2/10/09

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

Λίγες ώρες έμειναν πια μέχρι τη στιγμή που οι γκαστρωμένες κάλπες των ΜΜΕ και των γκαλοπολόγων, θα ξεγεννήσουν το πλέον αποκρουστικό έκτρωμα της μεταπολιτευτικής εποχής.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

http://ellinikoforum.blogspot.com/2009/10/blog-post_1607.html

Και είναι αποκρουστικό αυτό το έκτρωμα, όχι μόνο γιατί ξέρουμε - φρόντισαν να ξέρουμε έγκαιρα - το ονοματεπώνυμό του, αλλά κυρίως γιατί ξέρουμε καλά τι κυοφορείται στην κυρίαρχη αρρωστημένη πολιτική του σκέψη.

Κι αυτόν τον εκτρωματικό του χαρακτήρα.

- Δε τον προσδιορίζει απλά το πολιτικό στίγμα της φερόμενης ως πιθανής αυριανής κυβερνητικής εξουσίας, η οποία φυσικά έχει παρελθόν για το οποίο καθόλου περήφανοι δεν αισθανόμαστε.

- Δε τον κάνει αποκρουστικό μόνο το περίγραμμα του αυριανού της προσωπείου του οποίου μια πικρή γεύση πήραμε ήδη από τους εγωκεντρικούς εθνοσωτήρες που δε δίστασαν να εκτυπώσουν βιαστικά τα πρώτα πωλητήρια που βγάζουν στο σφυρί την εθνική μας ακεραιότητα και απειλούν να πνίξουν στο όνομα άνομων συμφερόντων την εθνική υπόσταση αυτού του λαού.

- Δε τον καθιστά αδιέξοδο η πανθομολογούμενη πλέον ανικανότητα του ίδιου του δικομματισμού να αντιπολιτεύεται έστω και στοιχειωδώς τον πολύ κακό του εαυτό, στη διαχείριση έστω των θεμελιωδών προβλημάτων που βάζουν έτσι κι αλλιώς τη σφραγίδα τους στο μέλλον αυτού του τόπου.

Αυτό που κυρίως καθιστά αποκρουστικό μα πάνω απ όλα επικίνδυνο το αυριανό πολιτικό έκτρωμα, είναι η πολιτική συνύπαρξη σ αυτό το σκηνικό.

- των ανίκανων που φεύγουν,

- των επικίνδυνων που έρχονται, και

- των ανεπαρκέστατων που θα κληθούν με τρόπο αποσπασματικό και καιροσκοπικές φιλοδοξίες να τους αντιπολιτευτούν.


Το συμπέρασμα είναι ένα και οφείλουμε να το πούμε με τρόπο ξεκάθαρο επιστρατεύοντας ψυχή που θα είναι αποφασισμένη να το ανατρέψει.


Μ αυτές τις πολιτικές δυνάμεις, μ αυτές τις πολιτικές ηγεσίες, μ αυτό το πολιτικό σύστημα που είναι βουλιαγμένο ση σήψη, στη δύναμη της συνήθειας και του αυτάρεσκου συμβιβασμού, στον καιροσκοπισμό και στην ατολμία, που δεν τολμά να ορθώσει το ανάστημά του στη συνοριακή αλητεία που προκαλεί την περηφάνια αυτού του λαού, που ανέχεται - το πρωτοφανές - την ασύδοτη δηλαδή πρακτορική δράση ακόμη και στις εκλογικές του υποθέσεις και που αντί να παρεμβαίνει άμεσα και καταλυτικά, την ενσωματώνει στα ίδια του τα ψηφοδέλτια ξεδιάντροπα και επικίνδυνα, που είναι απρόθυμο να δεσμευτεί πως θα δρομολογήσει λύσεις για τα οξυμμένα κοινωνικά προβλήματα σε σαφή και συγκεκριμένη κατεύθυνση, το μόνο σίγουρο είναι πως μαύρες μέρες πρόκειται να ξημερώσουν για τον τόπο μας και το λαό, μετά τις 4 του Οκτώβρη.


Μπροστά σ αυτή την επικίνδυνη εξέλιξη, η 5η του Οκτώβρη, δεν μπορεί να είναι απλά μια ημέρα καταγραφής και αναλύσεων των μεθόδων και της αποτελεσματικότητας με την οποία κατάφεραν οι καλοπληρωμένοι γκαλοπατζήδες να υφαρπάξουν γι ακόμη μία φορά τη λαϊκή ψήφο.

Η 5η του Οκτώβρη πρέπει να μείνει στην ιστορία σαν η «ΗΜΕΡΑ - ΠΡΟΚΛΗΣΗ» που θα αφυπνίσει, θα ενεργοποιήσει, θα προσγειώσει και με μια έννοια θα .πρακτικοποιήσει την πρωτοπόρα πολιτική σκέψη για να γεννηθεί η καινούρια πολιτική δύναμη που έχει ανάγκη ο τόπος.
Η πρωτοπόρα, η αποφασισμένη, η μαχητική, η ασυμβίβαστη, η πραγματικά ζωντανή και φρέσκια πολιτική δύναμη, που θα στηριχτεί στο λαό και στα αποφασισμένα τμήματά του προκειμένου να συγκρουστεί με συμφέροντα, με υπερεθνικά μαγειρέματα, και με δρομολογημένες καταστροφικές για τον τόπο και τον ελληνικό λαό επιλογές, και να βάλει τη χώρα σε μια άλλη πορεία.

Η δύναμη που θα σαρώσει από την πρώτη της εμφάνιση τη σαπίλα, τον ενδοτισμό, τον κοινωνικό, πολιτικό και εθνικό ραγιαδισμό, γιατί μόνο μια τέτοια πορεία αξίζει σ αυτό τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Ρωσία κάνει εκθεση στη Μόσχα με τα Νατοϊκά λάφυρα

Το Γερμανικά τανκ "Λεοπάρντ και τα αμεριακνικά Αμπραμ μεταφερονται στην Μόσχα  για την έκθεση κατεστραμμένου εξοπλισμού της Συμμαχίας ,...