6/10/09

Η σύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης και του Υπουργείου Αιγαίου από τον Ανδρέα Παπανδρέου εξυπηρετούσαν διαχρονικές εθνικές ανάγκες.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6/10/09

O Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης και πρώην υπουργός Μακεδονίας -Θράκης Στέλιος Παπαθεμελής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης (Υπουργείο Γενική Διοίκηση Μακεδονίας , αργότερα Βορείου Ελλάδος), από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και η μετονομασία του από τον Ανδρέα Παπανδρέου σε Μακεδονίας - Θράκης, καθώς και η σύσταση πάλι από τον Ανδρέα Παπανδρέου ,του Υπουργείου Αιγαίου, εξυπηρετούν διαχρονικές εθνικές ανάγκες, κυρίως υπενθυμίζοντας προς πάσαν κατεύθυνση την αιώνια ελληνικότητα των συγκεκριμένων χώρων. Ενδεχόμενη κατάργησή τους δεν μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί πράξη σοφίας».

Σχόλιο από http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=2481
για το εκλογικό αποτέλεσμα της Δημοκρατικής Αναγέννησης

Θα πρέπει να παραδεχτούμε πως ο Παπαθεμελής, είναι ένας μεγάλος νικητής, αφού κατόρθωσε χωρίς καμμία απολύτως υποστήριξη από οποιοδήποτε Μέσο του συρμού, να καταλάβει την επόμενη από την Πρασινίλα έβδομη θέση. Αφού είναι γνωστό πόσο σπρώχνουν τους (γερμανόπεμπτους) Πράσινους οι Καναλάρχες και όλοι οι «νταβατζήδες». Όπως έσπρωχναν όλο αυτό τον καιρό (και συνεχίζουν να σπρώχνουν) τον Καρατζαφέρη, για δικούς τους λόγους.
Κι όμως ούτε ένας από τους σχολιαστές δεν βρέθηκε να πει κάποια στιγμή ποιο ήταν το κόμμα που έρχεται μετά από εκείνους που τόσο προβλήθηκαν και όλοι έκλαιγαν επειδή δεν έβγαλε βουλευτή.
Όσο κι αν έψαξα, ούτε ένα μονόστηλο βρήκα να έχει δημοσιευθεί. Μόνο καναδυό πριν τις εκλογές. Κατόπιν, όλα πνίγηκαν στο "Λοιποί".

Η Δημοκρατική Αναγέννηση, ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ για τους δημοσιογράφους, και για τα Μέσα. Κι όμως, για παράδειγμα, στο 1537 εκλογικό τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κηφισιάς, πήρε δύο ψήφους. Η ψήφος στην Δημοκρατική Αναγέννηση δόθηκε, όχι μόνο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα άλλα κόμματα, αλλά και για το σύστημα ελέγχου της λαϊκής συνείδησης από τα Μέσα του Συρμού. Που θέλουν να είναι εκείνα που θα επιλέγουν πριν από μας για μας. Το πεντάλεπτο που διατέθηκε στον Παπαθεμελή, προβλήθηκε μεταμεσονύχτια. Ο ίδιος δεν έτυχε της εύνοιας κάποιου από τους περισπούδαστους τηλεπαρουσιαστές. Ήταν κομμένος.
Σχόλιο από http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=2481

Δεν υπάρχουν σχόλια:

104 Χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία και την Εθνική Καταστροφή που προκάλεσε. Στις 14/27 Ιουνίου 1922, 60 ημέρες πριν την επίθεση του Κεμάλ στο Αφιόν Καραχισάρ, οι εφημερίδες έλεγαν ότι ο Πόλεμος θα τελείωνε μέχρι τον Σεπτέμβριο. Στις 10 πμ έφθασε στον Πειραιά με το ατμόπλοιο «Άνδρος» ο Στεργιάδης, Στις 11, οι «πέντε» μαζί με τον Χατζηανέστη και τον Εξαδάκτυλο, ( που δεν εκτελέστηκε) ξεκίνησαν το Πολεμικό Συμβούλιο, και συζητούσαν για τρεις ώρες την στρατιωτική κατάσταση, Στην Αθήνα έφθασε και ο Τριανταφυλλάκος που διεξήγαγε με την βοήθεια του Άγγλου Προξένου στην Κωνσταντινούπολη τις απευθείας διαπραγματεύσεις με τον Γκαλήπ Μπέη. Στην Αθήνα οι Προδότες δεν είχαν βρει ακόμα τον «Προδότη κλειδί», και έπαιζαν Θέατρο για τις «μεγάλες Αποφάσεις». Η «Μεγάλη Απόφαση είχε ήδη ληφθεί. Θα το έβαζαν στα Πόδια και θα κατηγορήσουν τους δειλούς στρατιώτες. Για αυτό ο Χατζηανέστης έκανε τον βέβαιο ότι ο Κεμάλ δεν μπορεί να επιτεθεί και ότι το Μέτωπο ήταν «αρραγές». Ο Κεμάλ, γύρισε στην Άγκυρα από την Νικομήδεια και συγκάλεσε το Πολεμικό Συμβούλιο.

  Εν αναμονή της νέας διασυμμαχικής πρωτοβουλίας, ο  Αρχιστράτηγος δήλωνε ότι οι Τούρκοι δεν μπορούσαν να μας επιτεθούν.  Η κυβέρνηση μιλούσ...