6/1/10

Δανεισμό με private placement δρομολογεί η κυβέρνηση

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=79844

Να προχωρήσει σε ιδιωτικό δανεισμό μέσω τραπεζών, όπως έκανε το Δεκέμβριο, και όχι μέσω της σύναψης κοινοπρακτικών δανείων εξετάζει για τον Ιανουάριο ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του Οργανισμού Σπύρου Παπανικολάου. Πληροροφίες του "isotimia.gr" αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αναζητήσει μέσω του private placement γύρω στα 3 με 5 δισ ευρώ.

"Η απόφαση για το εάν τελικά θα χρησιμοποιηθεί ένα private placement θα εξαρτηθεί στις αντιδράσεις των αξιωματούχων και της αγοράς στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης", δήλωσε σε συνέντευξη του στο δίκτυο Bloomberg ο κ.Παπανικολάου.

Η Ελλάδα, της οποίας την πιστοληπτική αξιολόγηση υποβάθμισαν οι οίκοι Standard & Poor's, Fitch Ratings και Moody's, πούλησε ομόλογα κυμαινόμενου επιτοκίου ύψους 2 δισ ευρώ μέσω private placement το Δεκέμβριο. Η κυβέρνηση προσέλαβε τις Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, EFG Eurobank Ergasias, Τράπεζα Πειραιώς και Banca IMI για τη συναλλαγή, με τον υπ. Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου να λέει ότι ήταν μέρος του φετινού προγράμματος χρηματοδότησης.

Στα private placements, οι εκδότες προσφέρουν χρεόγραφα σε επιλεγμένους επενδυτές και δεν τα πωλούν μέσω της διαδικασίας δημοπρασίας ή κοινοπρακτικά μέσω γκρουπ τραπεζών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΛΑΟΥΣ ΣΕ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ?

ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΑΠΟ ΕΣΟΔΑ ΑΦΑΙΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΔΑΣΜΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΟΙ?

Η Ε.Ε ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΟΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 90 Η ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝ ΑΛΙΓΑΡΧΕΙΟ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΜ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΣΤΟΥΣ
ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΝΑΡΧΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?

ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ Ε.Ε ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΩΡΩΝ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΔΑΣΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΤΩΝ?

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ?ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΟ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Η Ε.Ε?ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΩΝ ΠΛΕΟΝ?
Ο ΝΕΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΣΤΙΣ ΤΖΟΓΑΔΟΡΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ?
ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ?
ΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΟΝΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΕΙΝΑΙ.

Η ζωή του Ρόμπερτ Φίτσο δεν απειλείται πλέον

  Ο Αντιπρόεδρος και υπουργός Άμυνας της Σλοβακίας,  Ρόμπερτ Κάλινιακ δήλωσε ότι   «οι φόβοι για τη ζωή του Φίτσο», που νοσηλεύεται σε νοσοκ...