12/10/09

Νέο –Οθωμανισμός

Ο Mr. BlackBerry ( ΜΑΪΚ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ) γίνεται Τούρκος

Παρακάμπτοντας την αυστηρή τουρκική γραφειοκρατία κυρίως σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική θητεία, η κυβέρνηση με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού Ερντογάν προωθεί την παραχώρηση τουρκικής υπηκοότητας και την έκδοση τουρκικού διαβατηρίου στον ελληνικής καταγωγής «πατέρα» του BlackBerry, Μάικ ή Μικέ Λαζαρίδη.
Η κινητοποίηση των τουρκικών αρχών άρχισε έπειτα από εισήγηση του προέδρου του Πρακτορείου Τουρκικών Επενδύσεων Κορκμάζ, ο οποίος, αφού βολιδοσκόπησε το γίγαντα της τεχνολογίας Λαζαρίδη, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Aksam», άνοιξε το δρόμο για την παραχώρηση της τουρκικής υπηκοότητας, κινητοποιώντας τον ίδιο τον Ερντογάν, που φέρεται να έδωσε την εντολή «πράξτε αμέσως ό,τι επιβάλλεται». Όταν όμως παρουσιάστηκε πρόβλημα λόγω της στρατιωτικής θητείας του, υπήρξαν επαφές με το γενικό επιτελείο. Τώρα αναζητείται φόρμουλα για την υπηκοότητά του.
Σύμφωνα με τον Κορκμάζ εξετάζει μαζί με τον Λαζαρίδη την προοπτική ανάπτυξης μιας μονάδας έρευνας στην Τουρκία σε συνεργασία με την BlackBerry. Σημειώνεται πως ήδη η εταιρεία διαθέτει ένα μικρό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Ο Μικέ Λαζαρίδης σε ηλικία 12 ετών είχε διαβάσει όλα τα επιστημονικά βιβλία της Βιβλιοθήκης Windsor του Οντάριο στον Καναδά, όπου είχαν εγκατασταθεί οι γονείς του. Στη συνέχεια το 1979 εισήχθη στο Πανεπιστήμιο Waterloo, όπου σπούδασε ηλεκτρονική μηχανική με εξειδίκευση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο λίγο πριν από το πτυχίο και με τα χρήματα που είχε κερδίσει από την General Motors, αλλά και με 15.000 δολάρια δάνειο που έλαβε από την οικογένειά του, ίδρυσε την εταιρεία Research in Motion. Σήμερα διαθέτει μία επιχείρηση, στην οποία εργάζονται 12.000 άτομα, και προσωπική περιουσία ύψους 1,7 δισ. δολαρίων.

makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ρωσία. Οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές ξεκίνησαν την επίθεση στο Τσασόβ Γιαρ, Συνελήφθη χθες το βράδυ ο προσωπάρχης του Υπουργείου Άμυνας, της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Γιούρι Κουζνετσόφ. Συνεχίζεται η προέλαση στο μέτωπο του Χάρκοβο.

  Οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές ξεκίνησαν από χθες το βράδυ την επίθεση στο Τσασόβ Γιαρ . Από το πρωί εκτυλίσσεται και η επίθεση στην Κρασνογκορόβ...