5/1/10

Πρός τους φίλους από τον ΛΑΟΣ

Καταρχήν, οι καθαροί λογαρισμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Κόντρα δεν έχω με κανέναν.

Λέγω τη γνώμη μου και εδώ και στην εκπομπή ελεύθερα.Χωρίς εκπτώσεις.

Όπως βλέπετε, στα σχόλια αναρτώ τις δικές σας απόψεις,δημοκρατικότατα.

Μέχρι στιγμής, δεν διάβασα σε σχόλιο ότι ειναι λάθος η αποψή μου.

Μου λέτε όμως , ότι ειναι λάθος η άσκηση κριτικής.

Και αυτό δεν ειναι σωστό.

Δια της τριβής παράγεται ο σπινθήρ.

Σπύρος Χατζάρας

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

**Μέχρι στιγμής, δεν διάβασα σε σχόλιο ότι ειναι λάθος η αποψή μου.**

Κύριε Χατζάρα, είδα αρκετά σχόλια που διαφωνούσαν επί της ουσίας...όμως η άποψη σας είναι σεβαστή όπως πάντα και κανεις δεν θα γίνει χωροφύλακας στο τι γράφετε(αν και εγώ προσωπικά διαφωνώ με την ανάλυση που κάνατε). Το ζητούμενο της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου είναι η ενότης για τον κοινό αγώνα.

Επιτρέψατέ μου να σημειώσω δύο χρήσιμα πράγματα.
1) Aν ενθυμούμαι καλώς η συνθήκη της Λισσαβώνας υπάρχει ρήτρα ότι αν ένα εκατομμύριο(1.000.000) πολίτες από οκτώ(8) διαφορετικές χώρες το επιθυμούν, μπορούν να ζητήσουν δημοψήφισμα για θέμα απτόμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
2) Εφ' όσον αυτό ισχύει, τότε τίποτε δεν αποκλείει την δυνατότητα του Καρατζαφέρη να συγκεντρώσουν αυτόν τον αριθμό υπογραφών σε όλην την Ευρωπαϊκή Ένωση με το ερώτημά τους διατυπωμένο ως εξής: "Ψήφος στους μετανάστες: ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους. ΕΔΩ & ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΟΥΝ".
Καί πλέον, με το νόμιμο ένα εκατομμύριο τίθεται θέμα σε όλη την Ε.Ε.(δύσκολο σενάριο για τις δυνατότητες του ΛΑΟΣ αλλα όχι αδύνατο)

Πάντοτε Φιλικά

Ανώνυμος είπε...

http://deltio11.blogspot.com/2010/01/blog-post_262.html?showComment=1262660241683#c9120023906291321704

**ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΙΣ: Καλέστε τόν κ. Γεωργιάδη στήν εκπομπή σας καί θέστε του ΟΛΑ τά θέματα που επικαλείστε. Μέ μία βασική προυπόθεσι: νά τό ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΤΕ στό ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ σας KAI στήν εκπομπή σας τουλάχιστον 2 ημέρες ενωρίτερα ώστε νά μπορέσουμε ΟΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι νά δούμε τήν συγκεκριμένη εκπομπή τού Δελτίου τών 11.**

Η συγκεκριμένη πρόταση του φίλου ακούγεται λογική και είναι κάτι που τα ενδιέφερε πολλούς.

titosp.blogspot.com είπε...

Κυριε, Χατζαρα, σας ερωτω ευθεως και αντρικια, με το χερι στην καρδια, και αναμενω μιαν απαντηση εκ μερους σας, αντρικια και με το χερι στην καρδια σας. Υπηρξατε εκ των πλεον ενθερμων του ΠΑΣΟΚ, ως και (επιτρεψατε μου την εκφραση) πρασινοφρουρος? Το σημερα σας δηλωνει εναν σπουδαιο Ελληνα και μπραβο σας. Τι σας εκαμε ομως να αλλαξετε? Αν υπαρχουν καποιοι λογοι θα ημασταν ευτυχεις να γνωριζουμε. Αυτα και πολυ φιλικα.

titosp.blogspot.com είπε...

Κυριε, Χατζαρα, σας ερωτω ευθεως και αντρικια, με το χερι στην καρδια, και αναμενω μιαν απαντηση εκ μερους σας, αντρικια και με το χερι στην καρδια σας. Υπηρξατε εκ των πλεον ενθερμων του ΠΑΣΟΚ, ως και (επιτρεψατε μου την εκφραση) πρασινοφρουρος? Το σημερα σας δηλωνει εναν σπουδαιο Ελληνα και μπραβο σας. Τι σας εκαμε ομως να αλλαξετε? Αν υπαρχουν καποιοι λογοι θα ημασταν ευτυχεις να γνωριζουμε. Αυτα και πολυ φιλικα.

Ανώνυμος είπε...

Προσοχή παιδιά!
Δεν είναι ώρα για διενέξεις και ομφαλοσκοπήσεις.
Ας αφήσουμε κατά μέρος τις θεωρητικές αντιπαραθέσεις κι ας περάσουμε στην δράση.
Κινδυνεύουμε να εκφυλισθή το κίνημα, κατά της απόδοσης ιθαγένειας, σε απλό βήμα καταγγελιών και διαμαρτυρίας.

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα Σπυρο.
Καλά τα λές, προχώρα για τους Ελληνες και την Ελλάδα μας. Μην μασάς. Τον ΛΑΟΣ τον στηρίζουμε όσο εκφέρει πατριωτικό λόγο.... μετά..

Αποστόλης είπε...

Φίλε Σπύρο, η τριβή όμως είναι και αρνητική δύνατη που σε σταματάει. Δεν έχουμε καιρό. Βοηθάμε το ΛΑΟΣ για να δώσουμε μια γερή σφαλιάρα στο σύστημα. Μέχρι να συνέλθουν έχουμε καιρό για κρίσεις. Έτσι τους δουλεύεις κάνοντας το παιχνίδι μας και όχι παίζοντας το δικό τους.

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΟ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Οπως βλεπετε έχετε προκαλέσει αρκετούς σπινθήρες.
Δεν είπε κανείς ότι δεν πρέπει να ασκείτε κριτική ή να λέτε τη γνώμη σας ελεύθερα.Γι'αυτό σας βλέπουμε και σας διαβάζουμε άλλωστε.

Το ζήτημα που έχει γίνει αντιληπτό σε μένα αλλά και σε άλλους, όπως βλέπω σε σχόλια ,δεν είναι ο Καρατζαφέρης ,αλλά το για ποιό λόγο μαζεύετε υπογραφές όταν λέτε ότι "το αίτημα είναι μονοσήμαντο και στρατηγικά αδιέξοδο ","ότι ο αγώνας του ελληνικού λαού δεν εξαντλείται σε μια υπογραφή σέ ένα χαρτί.."

ΟΧΙ κ.Χατζάρα .Δεν είναι μια υπογραφή σ΄ένα χαρτί αλλά η απαίτηση του ελληνικού λαού να αποφασίζει για το μέλλον του και,πλέον,για την ίδια την ύπαρξή του .
Λάθος 1. Οποιος υπονομεύει το δημοψήφισμα ,υπονομεύει και την συσπείρωση του κόσμου και δημιουργεί σε κρίσιμες ώρες εύλογα ερωτηματικά του τύπου "μήπως μαζεύετε υπογραφές για να τις καταχωνιάσετε".
Για μένα προσωπικά το χειρότερο στα σχετικά άρθρα είναι ότι επιβεβαίωσαν την εντύπωση που είχα ήδη ,ότι δηλ.δεν πιστεύετε στο δημοψήφισμα.Δικαίωμά σας φυσικά .Αλλά τότε μη ζητάτε υπογραφές.Θα μπορούσα να σας πω κι΄εγώ ότι και τα συλλαλητήρια είναι στρατηγικά αδιέξοδα διότι δεν πρόκειται να έχουν αποτέλεσμα ,αν δεν κατέβει 1.000.000 κόσμος ν' αποκλείσει τη Βουλή.

Ενα από τα ελάχιστα καλά της συνθήκης της Λισαβόνας είναι η δυνατότητα για την διενέργεια δημοψηφισμάτων για οποιοδήποτε θέμα ,με την συλλογή 1.000.000 υπογραφών. Αυτό δεν έχει σχέση κατ' αρχήν με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα επιχειρήματά σας σχετικά με το γιατί δεν πρέπει να εκμεταλλευτούμε την δυνατότητα αυτή ,είναι γενικόλογα. Καλό είναι να τα βαλουμε με την Λέσχη ,με την Τριμερή και τα παρόμοια ,μήπως όμως έχετε καμιά ιδέα πώς ακριβώς θα γίνει αυτό;

Λαθος 2 .Συγχέετε τις διάφορες μορφές αγώνα . Η μια μορφή αγώνα (ενημέρωση ,συλλαλητήρια) δεν μπορεί ν'αποκλείει την άλλη (δημοψήφισμα) ανάλογα με το ποιος την υποστηρίζει.

Δεν είναι κατανοητό γιατί πρέπει να φοβηθούμε την συζήτηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα . Δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα το να είσαι θύμα δουλεμπορίου. Ούτε μπορείς να εγκαθίστασαι σε όποια χώρα θέλεις ,όποτε θέλεις ,άσχετα πώς θα ζήσεις και να απαιτείς και πολιτικά δικαιώματα. Τα προβλήματα αυτά δεν είναι μόνο δικά μας είναι και άλλων χωρών .

Πού είναι τα δικά μας δικαιώματα ,κάποτε δεν πρέπει να τ΄απαιτήσουμε;Η Χάρτα Ανθρωπίνων δικαιωμάτων ισχύει πολύ καλά και για μας.Εννοείται βέβαια ότι δεν τρέφω αυταπάτες για τον σκοπό που έγιναν αυτά και την επιλεκτική χρήση τους.Αν βγει όμως η ΕΕ και πει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα ισχύουν για τον αφγανό και όχι για τα μέλη της ,ε, τότε θα έχει ξεβρακωθεί τελείως και αυτό θα έχει συνέπειες.
Εξάλλου,η απονομή μαζικών ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ δικαιωμάτων σε λαθρομετανάστες απαγορεύεται στην ΕΕ. Επίσης ,υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στα θέματα εξαγωγής ναρκωτικών από το Αφγαγιστάν ( (ένα μεγάλο τμήμα μέσω Τουρκίας προς Ευρώπη) καθώς και τρομοκρατίας .Υπάρχουν δεκάδες επιχειρήματα που μπορούν να μας ωφελήσουν ,αλλά κανείς από τους αρλεκίνους της Βουλής δεν είναι διατεθειμένος να τα υποβάλλει.

Δεν υπάρχει ,τέλος,κανένας λόγος να μην εκμεταλλευτούμε ΚΑΘΕ μα ΚΑΘΕ δυνατότητα που μας παρέχεται,είτε την προωθεί ο Καρατζαφέρης είτε ο Βεελζβούλ αυτοπροσώπως.
Να μην πω για τη στάση του Σαμαρά που έχει απογοητεύσει όσους τον ψήφισαν.
Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και γύρω οι ύαινες. Δεν είναι ώρα για φλυαρίες και διαφωνίες μεταξύ μας. Εχετε δημοσιεύσει δύο θαυμάσια κείμενα ,το ένα είναι του Χρίστου Γούδη και το άλλο του Κωνσταντίνου Ρωμανού.Αυτά θέτουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθεί κανείς αν δεν θέλει να ψαρεύει σε θολά νερά.

Ανώνυμος είπε...

Η καλόπιστη κριτική πάντα είναι καλοδεχούμενη. Είμαι κατά της στήριξης του Κακλαμάνη! Με εκνευρίζει επίσης αφάνταστα η "πολυκατοικία".

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε Σπυρο Χατζαρα,

προσωπικα θα ηθελα να ησουν στο βημα της Βουλης και να λες ολα οσα λες καθε βραδυ απο το καναλι. Κανεις δημοσιογραφος δεν μιλαει σαν και σενα. Μια ομως ερωτηση : Τι το ασχημο, το το επιζημιο, τι το εθνοβλαβές πραττει η προσφυγη ΛΑόΣ στην Ευρωπη για τους λαθρομεταναστευτικο ;;; Κινδυνευουμε να χασουμε και αν ναι που το στηριζεις αυτο ;;;

Ανώνυμος είπε...

O KOYKOYΛΟΦΟΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ TWITTER ΔΙΝΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΤΟΥ!
ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗ ΓΚΡΑΒΑ ΟΜΩΣ...OYTE ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ...

ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ FACEBOOK... ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ρεπορτάζ : Μάνος Χαραλαμπάκης
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Ο χρήστης chacakhan ρωτάει μέσω του twitter τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: «Είναι παράνομο ή έννομο να τραβάς video/photo (π.χ. με το κινητό σου) όργανα της τάξης που εκτρέπονται, για να το στείλεις στο Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας;». Η ερώτησή του διατυπώθηκε στις 14 Δεκεμβρίου στις 8.43 το πρωί. Την ίδια ημέρα, μόλις τρεις ώρες μετά στις... 11.33-, ο υπουργός απάντησε στο ερώτημα μέσω του twitter: «Μια καταγγελία στο Γραφείο μπορεί να συνοδεύεται από ψηφιακό υλικό». Ένα λεπτό μετά ακολούθησε και δεύτερη απάντηση: «Η αξιοποίησή του ή μη, είναι θέμα κώδικα ποινικής δικονομίας και της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής».

Άμεση είναι η επικοινωνία του υπουργού και με άλλους χρήστες του twitter. Δίνει απαντήσεις σε πολίτες που ρωτούν για την κατάργηση των δακρυγόνων. Και διευκρινίζει στην «tingermary» που ρωτάει τι θα γίνει με την άρνηση της ΕΛ.ΑΣ. να φέρουν διακριτικά οι άνδρες της: «Η δέσμευση περί διακριτικών ισχύει στο ακέραιο».

Ανώνυμος είπε...

O KOYKOYΛΟΦΟΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ TWITTER ΔΙΝΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΤΟΥ!
ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗ ΓΚΡΑΒΑ ΟΜΩΣ...OYTE ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ...

ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ FACEBOOK... ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Ρεπορτάζ : Μάνος Χαραλαμπάκης
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Ο χρήστης chacakhan ρωτάει μέσω του twitter τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: «Είναι παράνομο ή έννομο να τραβάς video/photo (π.χ. με το κινητό σου) όργανα της τάξης που εκτρέπονται, για να το στείλεις στο Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας;». Η ερώτησή του διατυπώθηκε στις 14 Δεκεμβρίου στις 8.43 το πρωί. Την ίδια ημέρα, μόλις τρεις ώρες μετά στις... 11.33-, ο υπουργός απάντησε στο ερώτημα μέσω του twitter: «Μια καταγγελία στο Γραφείο μπορεί να συνοδεύεται από ψηφιακό υλικό». Ένα λεπτό μετά ακολούθησε και δεύτερη απάντηση: «Η αξιοποίησή του ή μη, είναι θέμα κώδικα ποινικής δικονομίας και της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής».

Άμεση είναι η επικοινωνία του υπουργού και με άλλους χρήστες του twitter. Δίνει απαντήσεις σε πολίτες που ρωτούν για την κατάργηση των δακρυγόνων. Και διευκρινίζει στην «tingermary» που ρωτάει τι θα γίνει με την άρνηση της ΕΛ.ΑΣ. να φέρουν διακριτικά οι άνδρες της: «Η δέσμευση περί διακριτικών ισχύει στο ακέραιο».

Ανώνυμος είπε...

Να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την λογοκρισία των Μ.Μ.Ε

Επειδή η συστηματική παραπληροφόρηση, αποπληροφόρηση και αποχαύνωση του Ελληνικού Λαού από τα Μ.Μ.Ε δεν έχει πλέον όρια ,καλούμε την πολιτεία να επέμβει θεσμικά και τους φορείς και ελεύθερους πολιορκημένους Έλληνες να αντιδράσουμε οργανωμένα με κάθε νόμιμο μέσο.
Αναλυτικότερα το θέμα έχει ως εξής :

α)Το υπέρτατο αγαθό της ενημέρωσης του Ελληνικού λαού πέραν το Κρατικών μέσων ενημέρωσης έχει παραχωρηθεί και σε ιδιώτες επενδυτές.
β) Οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες είναι περιουσία του Κράτους και τις έχει δωρεάν παραχωρήσει στους εν λόγω επενδυτές ιδιόκτητων τηλεοπτικών καναλιών..
γ) Και επειδή ο Ελληνικός Λαός πληρώνει την λειτουργία και των ιδιωτικών Μ.Μ.Ε μέσω της αύξησης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που προκύπτει από την πληρωμή του διαφημιστικού τηλεοπτικού χρόνου των επιχειρήσεων που παράγουν αυτά τα προϊόντα και υπηρεσίες προς Μ.Μ.Ε .

2 .Μετά τα παραπάνω και δεδομένου ότι η πληροφόρηση του Ελληνικού λαού έχει καταστεί βαθιά ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ καλούμε τους αρμόδιους Κρατικούς φορείς που είναι υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία των Μ.Μ.Ε να τηρήσουν τα νόμιμα και όπως το Σύνταγμα των Ελλήνων ορίζει επιφυλασσόμενος της άσκησης παντός νόμιμου δικαιώματος ώστε η πληροφόρηση του Λαού να είναι πλουραλιστική και να μην αποκρύπτονται ,διαστρεβλώνονται τα γεγονότα.

Υ.Γ Έχω αναγκασθεί να λαμβάνω ενημέρωση μόνο από μικρούς δίαυλους και blogs που είναι κατά πολύ περισσότερο αντικειμενικοί και πλουραλιστικοί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ BLOGS ΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (αν και εκτιμώ ότι είναι πρόβλημα όλων μας )

ETHEROVAMON

Κωνσταντίνος Α. είπε...

Εγώ σε βρίσκω πολύ σωστό κύριε Σπύρο.
Καλά κάνεις και κριτικάρεις όλους τους πολιτικούς.
Η κριτική πρέπει να γίνετε σε όλους για να διορθώνουν τα λάθη τους.
Γιατί όπως λέει και μια ψυχή,κανείς στην κοινωνία δεν είναι "άσφαλτος"

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι κ.Χατζάρα θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα να φέρεται στο studio ένα βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ όπως τον κ.Γεωργιάδη ή τον κ.Χρυσανθακόπουλο ή άλλον να του θέσετε αυτά τα θέματα που επικαλείστε(σωστά κάποια κατα γνώμη μου) και μετά να βγάλετε τα συμπεράσματα.
Ένας τηλεθεατής σας.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Σπύρο.

Αντί για τους βουλευτές του ΛΑΟΣ οι οποίοι τα τελευταία 10 χρόνια μαζεύουν ψήφους μίλώντας για τη πατρίδα να καλέσεις στην εκπομπή σου εκπροσώπους από το Λαικό Σύνδεσμο ένα πολιτικό χώρο που έχει χύσει αίμα στα πεζοδρόμια ενάντια σε προδότες, μετανάστες, αριστερούς κλπ για μια Ελλάδα εθνικά ανεξάρτητη και κοινωνικά δίκαιη. Μην φοβάσαι τη κατακραυγή.

Με εκτίμηση

ΛΘ

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...