5/1/10

Θεατρίνοι……

Είναι δραματουργοί..

του Ευγένιου Ανδρικόπουλου

Πως αλλιώς να χαρακτηρίσω μια δράκα κυβερνώντων της οποίας τα στελέχη σαν γαϊτανάκι προπαγανδίζουν το ένα μετά το άλλο ηχηρά την αποδοχή μείωσης των λιπαρών μισθών τους;
Ασφαλώς και πρόκειται περί απροσμέτρητου θράσους, του οποίου η πηγή εντοπίζεται στον ευτελή λαϊκισμό των κυβερνητικών εχόντων και κατεχόντων. Τελευταίο κρούσμα η με τυμπανοκρουσίες ανακοίνωση περικοπής κατά 15% του μηνιαίου εισοδήματος - διότι περί εισοδήματος και όχι περί μισθού πρόκειται- του νέου προέδρου των ΕΛΠΕ κ. Τάσου Γιαννίτση. Ο εν λόγω κύριος ανεξαρτήτως του ότι συγκέντρωσε και συγκεντρώνει όλη την συμπάθειά μου για την άδικη απώλεια του γιού του στο Μεξικό, είναι αυτός που σε αγαστή συνεργασία με το κεφαλαιουχικό επιστάτη Σπράο, είχαν προ οκταετίας μαγνητίσει στα πρόσωπά τους ολάκερη την μήνη των εργαζομένων με τον Σημίτειας έμπνευσης πολιορκητικό κριό της μετέπειτα κατεδάφισης του ασφαλιστικού, από την ΝΔ. Για να ολοκληρωθεί κατά πως όλα δείχνουν αυτή σήμερα από τον διάλογο οδοστρωτήρα του κ. Λομβέρδου.

Με δεδομένο ότι ο μισθός του προέδρου των ΕΛΠΕ υπερβαίνει τις τριακόσιες χιλιάδες ευρώ ετησίως, η κατά 15% μείωση των αμοιβών του θέτει αυτομάτως υποψηφιότητα στην διεκδίκηση των επάθλων σεμνότητας και ταπεινότητας αφού συγκριτικά με το πάγωμα της μισθοδοσίας στους κοινούς θνητούς των 2000 ευρώ μηνιαίως, μειώνεται δραστικά! (Τέτοια τραγωδία!! Ούτε ο Αισχύλος δεν θα έγραφε..)
Ειλικρινά αν και γνωρίζω τίνος κυβερνητικού βασιβουζούκου αποτελούν την επικοινωνιακή και πνευματική ιδιοκτησία οι προτάσεις αυτές, με καταπλήττει το γεγονός της άκριτης προώθησής τους, ωσάν οι αποδέκτες τους να είναι Αφρικανοί φύλαρχοι που θα εκθαμβώνονταν από τα πολύχρωμα φωτάκια της κονσόλας ενός αεροσκάφους.
Ε, όχι ρε μάγκες, οι Έλληνες στην συντριπτική τους πλειοψηφία και προς θλίψη των αντεξουσιαστών τους, έχουν εσχάτως διευρύνει τους νοητικούς τους ορίζοντες ανεξαρτήτως του αν στην κάλπη επιλέγουν ότι επιλέγουν. Είναι άλλοι οι λόγοι που συντρέχουν ως προς αυτό και υπερβαίνει τα σύνορα του παρόντος δημοσιολογικού πλαισίου η αναφορά τους.

Θεωρώ έτσι πως οι μετεκλογικές σας ανακολουθίες σε σχέση με τις Μπιρμπιλωτές ή Γερουλάνδιες προεκλογικές σας εξαγγελίες, προσβάλλουν ευθέως την νοημοσύνη τους και πως κατά τον τρόπο αυτό πριονίζετε την αντεξουσιαστική καρέκλα στην οποία πειραματικά σας έχουν ενθρονίσει. Που σημαίνει: Ακροβατείτε δίχως δίχτυ ασφαλείας προς δόξαν του νέου πολιτικού σχήματος το οποίο οσονούπω θα μας προκύψει κατά τα πολιτικά ήθη ως Σωτήρας!
Θυμηθείτε με και ως προς αυτό.. (το τελευταίο αποτελεί επισήμανση προς τους αναγνώστες μου)..

eandrik@otenet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

...του νέου πολιτικού σχήματος το οποίο οσονούπω θα μας προκύψει κατά τα πολιτικά ήθη ως Σωτήρας!

Μεσσιας πες καλυτερα, να εισαι σε αντιστοιχια με την καταγωγη τους.

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...