27/1/10

Με συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά και άνωθεν δυνάμεων ξανά Κάρολος

Η Βουλή θα επανεκλέξει τον Κάρολο Παπούλια στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου .Η ορκωμοσία θα γίνει στις 12 Μαρτίου.
Την διαδικασία επανεκλογής του κ. Παπούλια συζήτησαν σήμερα , ο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός είπε στον κ. Παπούλια, ότι είναι ευρύτατη η πεποίθηση του ελληνικού λαού ότι τίμησε το αξίωμα και ότι σε στιγμές δύσκολες για τη χώρα, έδωσε στίγμα θεσμικό και Πολιτειακό με το οποίο ενίσχυσε το αίσθημα σιγουριάς, ασφάλειας και δημοκρατίας. Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η κατοχύρωση και η ανάπτυξη των δημοκρατικών θεσμών αποτελεί πρώτιστο καθήκον, ενώ ανταπαντώντας ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να επαναφέρουμε στην πολιτική ζωή της χώρας το αυτονόητο, να πράττουν δηλαδή όλοι το καθήκον τους.

«Η χώρα έχει δυσκολίες, βλέπετε και με το αγροτικό. Τα προβλήματα δεν λύνονται με μπλόκα αλλά μέσα από το διάλογο και τη διάθεση όλων για μεγάλες ανατροπές», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Νωρίτερα, την στήριξή του στο πρόσωπο του Κάρολου Παπούλια εξέφρασε με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς.

«Σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, απέστειλε προσωπική επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, στην οποία αναφέρει ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας προτείνει την ανανέωση της θητείας, στο αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, του σημερινού Προέδρου κ. Κάρολου Παπούλια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή θα πρέπει για να καταργηθεί ο νόμος για την ιθαγένεια

ή

να περιμένουμε να καταρρεύσει οικονομικά η χώρα και να αλλάξουμε κυβέρνηση

ή

να διασπασθεί η ελλάδα και το κάθε καντόνι μετά να αποφασίσει τι θα κάνει

ή

να περιμέενουμε 4 χρόνια και ό,τι λάχει

ωραία
Αφού διαφωνεί τόσο πολύ ο Σαμαράς γιατί δεν πάει σε εκλογές; Άρα λέει όχι απλά επειδή δεν θα παίξει ρόλο η άποψή του.

Ανώνυμος είπε...

Αν είχα τον Σαμαρά απέναντι μου θα του έλεγα:
Αντώνη είσαι κοντός δεν έχεις ανάστημα πολιτικού ηγέτη. Θυμίσου τι έκανε ο Ανδρέας στον Καραμανλή το 85. Του είχε πεί να έχει έτοιμο το κουστούμι του για την ορκομωσία και την τελευταία στιγμή τον πέταξε έξω από το τεραίν. Γιατί έτσι αυτός έκρινε πολιτικά σωστά ή λάθος και δεν δίστασε να το κάνει. Σε ποιόν το έκανε; Σε ένα Καραμανλή, μια προσωπικότητα διεθνούς κύρους όχι στο Κάρολο Παπούλια. Αντώνη έτσι κάνουν οι ηγέτες που έχουν την στόφα του μεγάλου. Τότε ο Ανδρέας δεν είχε κάποιον από τους λόγους που εσύ έχεις σήμερα (κρίσιμα εθνικά, οικονομία, λαθρομετανάστες). Έριξες τον Μητσοτάκη για αστείους λόγους και τώρα που η χώρα πραγματικά κινδυνεύει εσύ μιλάς για "κοινωνικό φιλελευθερισμό" δηλαδή πράσινα άλογα. Εδώ οι Έλληνες χάνουν τα αυγά και τα καλάθια και εσύ απαγγέλεις ποιήματα ρομαντικά. Δεν πρόκειται να δεις την εξουσία ποτέ γιατί αυτός ή αυτοί σε έριξαν.
Αχ βρε Αντωνάκη σου δόθηκε η ευκαιρία να ξεκαθαρίσεις μια για πάντα την κόπρο του Αυγείου από την ΝΔ και εσύ φοβάσαι τον ίσκιο της Ντόρας. Αχ βρε Αντωνάκη ναι σε καταλαβαίνω αυτά χρειάζονται guts, εσύ όμως έχασες το ραντεβού με Ιστορία. Σκέψου λίγο τα παιδιά σου πως θα αισθάνονται όταν κάποτε θα διαβάζουν την ελληνική Ιστορία. Ο πατέρας τους καντηλανάφτης στην κηδεία της Ελλάδας. Καληνύχτα Αντωνάκη.

Ανώνυμος είπε...

Σικέ το παιχνίδι από την αρχή, το έχει πει εδώ και πολύ καιρό...ο δικομματισμός είναι η αντιπροσωπεία της Νέας Τάξης Πραγμάτων και σε καμια περίπτωση δεν θα έβαζε εμπόδιο ο Σαμαράς στα σχέδια των Σιωνιστικών Κέντρων...που είναι η Εθνική Αλλοίωση και Κατακερματισμός της Ελλάδος.

Είμαστε μόνοι μας...η αντιστεκόμαστε η εξαφανιζόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Αν τυχόν καταρρεύσει η οικονομία τους επόμενους μήνες και οι δύο (Αντώνης και Τζέφρυ)θα φέρουν την ευθύνη που δεν οδήγησαν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές καθώς στήριξαν την εκλογή Παπούλια (ποιός δίνει σημασία σε ένα τυπικό αξίωμα πλέον όπως αυτό του Προέδρου.

Κάποιος πρέπει να τους το πει τώρα, για να μην ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΝ να το παίξουν σωτήρες αύριο!!!

ΦΦ

Ανώνυμος είπε...

Ειναι φανερή η βιασύνη των πρακτόρων που εχουμε για κυβέρνηση, να διεκπεραιώσουν τον διαμελισμό της χώρας.
Η εσπευσμένη εκλογή προέδρου γίνεται πριν την ψήφιση του λαθρονομοσχεδίου, έτσι ώστε να μην κινδυνεύει η ¨κυβέρνηση¨ με ανατροπή, συνεπεία μη εκλογής του.
Μετά την ανάδειξη του προέδρου το πεδίο είναι ελεύθερο να διαγουμήσουν την χώρα.
ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

Κατσε καλα, ετσι διωχνουν εναν περιουσιο...Καρολο; Ειναι αλλωστε νεοτατος και εχουμε συνηθισει και τη φατσα του. Θες να μας φερουν κανεναν Αβουρι;

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Σαμαράς εννοεί αυτά που λέει πρέπει να καταψηφίσει τον Παπούλια και να πάμε για εκλογές σύμφωνα με το Σύνταγμα. Έτσι θα αποφύγουμε το λαθρονόμο και τον "Καλλικράτη". Αν δεν το κάνει ίσως σημαίνει ότι έχει αναλάβει δεσμεύσεις και είναι εξαρτημένος ή ότι θεωρεί ότι δεν μπορεί να νικήσει στις εκλογές ή και τα δύο.