5/12/09

«Δημοκρατία με Κηδεμόνα», (ala Χούντα) ,θέλουν ο Παπανδρέου ο «κύκλος» του, και η Ψωρο-ελίτ


- Με διπλό πραξικόπημα ,εν μέσω της τρομοκρατικής επικοινωνιακής καταιγίδας, καταργούν τη λαϊκή κυριαρχία και ανοίγουν το δρόμο για κόμματα εθνικών μειονοτήτων.(Τούρκοι, Σλαβομακεδονόφρονες,Αλβανοί, Πακιστανοί κλπ)

-Εδώ και τώρα, ο νέος εκλογικός νόμος, α λα γερμανικά, για «Διορισμένη Βουλή», (όπως η Συμβουλευτική Επιτροπή του Παπαδόπουλου), από την Ψωρο-ελίτ, και τους Χορηγούς μέσω «Αρχηγού».

Του Σπύρου Χατζάρα

Ο νέος εκλογικός νόμος, που έχει έτοιμο το ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων:
- Καταργεί το σταυρό προτίμησης, και το όριο του 3%
- Οι 180 από τους 300 βουλευτές θα εκλέγονται σε μονοεδρικές περιφέρειες, με τους εκλογείς να επιλέγουν μονάχα κόμμα. Οι υπόλοιποι 120 θα εκλέγονται σε λίστες των περιφερειών.
- Διατηρείται η αναλογικότητα του νόμου Σκανδαλίδη.
- Οι νέες μονοεδρικές δεν θα ξεπερνούν τα σύνορα των σημερινών νομών.
- Στις μονοεδρικές θα υπάρχει ένας τακτικός και ένας αναπληρωματικός βουλευτής.
- Το πρώτο κόμμα θα πριμοδοτείται με σαράντα έδρες.
- Ο πήχης της αυτοδυναμίας τοποθετείται στο 40,2%.


Η κυβέρνηση θα επιδιώξει τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης την επόμενη εβδομάδα καταθέτοντας το νέο εκλογικό νόμο, που αποτελεί και ένα από τα... βαριά χαρτιά του Γιώργου Παπανδρέου.
Ευελπιστούν ότι εάν υπάρξει ομοφωνία με τις κοινοβουλευτικές ομάδες ή έστω συναίνεση με τη Νέα Δημοκρατία, θα μπορέσει να εφαρμοστεί από τις επόμενες κιόλας εθνικές εκλογές.
Μάλιστα συνεργάτες του πρωθυπουργού θυμίζουν προκαταβολικά ότι η Ντόρα Μπακογιάννη είχε ταχθεί εδώ και καιρό υπέρ του γερμανικού μοντέλου ανάδειξης των βουλευτών και αναμένουν τώρα τη στάση που θα κρατήσει ο Αντώνης Σαμαράς.
Αυτό το γερμανικό μοντέλο όμως που προωθεί η κυβέρνηση δεν βρίσκει σύμφωνους απόλυτα τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς αρκετοί εξ αυτών εκφράζουν την αντίρρησή τους για το γεγονός ότι θα καταργηθεί ουσιαστικά η σταυροδοσία.

«Αυτό θα οδηγήσει σε έλλειψη κάθε έννοιας εσωκομματικής δημοκρατίας» υποστηρίζουν. Αναρωτιούνται μάλιστα ποιος θα επιλέγει τους υποψηφίους και με ποια κριτήρια;

Αντιδράσεις υπάρχουν και για το σπάσιμο των περιφερειών σε μονοεδρικές, μιας και υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος βουλευτής μεγάλης περιφέρειας να εκτοπιστεί σε περιοχή μη επιρροής του και να χάσει έδαφος έναντι συνυποψηφίου του.


Πρόκειται για κανονικό πραξικόπημα.

Καταργουν την εκλογή των βουλευτών.Με τον νόμο αυτό, οι βουλευτές θα διορίζονται.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Φίλε Σπύρο, κάνε ένα λογαριασμό για το πόσοι αλλοδαποί ή ¨μειονοτικοί¨βουλευτές βγαίνουν με αυτό το επινόημα του Jefry, αν ληφθή υπ΄όψιν και η χορήγηση, σε αυτούς, δικαιώματος ψήφου.