25/12/09

Γκρεμίζεται η χώρα και η κοινωνία μας.

Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για πράσινη ανάπτυξη εκτός από την ανάπτυξη του Πασοκ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
Οι επενδύσεις στην λεγόμενη καθαρή ενέργεια καρκινοβατούν από ετών. ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ,ΛΟΓΙΑ.
Ζούμε σε μιά εποχή φτώχειας και αποδόμησης των αξιών και των εννοιών.
Το πάλαι ποτέ "πατριωτικό" ΠΑΣΟΚ του Α.Παπανδρέου αναλώνεται σε λαϊκίστικες ιδέες ( ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ) αλλά πλέον υιοθετεί τα πρότυπα και την πολιτική που υποδεικνύεται από το υπερατλαντικό κέντρο και τα τσιράκια του στις Βρυξέλλες. Στην εποχή μας η ποιότητα έχει αντικατασταθεί από την ποσότητα και κάθε σύμβολο ανατρέπεται.
Η ιστορία μας όχι μόνο αμφισβητείται αλλά ξαναγράφεται από την κ. Δραγώνα την κ. Ρεπούση, τον κ. Τρεμόπουλο...
Τρέμετε πατριώτες!
Ο σταυρός, πανάρχαιο σύμβολο που αποτυπώνεται σε αγγεία της αρχαϊκής Ελληνικής περιόδου ( Μιά επίσκεψη στο Μουσείο του Ναυπλίου είναι διαφωτιστική), σιγά σιγά αποκαθηλώνεται και σύντομα θα αντικατασταθεί από την ημισέληνο.
Έτσι απλά.
Η λαλιά μας και η γραφή μας σαν παράδοση και εξέλιξη της Ελληνικότητας του χώρου στο διάβα του χρόνου κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από τα Γκρίκλις.
Το σύνθημα των αναρχοάξεστων "resist" στην Ακαδημία Αθηνών σημαίνει κατ'εμέ την πλήρη παγκοσμιοποιημένη "αμερικανοποίηση" της νεολαίας μας.
Ότι είναι "εθνικό" διαγράφεται.
Ότι είναι "πατριωτικό" λοιδωρείται.
Ότι είναι ποιοτικό υποβαμίζεται.
Η γενικευμένη αμάθεια, η μετριότητα και ο λαϊκισμός, η υποβάθμιση ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ αλλά και των ανθρώπων και των προϊόντων αυτής της χώρας είναι ο κανόνας.
Η κοινωνία μας από μιά κοινωνία συνοχής και παράδοσης έχει καταντήσει ένας πολυπολιτισμικός αχταρμάς, ένα συνονθύλευμα τριτοκοσμικών που έχουν κατακλύσει κάθε γωνιά.
Η κατακρήμνιση της οικονομίας δεν είναι η μόνη.

Γκρεμίζεται η ίδια η χώρα και η κοινωνία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...