3/10/16

Η Ελλάδα πρώτη σε Επενδύσεις στην Αλβανία

Παρά το γεγονός ότι συνεχίζεται η βαθιά κρίση τα τελευταία οκτώ χρόνια, η Ελλάδα παραμένει ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην αλβανική οικονομία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας το Ενεργητικό των επιχειρήσεων που ανήκουν σε ελληνικές εταιρείες είναι 1,25 δις. ευρώ, και αποτελεί το 24% των συνολικών ξένων επενδύσεων.
Η Τράπεζα της Αλβανίας λεει ότι τα συνολικά επενδυμένα κεφάλαια από ξένες εταιρείες είναι 5,2 δις ευρώ, και η Ελλάδα είναι μακράν ο πρώτος επενδυτής με τεράστια απόσταση από τη δεύτερη χώρα.
Σύμφωνα με την Τράπεζα, η Ολλανδία έρχεται δεύτερη, με 753 εκατ ευρώ, ο Καναδάς τρίτος και η Ιταλία, είναι τώρα στην τέταρτη θέση. Τα περιουσιακά στοιχεία των ιταλικών εταιρειών είναι 555 εκατομμύρια ευρώ, το 10% του συνόλου των ξένων κεφαλαίων.
Τα περισσότερα ξένα κεφάλαια έχουν τοποθετηθεί στη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών , με 1,240 δις ευρώ. Οι τράπεζες και οι ασφάλειες είναι στη δεύτερη θέση με 869 εκατομμύρια ευρώ, και οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί είναι στην τρίτη θέση με 705 εκατ ευρώ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο ΣΟΡΡΟΣ ειναι Ουγγρος μην το ξεχναμε αυτο...

Ανώνυμος είπε...

τι ηρθε η αναπτυξη??

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...