30/12/09

Η Μαφία τα ναρκωτικά και οι λαθρομετανάστες

Το Χασίσι από το Κόσοβο και η Ηρωίνη του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν
Το κύριο προϊόν του (ανεξαρτήτου) Κοσσυφοπεδίου είναι το Χασίσι. Εξάγεται στην Ελλάδα μέσω Αλβανίας. Τη διακίνηση στην Ελλάδα έχει η Αλβανική Μαφία, και τα αλβανο/λαθρομεταναστόπουλα. Το κύριο προιόν του Αφγανιστάν είναι η ηρωίνη που παράγεται υπό την προστασία του ΝΑΤΟ. Τη διακίνηση έχουν αναλάβει οι μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν και της Τουρκίας.Τήν μεταφορά προς το Αιγαίο αναλαμβάνουν οι λαθρομετανάστες που πληρώνουν με αυτόν τον τρόπο τον ναύλο. Γιά να πληρώσουν την ελληνική μαφία που τους παραλαμβάνει υποθηκεύουν τον εαυτό τους και μελλοντικά εισοδήματα.

Σπύρος Χατζάρας

Από http://www.ksipnistere.blogspot.com/
Οι μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών διοχετεύονται στη χώρα μας, κάθε χρόνο, από την Αλβανία και την Τουρκία.
Η Αλβανία είναι η κύρια πηγή προέλευσης ναρκωτικών στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το 2009, προέκυψε ότι το 69,32% της ακατέργαστης κάνναβης προήλθε από τη γειτονική Αλβανία, καθώς και το 10,22% της συνολικής κατασχεθείσας ποσότητα ηρωίνης, και το 8,70% της κοκαΐνης . Όσον αφορά την εισαγωγή ηρωίνης, η Τουρκία εξακολουθεί να είναι η χώρα από την οποία εισάγεται σημαντική ποσότητα ηρωίνης. Το 41,51% (183,508 κιλά) της συνολικής κατασχεθείσας ποσότητας ηρωίνης στη χώρα μας το έτος 2008 προέρχεται από Τουρκία.
Αυτό συμβαίνει διότι η Τουρκία βρίσκεται στον κεντρικό άξονα της Βαλκανικής οδού διέλευσης και η ηρωίνη είτε εισάγεται απ’ ευθείας από την Τουρκία είτε προωθείται βορειότερα προς τη Βουλγαρία και τη Π.Γ.ΔΜ. για να καταλήξει τελικά στη χώρα μας, μέσω της Αλβανίας.
Η στρατηγική γεωγραφική θέση της Αλβανίας την έχει καταστήσει σημαντικό κέντρο μεταφοράς ηρωίνης σε όλη την Ευρώπη.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: