20/1/10

Τα νέα όργανα στην ΕΣΗΕΑ (ΚΕΔ)

ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΑ

Ψήνεται πάλι απεργία της ΕΣΗΕΑ (πάλι μαζί) με το ΠΑΜΕ στις 10 Φεβρουαρίου, ενώ δεν ανοίγει μύτη για 150 απολύσεις που πρόκειται να γίνουν στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και με τις περικοπές για βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα επιδόματα των συνταξιούχων, αλλά και το νέο χαράτσι για τη συμμετοχή στα φάρμακα, που καθιερώνει αυθαίρετα ο ΕΔΟΕΑΠ.
Είναι φανερό και από τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ότι έχει προεδρείο περιορισμένης ευθύνης, με αφεντικά Νταβανέλλο, Νταουντάκη, που αφού ψήφισαν Σόμπολο, τώρα κουκουλώνουν τα πάντα.
Αποφασίστηκε πάντως, για τα μάτια, να γίνουν δύο 24ωρες απεργίες, μια στον ΘΕΜΑ FM και μια στον ΑΝΤΕΝΝΑ FM την άλλη εβδομάδα, αλλά, για τις άλλες απολύσεις που συνεχίζονται παντού και υπόγεια, για όσα συμβαίνουν στον ΔΟΛ, στο ΕΘΝΟΣ και στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ με εθελουσίες, εκβιασμούς σε βάρος συντακτών, δεν τολμάνε να αρθρώσουν κουβέντα.
Σήμερα μόλις πήρε χαμπάρι η πλειοψηφία του Δ.Σ., ότι τρώνε το αγγελιόσημο, κάτι που η ΚΕΔ έχει αποκαλύψει από τη συνάντηση με τον Λοβέρδο, και καλούν για συμβουλές τη Δευτέρα το πρωί τον Ρομπόλη μπας και τους σώσει.
Οσο για τις απολύσεις στην ΓΓΕ-ΓΓΕ, αλλά και για τις αυθαιρεσίες στον ΕΔΟΕΑΠ σε βάρος των παιδιών και των συνταξιούχων, δεν τολμάνε να βγάλουν τις ανακοινώσεις που είναι έτοιμες από μέρες.
Στο συρτάρι λοιπόν του Γενικού Γραμματέα κρύφτηκαν και σήμερα οι ανακοινώσεις και οι ευθύνες κυβέρνησης και διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ για απολύσεις, περικοπές συντάξεων και ένα σωρό αυθαιρεσίες σε βάρος της ζωής μας.
Παίζουν ανοικτά το παιχνίδι της εργοδοσίας και αυτό φαίνεται αφού οι ανακοινώσεις που κρύβουν τα λένε όλα.
Οι δύο ανακοινώσεις που επίτηδες δεν εκδόθηκαν από την ΕΣΗΕΑ, διότι η πλειοψηφία (Νταου-Σομπολο-Νταβανέλοι τις «μελετάει» μέρες τώρα, είναι:

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Οι τελευταίες εξελίξεις με την απειλούμενη κατάργηση της δημοσιογραφικής εργασίας στα Γραφεία Τύπου εξωτερικού αλλά και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης προκαλούν την εύλογη ανησυχία του Κλάδου.
Η διεξοδική συζήτηση του θέματος στην προχθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων, στην οποία παραβρέθηκε και το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, κατέδειξε τον άμεσο κίνδυνο κατάργησης των δημοσιογραφικών θέσεων εργασίας, αλλά και το πρωτοφανές να υποκαταστήσει την ενημέρωση η επικοινωνία.
Σε μια εξόχως δύσκολη περίοδο για τη χώρα με την οικονομία να δέχεται προκλητικές επιθέσεις, αλλά και τα εθνικά θέματα να βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή, είναι τουλάχιστον περίεργο η ενημέρωση να παραδίδεται σε δημοσίους υπαλλήλους, να περιθωριοποιούνται οι δημοσιογράφοι, προκειμένου δήθεν να συγκρατηθούν δημοσιονομικές δαπάνες.
Η ΕΣΗΕΑ οφείλει να επισημάνει προς κάθε κατεύθυνση ότι με έλλειμμα στην ενημέρωση δεν περιορίζεται το οικονομικό έλλειμμα που αντιμετωπίζει η χώρα και για τον λόγο ακριβώς αυτόν θα περιφρουρήσει τις θέσεις εργασίας αλλά και το δικαίωμα στην ενημέρωση».
(γαργάρα η ανακοίνωση, όπως κι αυτή:)

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει παγίως την πλήρη αντίθεσή του για μειώσεις συντάξεων, περικοπές παροχών και αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων και συνταξιούχων.
Συνεπώς, εκφράζει και την πλήρη διαφωνία του και για τις τελευταίες περικοπές που αποφάσισε το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ και αφορούν συνταξιούχους συναδέλφους αλλά και εν ενεργεία (επίδομα για βρεφονηπιακούς σταθμούς, θερινό επίδομα συντάξεων κ.λπ.).
Οφείλει ακόμη να επισημάνει ότι ουδέποτε τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εγγράφως ή προφορικώς ενημερώθηκαν πριν από τις αποφάσεις αυτές του ΕΔΟΕΑΠ, επειδή εκτός των άλλων είναι δεδομένο ότι θα διαφωνούσαν.
Τονίζει επίσης ότι το να εκλαμβάνεται και να αποκαλείται η συνδικαλιστική κριτική για τα θέματα αυτά, ως συκοφαντία, ιδιαίτερα σε κρίσιμες περιστάσεις για το Ασφαλιστικό, μόνο τα θέματα του Κλάδου δεν υπηρετεί και βεβαίως αποτελεί ύστατη προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών.
Επισημαίνεται ότι με πρωτοβουλία του Δ.Σ.της ΕΣΗΕΑ, πραγματοποιήθηκε εγκαίρως διάβημα στο αρμόδιο υπουργείο για τους πόρους και τα ασφαλιστικά ζητήματα του Κλάδου και εντός των ημερών πρόκειται να γνωστοποιήσει και άλλες σχετικές πρωτοβουλίες του».

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο συγχαρητήρια για την σημερινή, αλλά και τις προηγούμενες εκπομπές σου. Οι αναλύσεις σου και οι απόψεις των προσκεκλημένων σου είναι τεκμηριωμένες και υποδειγματικές.
Α.

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...