13/10/09

Το μπάχαλο της ΠΟΕΣΥ

Η ΠΟΕΣΥ "αποχαιρέτισε" τον δραστήριο πρόεδρό της που θα συνεχίσει τη Μαύρη Κρουαζιέρα του στο Κοινοβούλιο

Πηγή http://www.styx.gr

Παραιτήθηκε, με συνοπτική διαδικασία, από την προεδρία της ΠΟΕΣΥ, (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών), ο γνωστός Β. Μουλόπουλος, σε μια ύστατη προσπάθεια, ώστε να κρυφτεί, πίσω από τη βουλευτική του ασυλία, η σκανδαλώδης διοίκησή του.

Ανοίγει έτσι η πρώτη μαύρη σελίδα στη σύνθεση του νέου Κοινοβουλίου και στην οποία γράφεται η συνέχεια της «Μαύρης Κρουζιέρας», Iταλών νεοφασιστών, το 1968
(ΙΟΣ http://www.iospress.gr/ios2007/ios20070422.htm ), στην οποία είχε πάρει μέρος το μετέπειτα διευθυντικό στέλεχος του «Βήματος».

Αποτελεί άλλωστε μείζον πολιτικό θέμα, καθώς και ζήτημα ηθικής τάξεως, αφού ο συγκεκριμένος διευθυντής-συνδικαλιστής, είχε αποδεχθεί με την υποψηφιότητά του να μεταβληθεί το σωματείο των δημοσιογράφων, σε συνιστώσα του κόμματος του, μετα τον "δημοκρατικό αποκεφαλισμό" άλλου υποψηφίου του κόμματός του.

Ο ίδιος εξ άλλου, δεν είχε θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του ΔΣ, ως ώφειλε και ταυτόχρονα, στο διάστημα αυτό, παρέμενε νόμιμος εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας και των οικονομικών της και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο.

Οι σχετικές καταγγελίες από μήνες, στην Εξελεγκτική Επιτροπή, παραμένουν χωρίς διερεύνηση, αφού ο πρόεδρός της Μ. Ανδρονόπουλος (στενός συνεργάτης -όπως διατείνεται- του υπουργού Πολιτισμού Π. Γερουλάνου), μέχρι στιγμής θεωρεί ότι έχει «πνίξει» το θέμα.

Σημειώνεται ότι το προεδρείο της ΠΟΕΣΥ, παρά τις καταγγελίες στην ΕΕ της Ομοσπονδίας, αλλά και στις αρμόδιες αρχές, συνεχίζει με αναληθή στοιχεία να διαχειρίζεται τους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΠΟΕΣΥ, έχοντας αναθέσει τις εισπράξεις-μετατρέποντας σε συνεργούς -εργαζόμενους της Ομοσπονδίας.

Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου κατατέθηκε αρμοδίως (ΟΤΟΕ, Τράπεζες κλπ.) λόγω νεωτέρων στοιχείων, νέα καταγγελία, για τον πρωτότυπο τρόπο διαχείρισης των αποθεματικών της ΠΟΕΣΥ.

Αμέσως την επομένη το μεσημέρι (9.10), με αστραπιαία διαδικασία,

-Υπεγράφη από τον α΄ αντιπρόεδρο Κ. Τσαουσίδη, ημερήσια διάταξη για έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ στις 12.ΙΟ (Δευτέρα), με θέμα την παραίτηση Μουλόπουλου, την κλήση του πρώτου αναπληρωματικού Ν. Φίλη, τη συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ.

-Υπεβλήθη ταυτόχρονα (9/10) παραίτηση Μουλόπουλου.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ τη Δευτέρα 12/10, παραβρέθηκε, απρόσκλητος, ο β΄αναπληρωματικός Γ. Γιουκάκης, αντί του α΄αναπληρωματικού (ο οποίος εστειλε επιστολή παραίτησης επειδή είναι διευθυντής στην "Αυγή" και δεν τον έπαιρνε, να υποδυθεί πάλι τον συνδικαλιστή, όπως στό συνέδριο). Μόνο που η παραίτηση του πρώτου αναπληρωματικού έγινε γνωστή με την έναρξη της συνεδρίασης του ΔΣ, στην οποία όμως ήδη έπαιρνε μέρος ο αντικαταστάτης του, ο οποίος δεν είχε κληθεί.

Παρ’ όλα αυτά τα αντικαταστατικά –επιεικώς παράτυπα- και ιδιαιτέρως αποκαλυπτικά, ο απρόσκλητος β' αναπληρωματικός, συμμετείχε ως μέλος στη συνεδρίαση του ΔΣ πριν ακόμη γίνει αποδεκτή η παραίτηση αυτών που αντικαθιστούσε (Μουλόπουλο, Φίλη) και χωρίς να έχει δικαίωμα ψήφου σ' αυτές τις διαδικασίες. Παρ΄όλα αυτά, η πλειοψηφία τον έβαλε να ψηφίσει.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, εξελέγη πρόεδρος ο Σ. Νικολόπουλος , που είχε ξεχάσει όμως, να παραιτηθεί προηγουμένως από γενικός γραμματέας. Οπότε τώρα ή ΠΟΕΣΥ έχει δύο γενικούς γραμματείς. Τον προηγούμενο και τον Γ. Γιουκάκη που παρά τρίχα να μην εκλεγεί, επειδή -λέει- πως δεν ψήφισε τον εαυτό του.

Το πένθιμο αντίο το φύλαγε στον βουλευτή - συνδικαλιστή - διευθυντή, η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:
«Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ αποχαιρέτησε τον μέχρι σήμερα πρόεδρο του……..»

Και το γαϊτανάκι συνδικαλιστικής παρωδίας συνεχίζεται…….


Δύο αποκαλυπτικά έγγραφα




Στις 8 Οκτ. 09, κατατέθηκαν δύο έγγραφα στην Εμπορική Τράπεζα και στην ΟΤΟΕ, που αποδεικνύουν το "μέγα έργο" που έχει γίνει στην Ομοσπονδία και καλύπτεται από την Εξελεγκτική της Επιτροπή:

(1)
Προς την ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε
Υποκατάστημα Βουκουρεστίου
Αθήνα 8/10/2009

Από μηνών έχει καταγγελθεί οτι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, ( ΠΟΕΣΥ) που είναι πελάτης σας, έχει έλλειψη νομιμοποίησης ως προς την διοίκηση της, γεγονός πού έχουν σχολιάσει και τα ΜΜΕ.
Παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας (και στο υποκατάστημα, και στις νομικές σας υπηρεσίες) ότι οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΣΥ (πρόεδρος, γενικός γραμματέας και ταμίας) έχουν υποβάλλει - και το γνωρίζετε- αναληθή δικαιολογητικά, για την εκταμίευση χρημάτων, δεδομένης της εκκρεμοδικίας που υπάρχει, (δικαστική προσφυγή κατά του κύρους των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Δ.Σ.) οι εργαζόμενοι στο υποκατάστημα σας, με άνωθεν εντολές, τους επιτρέπουν να «σηκώνουν» τα λεφτά της Ομοσπονδίας.
Το πρωτοφανές είναι ότι για να νομιμοποιηθεί η αυθαιρεσία, άγνωστο πως, κάποιοι «βαφτίσανε» το σωματείο, εμπορική εταιρία.
Το εκπληκτικό επίσης είναι οτι για τις εισπράξεις, τα μέλη της Διοίκησης της ομοσπονδίας, πού δεν έχουν νομιμοποίηση, λόγω και της δικαστικής προσφυγής, έχουν εξουσιοδοτήσει υπαλλήλους, εμπλέκοντας εργαζόμενους.
Άλλωστε ήδη η Ομοσπονδία παραμένει από εβδομάδων ακέφαλη χωρίς πρόεδρο.
Σας κοινοποιούμε για μια ακόμη φορά τα σχετικά έγγραφα και απαιτούμε να εφαρμοσθούν τα νόμιμα, όπως έχετε υποχρέωση.

Σπύρος Χατζάρας
Μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΠΟΕΣΥ

(2)
Προς:
τον Πρόεδρο
και το ΔΣ της ΟΤΟΕ

Αθήνα 8/10/ 2009

Με ιδιαίτερη ανησυχία αλλά και κατάπληξη, διαπιστώνουμε οτι στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, εργαζόμενοι, υποχρεώνονται να αυθαιρετούν, με θύμα το ταμείο τής ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών) και συγκεκριμένα τον τραπεζικό λογαριασμό στό υποκατάστημα Βουκουρεστίου, όπου καταλήγουν συνδρομές των μελών τών ενώσεων συντακτών (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ κλπ).
Παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας (και στο υποκατάστημα, και στις νομικές υπηρεσίες) ότι οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΣΥ (πρόεδρος, γενικός γραμματέας και ταμίας) έχουν υποβάλλει αναληθή δικαιολογητικά, για την εκταμίευση χρημάτων δεδομένης τής εκκρεμοδικίας πού υπάρχει, (δικαστική προσφυγή κατά τού κύρους των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη ΔΣ) οι εργαζόμενοι στο υποκατάστημα, με άνωθεν εντολές τους επιτρέπουν να «σηκώνουν» τα λεφτά της ομοσπονδίας.
Το πρωτοφανές είναι ότι για να νομιμοποιηθεί η αυθαιρεσία, «βαφτίσανε» το σωματείο εμπορική εταιρία.
Αντιλαμβάνεστε ότι η έκπληξη μας είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν πληροφορούμεθα ότι για την διαδικασία αυτή υπάρχει έγκριση ύστερα από συνεννόηση νομικών της Τράπεζας με νομικούς της ΟΤΟΕ.
Σε περίπτωση πού αυτό αληθεύει, θα είναι τραγικό ή ΟΤΟΕ αντιμέτωπη με την εργοδοτική αναλγησία του ΣΕΒ και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών που της αρνούνται ακόμη και τις ΣΣΕ, να υποθάλπει, έστω και άθελά της, την εργοδοτική επιδρομή στις δημοσιογραφικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπου, με τις τελευταίες εξελίξεις το διευθυντικό και εκδοτικό κατεστημένο επιχειρεί να καταργήσει το συνδικαλιστικό δικαίωμα των δημοσιογράφων.
Ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας, την άμεση αποκατάσταση τής νομιμότητας και της διαφάνειας και της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων, πού δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπονομευθεί από κανένα.

Μετά τιμής
Κοινοποίηση:
ΓΣΕΕ, Γραφείο Προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

H 15η Μαΐου στην Ιστορία

H 15η Μαΐου είναι η 136η ημέρα του Δίσεκτου 2024. Απομένουν 230 μέρες μέχρι το τέλος του έτους.  392.  Ο αυτοκράτορας της Ρώμης Ουαλεντινιαν...