16/11/09

Λαγοί του Παπανδρέου, Ψευδομουφτής & Cia ,για το ξεπούλημα της Θράκης!

Πρόκληση των δωσίλογων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ , Χατζηοσμάν και Μαντατζή, που μαζί με το Τουρκικό προξενείο, καταγγέλλουν την Ελλάδα, και θέτουν ανοιχτά, την ατζέντα του «διαλόγου» με τον Ερντογάν

Οι μουσουλμάνοι βουλευτές του Πασοκ και ο ψευδομουφτής κ. Μετέ, λίγες μέρες μετά την «μυστική» επιστολή Ερντογάν στον Παπανδρέου, και ενόψει του διαλόγου, για την «τουρκική» μειονότητα της Θράκης, κοινοποίησαν την ατζέντα του διαλόγου στην Κυβέρνηση, μέσω του διεθνούς παράγοντα. (Πρεσβείες των Αθηνών).

Ο ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα αιτήματα:

-Να αναγνωρισθεί το μειονοτικό καθεστώς των Τούρκων που ζουν στα νησιά της Ρόδου και της Κω και να τους αποδοθούν τα σχετικά δικαιώματα.
-Να αποδοθεί άμεσα η ιθαγένεια σε σχεδόν 60.000 μέλη της μειονότητας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που ζουν στο εξωτερικό, που έχασαν την ιθαγένεια βάσει του άρθρου 19 στο διάστημα μεταξύ του 1955 - 1998.
-Να καταργηθεί το όριο του 3% για την είσοδο στη βουλή καθώς και το σύστημα των Διευρυμένων περιοχών που εφαρμόζονται στις Νομαρχίες Ξάνθης και Ροδόπης
-Να επιτραπεί η εκλογή των Μουφτήδων.
-Να αρθούν οι περιορισμοί για το ύψος των μιναρέδων.
-Να διαγράφουν όλοι οι φόροι που έχουν επιβληθεί στα Βακούφια
-Να επιστραφούν ή να αποζημιωθούν οι περιουσίες που χάθηκαν από το 1967.
-Να σταματήσει η υλοποίηση του νόμου 3536/2007 για διορισμό ιεροδιδασκάλων
-Να αρθούν οι περιορισμοί της ιδιοκτησίας στην ορεινή περιοχή.
-Η διαχείριση των βακουφικών περιουσιών πρέπει να επιστραφεί άμεσα σε ανθρώπους που εκλέγονται ελευθέρα από τη μειονότητα.
- Αμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ για την «ΤΕΞ» την «Πολιτιστική Ενωση Τούρκων γυναικών της Ροδόπης» και της «Μουσουλμανικης Ενωσης Νέων του Εβρου».
-Μειονοτικά νηπιαγωγεία για τους μειονοτικούς μαθητές.
-Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για λειτουργία νέων μειονοτικών γυμνασίων στη Ροδόπη και στην Ξάνθη.
Κλπ, κλπ, κλπ,

Το πρόγραμμα των τουρκικών διεκδικήσεων περιλαμβάνεται σε υπόμνημα που κοινοποίησε με επιστολή της στις ξένες αποστολές στην Αθήνα, η «Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δ. Θράκης».
Τις επιστολές υπογράφει ο πρόεδρος της «Συμβουλευτικής», ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ενώ στην επιτροπή συμμετέχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Α. Χατζηοσμάν και Τ. Μαντατζή και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Α. Ιλχάν.
Με την επιστολή τους καλούν τις διπλωματικές αποστολές να κάνουν επιτοπίους ελέγχους στη Θράκη, προκειμένου να διαπιστωθούν οι «παραβιάσεις των ανθρώπινων και μειονοτικών δικαιωμάτων», και να ενημερώσουν τις κυβερνήσεις τους.
Την επιστολή και το υπόμνημα απεκάλυψε από το «ΕΘΝΟΣ» ο ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
(nmeletis@pegasus.gr
).

Σπύρος Χατζάρας

Ολόκληρο το «υπόμνημα» στο
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/11/blog-post_5479.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Infognomonpolitics+%28infognomonpolitics%29

Δεν υπάρχουν σχόλια: