Τότε , επί «εθνοσωτήριου» , η οικονομία πήγαινε καλά!
Μετά, με τη Δημοκρατία πήρε την κατηφόρα.
του Σπύρου Χατζάρα
Για όλα φταίνε, ο Κωνσταντίνος και ο Κώστας Καραμανλής, ο Μητσοτάκης, και ο Ανδρέας Παπανδρέου, κατήγγειλε ο Γιωργάκης, στο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου!
Έριξε και αυτός μολότοφ στον ΠΑΤΕΡΑ του, και το (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ) ΠΑΣΟΚ
Διαβάστε το απόσπασμα.
«Μιλώ για τα προβλήματα με ειλικρίνεια….. πρέπει να τα δούμε κατάματα τα προβλήματα. Δεν ζητώ από σας την ανοχή, ζητώ συμμετοχή. Συμμετοχή όλων. Διότι η οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται στην «εντατική». Είναι στιγμή για μεγάλες αποφάσεις, για τομές στην οικονομία, την παραγωγή, τις επενδύσεις, τον δημόσιο τομέα, το κοινωνικό κράτος. Γι' αυτό και οι πολίτες αποφάσισαν και μας έδωσαν εντολή για ριζική αλλαγή πορείας.
Εμπιστεύθηκαν μαζικά αυτή την πολιτική πρόταση, μας εμπιστεύθηκαν γι' αυτή τη ριζική αλλαγή. Και δεν αναλάβαμε απλώς για να διαχειριστούμε μια κρίση, αλλά για να βάλουμε την πορεία της χώρας μας σε μια άλλη τροχιά, σε μια άλλη αφετηρία, ασυνέχειας και ρήξης με το κακό παρελθόν, αλλά συνέχειας με ό,τι πιο θετικό έχει να δώσει ο Ελληνισμός.
Μια αφετηρία ρήξης με τις στρεβλώσεις, τις αγκυλώσεις, τα κακώς κείμενα, τις λάθος νοοτροπίες, που συσσωρεύτηκαν στα 35 χρόνια της μεταπολίτευσης. Που περιορίζουν τις δυνατότητες και τους ορίζοντές μας».
Από το επίσημο κείμενο της Ομιλίας τουΠρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θεμα: «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας»Ημ. Δημοσίευσης : 01/12/2009 00:47 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΑθήνα, 30 Νοεμβρίου 2009
http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/e55e7db5-afc3-4022-b2de-3cb9341d94bc
Επομένως οι στρεβλώσεις, οι αγκυλώσεις, τα κακώς κείμενα, οι λάθος νοοτροπίες, συσσωρεύτηκαν στα 35 χρόνια της μεταπολίτευσης. Πριν όλα ήταν καλά.
Στις 14 Δεκεμβρίου 2008 στη Σύνοδο Κορυφήςτης ΕΕ. ο νεότερος Καραμανλής, που θεωρούσε και αυτός φυσιολογικό το γδάρσιμο μας από τους τοκογλύφους, ανέτρεψε τον «μύθο » του θείου του και αποκατάστησε το «οικονομικό θαύμα των Συνταγματαρχών,
Σύμφωνα με το επίσημο κείμενο της συνέντευξης στις Βρυξέλλες που ειχε αναρτησει στο www. Minpress.gr, το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, ο κ.K. Καραμανλής αναφερόμενος στο δημόσιο χρέος της χώρας, είπε: « Ξέρουμε όλοι ότι μία από τις αδυναμίες που έχει η οικονομία μας, είναι ένα πολύ μεγάλο δημόσιο χρέος, το οποίο διαμορφώθηκε με αλόγιστες, με ανεύθυνες πολιτικές για περισσότερα από 30 χρόνια. Αυτή είναι η πραγματικότητα. το χρέος είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που φορτώθηκε στους Έλληνες πολίτες και στις νεότερες γενιές και θα χρειαστεί συνεπή και υπεύθυνη πολιτική για να αντιμετωπιστεί μακροπρόθεσμα στην ρίζα του».
Η τοποθέτηση του τέως πρωθυπουργού ήταν ξεκάθαρη και σαφέστατη.
Για περισσότερα από 30 χρόνια ,ανεύθυνες και αλόγιστες πολιτικές, προκάλεσαν «ένα πολύ μεγάλο δημόσιο χρέος».
Αν αφαιρέσουμε, «περισσότερα από 30 χρόνια » από το 2008, φθάνουμε στο 1978. Στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον πρεσβύτερο. Δεν φτάνουμε στο 1967. Γιατί τότε θα έλεγε σαράντα χρόνια. Αν ήθελε να εξαιρέσει τον θείο του, θα έλεγε για περισσότερα από 25 χρόνια. Δεν το είπε όμως. Γιατί ήθελε να ρίξει και αυτός, επηρεασμένος από την τηλεόραση, μια μολότοφ στο παρελθόν.
Επομένως, οι ανεύθυνες και αλόγιστες πολιτικές ,άρχισαν με τον «ανεύθυνο» θείο του, και την «σοσιαλμανία» του Παπαληγούρα, οι οποίες ανέτρεψαν, το έργο της Χούντας των συνταγματαρχών, και των λελογισμένων και υπεύθυνων Μακαρέζου και του Ανδρουτσόπουλου. Ίσως με αυτόν τον τρόπο ,να ήθελε να απαντήσει, σε όσους ονειρεύονται επιστροφή στην «παλιά Ν.Δ.» της «σοσιαλμανίας». Ο θείος του ωστόσο, για να αντιμετωπίσει την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε, είχε πει ότι «οι συνταγματάρχες έφαγαν το ψωμί μας του αύριο».
Ο κωδικός του ΓΑΠ είναι:2009-35=1974. Ο κωδικός του Κώστα ήταν 2008-30=1978.
Ο Κώστας πίστευε ότι η πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή τα πήγε καλά, ενώ ο ΓΑΠ, πιστεύει μόνο στον Μακαρέζο και τον Ανδρουτσόπουλο.
¨Έτσι του είπε να πει ο πρέσβης Δανιήλ, που μας είπε ότι οι ΗΠΑ και οι Τράπεζες τους, πιστεύουν ότι είναι ανάγκη ύπαρξης μεγαλύτερης ευελιξίας στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα ενώ μίλησε και για κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο.
-Στρατηγέ Σπέκχαρντ,ιδού οι εργάτες σας.
ΜΑΚΑΡΕΖΟΣ! ΜΑΚΑΡΕΖΟΣ! ΜΑΚΑΡΕΖΟΣ!
(σύνθημα του Νέου Πασοκ)
Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας . Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ. Ανένδοτος για να φύγουν οι Ψεύτες,οι κλέφτες,και οιΠροδότες.«Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων….»...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
-
Η ΑΙΝΟΣ επειδή ειναι μικρή και έχει μικρότερο κόστος πουλάει πολύ πιό φθηνα από τον Ανταγωνιστή της Μπαρμπαστάθη που εχειαγοραστεί από πολ...
-
Οι πρώτες (ιατροδικαστικές) εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο 31χρονος ποδοσφαιριστής υπέστη έμφραγμα.
1 σχόλιο:
"Τότε , επί «εθνοσωτήριου» , η οικονομία πήγαινε καλά!
Μετά, με τη Δημοκρατία πήρε την κατηφόρα":
Agapite kyrie Xatzara, giati sto thema avto, se antithesi me polla allaq, eiste toso akraia dogmatikos? Adiko exoun pou lene oti tote ta pragmata phgianane kai malista poly kalytera? Den exete yp'opsin sas ta oikonomika stoixeia? Dystyxos i evtyxos, dikio exoun, kai malista apolyto!!!
Δημοσίευση σχολίου