με τις ποινές των σχετικών διατάξεων του ΠΚ για τα διαπραχθέντα αδικήματα κατά συρροή με τις ποινές των παραγράφων 1 ή 2 του παρόντος άρθρου.
4. Μετατροπή της περιοριστικής της ελευθερίας ποινής σε χρηματική κατά το άρθρο 82 ΠΚ δεν επιτρέπεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: