15/1/10

ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (!) ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Το Στέκι Πολιτισμού Αλβανών Μεταναστών είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2000 με έδρα την Αθήνα. Η λειτουργία του εγκρίθηκε με υπ’ αριθμό 5842/2001 απόφαση του Πρωτοδικείο Αθηνών.

Οι βασικοί σκοποί του Συλλόγου είναι:

Η υπεράσπιση και κατοχύρωση των κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα
Η γνωριμία τους με τον ελληνικό πολιτισμό και η καλλιέργειά του, καθώς και η γνωριμία με άλλους πολιτισμούς
Η πληροφόρηση για θέματα που σχετίζονται με την ζωή τους στην Ελλάδα με κύριο σκοπό την ομαλή τους ένταξη στην ελληνική κοινωνία, διατηρώντας την πολιτιστική τους ταυτότητα.
Η προώθηση των πολιτιστικών σχέσεων Ελλάδα και Αλβανίας
Η εκπόνηση και πραγματοποίηση προγραμμάτων για τη διάσωση της πολιτιστικής ταυτότητας τους και την καλύτερη ένταξη στο πολιτιστικό πλαίσιο που ζουν, την πνευματική ολοκλήρωση και την κοινωνική ένταξη των μελών και ιδιαίτερα των νέων
Η εκπόνηση και πραγματοποίηση προγραμμάτων πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, παιδαγωγικών και άλλων για τους μετανάστες στην Ελλάδα
Η επικοινωνία και συνεργασία με άλλες κοινότητες και ενώσεις που επιδιώκουν ανάλογους σκοπούς στην Ελλάδα και σε τρίτες χώρες
Η συστηματική μελέτη και παρακολούθηση των προβλημάτων των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα, όπου αυτοί είναι εγκατεστημένοι, και η προσπάθεια για την επίλυσή τους
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του το Στέκι Πολιτισμού Αλβανών Μεταναστών στην Ελλάδα συνεργάζεται με διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς και φορείς όπως οι:

Human Rights Watch,
Amnesty International,
Minority Rights Group,
Ευρωπαϊκό Λόμπι Γυναικών,
Συνήγορος του Πολίτη,
Αλβανική Πρεσβεία,
Αμερικανική Πρεσβεία,
Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας,
ΙΜΕΠΟ – Ελληνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης
ΕΛΙΑΜΕΠ – Ελληνικό Ινστιτούτο για την Ελληνική και Εξωτερική Πολιτική
ΚΕΜΟ,
ΑNTIGONE,
ΕΡΤ (Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση),
Hellenic League for Human Rights, o Εργαστήρι Μελέτης της Μετανάστευσης και Διασποράς του Πανεπιστημίου Αθηνών,
Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι,
Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Αλβανικό Κέντρο Κινηματογράφου
ΕΡΓΟΝ Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης
ΚΕΚ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ
Έντυπα και Ηλεκτρονικά ΜΜΕ (Τα Νέα, Καθημερινή, κ.α.)
Ελληνικό Forum Μεταναστών
Άλλες Οργανώσεις Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα, κ.α.
Το Στέκι Πολιτισμού Αλβανών Μεταναστών από το 2005 έως σήμερα συμμετέχει, ως ισότιμος εταίρος, στην υλοποίηση του Έργου Οι Διαστάσεις της Ξενοφοβίας και η Προώθηση Πολυπολιτισμικών Προτύπων που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας EQUAL Β’ Κύκλος.

Διεύθυνση: Αγ. Ιωάννου Θεολόγου 15 Περιστέρι

ΑΓΑΠΗΤΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ, ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ; ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΟΥΣ, ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΝ! ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περιούσιοι, Ροκφέλερ, Goldman Sachs και FED είναι το Humans right watch...

"Ο επικεφαλής του παρατηρητηρίου είναι ο "ισόβιος" Kenneth Roth, πρώην σπουδαστής στο Yale, που ανέλαβε καθήκοντα το 1988. ΕΒΡΑΙΟΣ, διωγμένος αυτός και η οικογένεια του, από την Πολωνία."

"Από τα υπόλοιπα μέλη ξεχωρίζουν οι Sarah Leah Whitson ΕΒΡΑΙΑ και αυτή υπεύθυνη για θέματα της Μέσης Ανατολής, πρώην εργαζόμενη στην Goldman Sachs"

"Άλλο ένα μέλος η Minky Worden, και αυτή (τι σύμπτωση) ΕΒΡΑΙΑ παντρεμένη με τον εκδότη της εφημερίδας The Wall Street Journal, Crovitz ο οποίος, περιέργως, είναι και αυτός ΕΒΡΑΙΟΣ. Συμμετείχε ως εξέχων μέλλος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ (παράρτημα του Rockefeller)"

"Μέλος του παρατηρητηρίου είναι και ένας πρώην στρατηγός του Αμερικανικού στρατού, αξιωματούχος του Πενταγώνου, Marc Galasco"

"O Ian Levine υπεύθυνος για το προγραμματισμό του παρατηρητηρίου και για τον στρατηγικό σχεδιασμό, ζει μεταξύ Ισραήλ και Λονδίνου και είναι και αυτός ΕΒΡΑΙΟΣ"

" Αν προσθέσουμε στους παραπάνω και τις Jamie Fellner και Peggy Hicks, εβραϊκής καταγωγής, υπεύθυνες και αυτές για θέματα προγραμματισμού, συν τον Alan Feldstein που έχει την εποπτεία των σχέσεων του παρατηρητηρίου με τα διάφορα οικονομικά και κοινωνικά forums από τα οποία δέχονται δωρεές και είναι και αυτός εβραϊκής καταγωγής με τον 1ο ξαδερφό του Martin Feldstein να είναι ένας από τους μεγαλύτερους οικονομολόγους των ΗΠΑ που μάλιστα είχε προταθεί για να ηγηθεί της FED, αλλά και τον Scott Long που είναι υπεύθυνος για τα θέματα της gay κοινότητας παγκοσμίως και έχει καταγωγή από την Ουγγαρία."

http://krisaion.pblogs.gr/2009/10/mia-ebra-kh-siwnistikh-enwsh-re-den-theloyme-metanastes-opws-kai.html

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε αν ζουσες στην Γερμανια μ' αυτα που γραφεις θα σ΄εχωνανα φυλακη. ΄Η στην Αυστρια, ή στη Γαλλια ή στην Ισπανια, ή στην Ελβετια να μην συνεχισω. Αλλα εγω διαβαζω μονο ΚΙΣ.

http://www.kis.gr/index.php/2008-10-31-15-51-47/2009-05-07-07-19-12/381-2009-06-15-11-34-48.html

Ανώνυμος είπε...

Οι σκοποί του σωματείου με την ονομασία "στέκι Αλβανών μεταναστών" στην πραγματικότητα έχει διαφορετικούς σκοπούς από τότι αφήξει να φανεί. Ή δημιουργία της μεγάλης Αλβανίας είναι πρωταρχικός τους στόχος, γι αυτό αγωνίζονται να πάρουν ιθαγένεια. Η ιθαγένεια είναι το όπλο τους για να πετύχουν τους σκοπούς τους.
Ας μην ξεχνάμε ότι οι Αλβανοί κάτοικοι της περιοχής Φιέρι-Τεπελένι και γύρω (Βόρειος Ήπειρος)είναι όλοι Τσάμηδες και ο ρόλος τους είναι ακριβώς αυτός: η μεγάλη Αλβανία. Οι Βορειοηπειρώτες έχουν τραβήξει τα πάνδεινα από αυτούς.
Μην τους πιστεύετε όποιο πρόσωπο κι αν παρουσιάζουν. Α, και ο Οδυσσέας Τσενάϊ είναι Τσάμης στην καταγωγή. Άραγε τυχαία τον ετοιμάζουν για να ηγηθεί του κόμματος των Αλβανοφώνων, μόλις κερδίσουν την ιθαγένεια, ή για να προωθήσει τα "δικαιώματα" των φονιάδων της Κατοχής, των Τσάμηδων;

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...