10/10/09

Αριστερές κωλοτούμπες στην Ακαδημίας 20

Ο agente secreto ανέλαβε νέα αποστολή μέσα στη Βουλή.
Ιστορικής σημασίας απόφαση του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ : Προσέλαβε καθαρίστρια

Αναλογικό προεδρείο μέ πρόεδρο τον Πάνο Σόμπολο, γραμματέα τόν Α. Νταβανέλο καί τη συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των παρατάξεων, αναλογικά, πρότεινε στη συνεδρίαση της ΕΣΗΕΑ, την Πέμπτη, η Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος, (δια στόματος Αγρολάμπου).
Με την προυπόθεση όμως το σχήμα αυτό , να έχει ημερομηνία λήξεως. Δηλαδή η θητεία του ΔΣ να είναι 4 μήνες καί νά κάνει εκλογές τον Φεβρουάριο τού 2010.
Σ΄αυτήν τήν πρόταση συμφώνησε τελικά και ο Κουμπιάς, πού έκανε σκόντο στη αντίστοιχη δική του(;) πρόταση , πού την γυρόφερνε από δω και από ‘κεί από μέρες.

Ο Π. Ράμος είπε ότι όποιος θέλει να συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο, αυτός δεν θα είχε αντίρρηση, μίλησε όμως μόνο για λογαριασμό του. Ξεβράκωσε ομως τους Νταβανέλους, τούς είπε "υποκριτές και ότι κοροϊδεύουν τον κλάδο". "Αυτό γιατί δέν τό λέγατε από την αρχή εδώ καί 5 μήνες"- τούς ρώτησε καί κατηγγειλε ότι "πίσω από την πρόταση της Συσπείρωσης, υπάρχει πλειοψηφία εργοδοτική πού καραδοκεί".

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η "Δημοσιογραφική Συνεργασία" που εκπροσωπεί, δεν έχει να φοβηθεί καμιά εκλογική αναμέτρηση.

Ο Π. Σόμπολος αρνήθηκε να το παίξει "προσωρινός" και επανέφερε τις προτάσεις της παράταξης του: Δηλαδή αναλογικό προεδρείο μέχρι τό τέλος της θητείας,ή συνεργασία με κάποιους, ή προγραμματικό προεδρείο.

Ο Δ. Τσαλαπάτης (Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων), χαρακτήρισε την πρόταση τής Συσπείρωσης ως ομολογία συνδικαλιστικής αποτυχίας και πολιτικού αμοραλισμού.
Κατήγγειλε ο,τι Νταβανέλοι, Κουμπιάδες καί άλλοι, είχαν κάνει μυστική συμφωνία πριν τις εκλογές τού Μαΐου, πού δέν τούς βγήκε λόγω των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών και τώρα προσπαθούν, με τήν πρόταση τους για "αναλογικό υπό προθεσμία", να ξεπεράσουν το συνδικαλιστικό αδιέξοδο πού προκάλεσαν μαζί με όσους κρύβονται πίσω απ' αυτό.
Ξεκαθάρισε ότι όποτε καί νά γίνουν εκλογές, ή ΚΕΔ είναι πανέτοιμη και κάλεσε Κουμπιάδες Νταβανελους και τούς συνοδοιπόρους τους, να κάνουν προεδρείο αφού είναι έξη και νά πάνε αυτοί τόν κλάδο σε εκλογές, ή νά πραγματοποιήσουν την απειλή τους και να ζητήσουν διορισμό διοίκησης -αλλά μέ δική τους ευθύνη.
Η Ν. Νταουντάκη, διαφώνησε μέ τό αναλογικό προεδρείο, επειδή έτσι βγαίνει πρόεδρος ό Σόμπολος και πρότεινε αντιπροσωπευτικό με όλους αλλά δέν έβγαλε άχνα για εκλογές, αφού τώρα πού τάσπασε μέ τόν Ράμο, λιγοστεύουν οι ψήφοι.
Ο Κουμπιάς βέβαια με την χαρακτηριστική του …ευφράδεια, απλώς κούναγε το κεφάλι του όταν μίλαγαν οι συνεταίροι του (στο ΔΣ και στην κατάληψη) της Συσπείρωσης.
Σύντομες παρεμβάσεις έκαναν καί οί συμβουλοι από την παράταξη Σόμπολου καταγγέλλοντας τό εκλογικό σύστημα και την στάση της Συσπείρωσης.
Στην συνεδρίαση του ΔΣ, υπήρξε καί μιά ιστορική συμφωνία.
Ενα θέμα πού απασχόλησε το ΔΣ και μάλον δημιουργεί πρόβλημα στην εκπομπή τού Μάκη "Ζούγκλα", είναι ο,τι αναχωρεί γιά τήν Κίνα μέ δαπάνες της ΕΣΗΕΑ, η δικηγόρος Χ. Σαλαβράκου, προφανώς γιά μην πάει μόνη της η Φανή Πετραλιά.
Την Δευτέρα συνεδριάζει το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ για να βγάλει πρόεδρο τον Στ. Νικολόπουλο και γενικό γραμματέα τον Γ.Γιουκάκη, αφού ό διευθυντής του Βήματος, γνωστός και ως Μουλόπουλος, ασπάστηκε τον Κοινοβουλευτισμό.
Μια ακόμη ιστορικής σημασίας απόφαση πήρε το δραστήριο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ στην προηγούμενη συνεδρίαση του: Προσέλαβε καθαρίστρια

πηγή
http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=2488


Δελτιο11.Οι εκλογες στην ΕΣΗΕΑ έγιναν τον Μάιο.5μήνες μετα δεν έχει συγκροτηθεί προεδρείο,επειδή οι "νικητές" των εκλογών αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους.Το ουσιαστικό ειναι, ότι την ωρα της βαθειάς κρίσης, και ενώ η νέα κυβέρνηση σχεδιάζει την ένταξη του ΕΔΟΕΑΠ στο ΙΚΑ( για να μας "φάει" τα αποθεματικά του), οι αριστεροί-εργολαβικοί ,κάνουν ότι μπορούν για να διαλύσουν την ΕΣΗΕΑ.Βέβαια τήν ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν τήν έχουν οι συνάδελφοι που τους ψήφισαν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χατζάρα, εμείς οι φανατικοί του ιστολογίου σας, απαιτούμε να μάς ξεστραβώσετε για το τί μέρος του λόγου είναι οι νεοεκλεγέντες στην ΠΟΕΣΥ. ΙΔΟΥ:

ΠΟΕΣΥ- Νέο Προεδρείο στην ΠΟΕΣΥ



Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2009



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) αποχαιρέτησε τον μέχρι σήμερα Πρόεδρό του Βασίλη Μουλόπουλο και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα του θέση στη Βουλή.

Στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν στη θέση του Προέδρου αναδείχθηκε ο Σταμάτης Νικολόπουλος και στη θέση του Γενικού Γραμματέα ο Γιώργος Γιουκάκης.

1η Οκτωβρίου 1949 ακόμα 19 Κ/Σ νεκροί που συνέχιζαν τον αγώνα παρά τη Συμφωνία της Νέας Υόρκης.

Ο δολοφόνος  του Βλαχούτσικου μίλησε στους δημοσιογράφους . Τον σκότωσε την ωρα που κοιμώταν με την συντρόφισα Δημητρούλα.