2/1/10

Της Υεμένης (όπως «της Κορέας»)

Να ο επόμενος στόχος του πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας

του Κώστα Μπετινάκη

http://www.styx.gr


«Εκείνος που ελέγχει το παρελθόν –γράφει ο George Orwell στο «1984» - ελέγχει το μέλλον. Εκείνος που ελέγχει το παρόν, ελέγχει και το παρελθόν».

Ξεχάστε για λίγο, την επικείμενη επιδρομή στο Ιράν. Η αόρατη δύναμη που κατασκευάζει «αυθόρμητες» χρωματιστές λαϊκές εξεγέρσεις, έβαλε το χέρι της κι εκεί. Από δω και πέρα να δούμε κατά πόσον οι μουλάδες θα τα καταφέρουν καλύτερα από τους πρώην ηγέτες των πρώην κομμουνιστικών δημοκρατιών της ΕΣΣΔ. Επόμενος εχθρός του Ελεύθερου Κόσμου ολάκερου - επόμενος στόχος των ΗΠΑ δηλαδή - η Υεμένη.

Εδώ και κανα-δυό μήνες, η Σαουδική Αραβία –ο ισλαμιστής φίλος και σύμμαχος των ΗΠΑ- βομβαρδίζει την Υεμένη με τα αμερικανικής κατασκευής και προέλευσης μαχητικά της. Επίσης πρόσφατα οι ΗΠΑ έστειλαν πυραύλους Cruise, για να βομβαρδίσουν -όπως ανακοινώθηκε- περιοχές της Al Qaeda. Στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Υεμένης συμμετείχαν αρκετές φορές και αμερικανικά μαχητικά. Αυτές τις ειδήσεις δεν τις μετέδωσε το CNN.

Παρακολουθώντας προχτες το δελτίο ειδήσεων των δέκα στο αμερικανικό αυτό κανάλι, επί μισή ώρα έγινα κοινωνός της «ανάλυσης τύπου Ράμσφεντ», ότι η αλ Κάιντα μπλα μπλα μπλα μπλα, η αλ Κάιντα τούτο - κείνο και πάλι επιστροφή στην θεωρία που αναπτύχθηκε με την 11/9.

Μα ξεφούρνισε λοιπόν, ο ειδικός απεσταλμένος του καναλιού στη Νιγηρία, πως ο επίδοξος τρομοκράτης του αεροσκάφους της DELTA airlines, που κατευθυνόταν στο Ντητρόιτ, είχε σχέσεις με οργανώσεις στην Υεμένη. Ή τουλάχιστον ότι η «βόμβα» που έκρυβε… στο εσώρουχό του, είχε κατασκευαστεί στην Υεμένη.

Οι ΗΠΑ βρήκαν το νέο τους εχθρό για να εξαντλήσουν και να ανανεώσουν τα πολεμικά τους αποθέματα: Επόμενος στόχος η Υεμένη.

«Ο Μπαράκ Ομπάμα», γράφει ο John Pilger στο άρθρο του «Welcome to Orwell’s World 2010», είναι ο ηγέτης της σύγχρονης Οργουελικής Ωκεανίας. Σε δύο λόγους του για το κλείσιμο της δεκαετίας, ο Νομπελίστας της Ειρήνης διαβεβαίωσε ότι η Ειρήνη δεν είναι πια Ειρήνη, αλλά μάλλον ένας μόνιμος πόλεμος, που εξαπλώνεται πολύ πέραν του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, σε ασταθείς περιοχές , για να εξαλειφθούν οι εχθροί μας για χάρη της «Παγκόσμιας Ασφάλειας», και γι’ αυτό θα πρέπει να του είμαστε ευγνώμονες».

Στην Ωκεανία του Όργουελ, η γλώσσα του πολέμου ανακαλύπτει ψέματα που περνούν στην Ιστορία και έτσι μετατρέπονται σε αλήθεια.

Στην Ωεκανία του Ομπάμα, η αλήθεια και το ψέμα είναι δυσδιάκριτα. Σύμφωνα με τον Ομπάμα, η αμερικανική επίθεση εναντίον του Αφγανιστάν το 2001, έγινε με εξουσιοδότηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Δεν υπήρξε εξουσιοδότηση…

Με το νέο έτος άλλες τριάντα χιλιάδες αμερικανοί στρατιώτες φτάνουν στο Αφγανιστάν.



Για να επιστρέψουμε στις «έρευνες» των αμερικανικών αρχών που προσπαθούν να ανακαλύψουν πως πέρασε απαρατήρητος ένας «γνωστός» στις βρετανικές αρχές ύποπτος για τρομοκρατία…

Είναι γνωστό πως υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος που απαγορεύει να πετάξει στις ΗΠΑ ακόμα και ο μουσικοσυνθέτης Cat Stevens, ή ένας συγγραφέας επικριτικού βιβλίου για τη CIA, πως τους ξέφυγε ο δόλιος υποψήφιος τρομοκράτης ζωσμένος εκρηκτικά;

Η υπόθεση παρόλο που μυρίζει, δίνει ακριβώς αυτό που θέλει ο ειρηνιστής Αμερικανός πρόεδρος για να αποκτήσει μια πειστική δικαιολογία ώστε να επιτεθεί εναντίον της Υεμένης. Με ή δίχως την εξουσιοδότηση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Άλλωστε ούτε για την εισβολή στο Ιράκ υπήρχε εξουσιοδότηση. Κι όμως έγινε. Παρά τις γερμανικές αντιρρήσεις, που όμως συμμετέχει με στρατεύματα στον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Άλλωστε ο πολλαπλών αποκλίσεων (Δημοκρατικός ακόμα;) γερουσιαστής Joe Lieberman, σε συνέντευξή του στο δίκτυο «Fox News», «Κάποιος από την κυβέρνησή μας μου είχε πει στη Σαναά, (πρωτεύουσα της Υεμένης) ότι στο Ιράκ ήταν ο χτεσινός πόλεμος! Στο Αφγανιστάν είναι ο σημερινός πόλεμος! Αν δεν δράσουμε προληπτικά, στην Υεμένη θα έχουμε τον αυριανό πόλεμο! Αυτός είναι ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε».

Κάτι που δεν αναφέρθηκε στα εκτενή ρεπορτάζ για τον επίδοξο τρομοκράτη: Σήμερα, παραμονή πρωτοχρονιάς λήγουν ορισμένα από τα απαγορευτικά άρθρα της «Πατριωτικής Πράξης». Του νόμου Μπους του νεότερου, που καθιστά τους Αμερικανούς πολίτες να ζουν υπό καθεστώς αστυνομοκρατίας. Χρειαζόταν ή δεν χρειαζόταν ένα παρόμοιο γεγονός για να επεκταθεί η ισχύς τους;

Στην εικονική πραγματικότητα που μας έχουν κάνει να ζούμε τα Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης, εντάσσονται και τα «πειστικά» ρεπορτάζ του CNN και οι συνεντεύξεις του απεσταλμένου του, με τον μουφτή της γειτονιάς και τον δάσκαλο του επίδοξου τρομοκράτη για να αποκτήσουν επιχειρήματα οι αμερικανικές αρχές.


ΥΓ. Ευτυχώς που είμαι «οπαδός της Θεωρίας της Συνωμοσίας» και δεν με πείθουν όλα αυτά τα πειστικά επιχειρήματα. Μέχρι να ξανακάψουν την Αθήνα, οι οπαδοί του Σόρος "χρωματιστοί επαναστάτες", θα λέω όχι στην παγκοσμιοποίηση του ψεύδους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας απελευθέρωσαν το χωριό Μπουργκοβάτκα στην περιοχή του Χάρκοβο και προχωράει

 Στον Χάρτη της Γκούγκλ, βλέπετε τη γραμμή των Συνόρων, το χωριό Μπουργκοβάτκα και την απόσταση του από το Κέντρο του Χάρκοβο. (60,7 χλμ). «...