26/10/16

Οι αργυρώνητοι των Αθηνών και το ΕΠΟΣ του 40

Η Επιστολή Πλαστήρα ως πηγή της ιστορίας


Ο Νικόλαος Πλαστήρας δεν ήταν υποστηρικτής του Άξονα και δεν ήταν φίλος του Μεταξά. Πίστευε όμως, σαν πατριώτης ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να εμπλακεί σε πόλεμο με τη Γερμανία, και είχε την άποψη πως η Ελλάδα όφειλε να δεχθεί τις μεσολαβητικές γερμανικές προτάσεις που προέβλεπαν ανακωχή στο μέτωπο της Β. Ηπείρου με προσωρινή ελληνική διοίκηση στις περιοχές που είχε απελευθερώσει ο ελληνικός Στρατός .

Τις απόψεις του αυτές τις διατύπωσε γραπτά στον πρέσβη στην Γαλλία του Βισύ, Πλούταρχο Μεταξά , τον Σεπτέμβριο του 1941, ο οποίος εκπροσωπούσε την «βασιλική» κυβέρνηση Τσουδερού.

Η ουσία είναι ότι μετά τον θάνατο του Μεταξά απέμειναν «οι αργυρώνητοι και ανάλγητοι των Αθηνών», «...οι βλεδυροί συμμορίται που εν γνώσει του αναποφεύκτου της εθνικής συμφοράς, παρέσυραν την πτωχήν Ελλάδα με το μέρος των πλουτοκρατών και του Διεθνούς Εβραιομασσωνισμού...».
Όπως έλεγε και ο Πλαστήρας , «η έπαρσις των ανθρώπων του σεσηπότος καθεστώτος της 4ης Αυγούστου αναζωογονηθέντων υπό την μαχητικήν ορμήν του Έλληνος στρατιώτου, υπερέβη κάθε όριον».

Ο Πλαστήρας έγραψε περί «αστόχου πολιτικής» , περί, «ανυπαρξίας ικανής διευθύνσεως των πολεμικών επιχειρήσεων», και για «τύφλωση» των ανθρώπων του καθεστώτος.
Οι αναφορές του αυτές αφορούν πρωτίστως τον βασιλιά και τον Παπάγο, και τους Παπαγικούς τενεκέδες, που ηθελαν να πετάξουν τους ιταλούς στη θάλασσα και ξόδεψαν το αίμα 8000 ελλήνων στρατιωτών.
Και εξηγούσε ο Πλαστήρας, ότι ζώντος του Μεταξά, «κατά το τέλος του μηνός Νοεμβρίου του 1940», «υπήρξε έδαφος διευθετήσεως της ιταλοελληνικής συρράξεως τη μεσολαβήσει της Γερμανίας», και προσέθετε: «Έκαμα ότι ήταν δυνατόν, ώστε η Ελλάς να επωφεληθεί της ευκαιρίας», «δεν έπαυσα τας ενέργειας μου, όπως ωθήσω προς μιαν απευθείας συννενόησιν της Γερμανίας μετά της Ελληνικής Κυβερνήσεως Μεταξά, ήτις κατά τας πληροφορίας μου, ήρξατο από του Δεκεμβρίου, αλλ΄άνευ αποτελέσματος, χωρίς να γνωρίζω τους λόγους της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων εκείνων».
Ούτε ο Μεταξάς στο ημερολόγιο του αναφέρθηκε.
Στη συνέχεια , μετά τον θάνατο του Μεταξά, ο Πλαστήρας λέει:

«Κατά Ιανουάριον και Φεβρουάριον, ο κίνδυνος ήτο οφθαλμοφανής. Ανήσυχος μέχρι απελπισίας ηθέλησα να μεταβώ εις Αίγυπτον. Εσκέφθην να επιχειρήσω, όπως επιτύχω μετάβασιν εις Βηρυττόν, οπόθεν θα μου ήτο εύκολον να επικοινωνήσω μέσω προσώπου τινός της Ελληνικής κυβερνήσεως, δια να της παραστήσω τον κίνδυνον και τας ελπίδας αποφυγής της καταστροφής δια μιας συμφωνίας μεσολαβήσει της Γερμανίας....Δυστυχώς όλαι αι προσπάθειαι μου απέτυχον, οφειλόμεναι εις την εχθρικήν διάθεσιν εναντίον μου της πρεσβείας. Εάν κ. πρεσβευτά κατόρθωνα να μεταβώ εις Βηρυττόν, έτρεφον πολλάς ελπίδας ότι θα έπειθον την κυβέρνησιν Κορυζή τουλάχιστον να επιδιώξη την προτεινόμενην εκ μέρους της Γερμανίας διευθέτησιν της ιταλόελληνικής συρράξεως. Είχα αρκετά σοβαρά πειστήρια προς τούτο. Παρ΄όλα αυτά δεν έπαυσα τας ενέργειας μου, όπως ωθήσω προς μιαν απευθείας συννενόησιν της Γερμανίας μετά της Ελληνικής Κυβερνήσεως».

Άρα ακόμη και τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο υπήρχε έδαφος συνεννοήσεως. Και συνεχίζει ο Πλαστηρας.
«Και το μοιραίον επήλθεν. Η Ελλάς ήχθη προς αυτοκτονίαν παρά μιας βασιλικής κυβερνήσεως δεχθείσης μετ΄απεριγράπτου αφελείας ν΄αντιμετωπίση τας δύο μεγαλυτέρας στρατιωτικάς δυνάμεις της Ευρώπης, καίτοι της υπεδείχθη υπό της συμμάχου Αγγλίας ότι η βοήθεια της θα ήταν αυστηρώς περιορισμένη.
Η ανήκουστος κουφότης της Βασιλικής κυβερνήσεως υπήρξεν η αφορμή μιας τραγικής καταστροφής για της χώρας εντός ολίγων ημερών και ως να μην ήρκει ετούτο ένεκα τελείας αγνοίας των νεότερων πολεμικών μεθόδων, παρέτειναν ασκόπως τον πόλεμον δια να συντελεσθή η πράξις η τελευταία του δράματος δια την μετατροπίν εις ερείπια της ωραίας αλλά ατυχούς νήσου Κρήτης, την ευθύνην της οποίας κατά μέγα μέρος φέρει επί των ώμων του ο κ. Τσουδερός, γέννημα αυτής».

Αυτοί είναι οι αργυρώνητοι και ανάλγητοι των Αθηνών, η βδελυρά βασιλικοί συμμορία που οδήγησαν στην «τραγική καταστροφή για της χώρας εντός ολίγων ημερών» και «ένεκα τελείας αγνοίας των νεότερων πολεμικών μεθόδων», ο Παπάγος και ο Βασιλιάς, «παρέτειναν ασκόπως τον πόλεμον».

Δηλαδή ο Πλαστήρας έλεγε ότι ο Τσολάκογλου δεν ηταν προδότης αλλά Σωτήρας του Έλληνα Στρατιώτη και της Χώρας.
Αλλά οι αργυρώνητοι των Αθηνών, έγραψαν την δική τους πλαστή ιστορία.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δίκιο είχε ο Πλαστήρας. Τενεκές ξεγάνωτος ήταν ο Παπάγος και η δήθεν πολεμική προπαρασκευή της Ελλάδας... Αεροπλάνα δεν είχαμε, τανκς δεν είχαμε, υποπολυβόλα δεν είχαμε, το μόνο που είχαμε ήταν ελληνική ψυχή... Οι φαντάροι μας άφησαν τα κοκαλάκια τους στα βουνά της Βορείου Ηπείρου, ενώ κάποιοι στην Αθήνα ξεκοκάλιζαν το 1,5 δις δρχ. (58,5 δις ευρώ σημερινά), που τσέπωσαν για να χτίσουν τα άχρηστα οχυρά...

Μιχαήλ Παλαιοπάνος είπε...

Μιχαήλ Παλαιοπάνος

Αγαπητέ Σπύρο, γειά σου.

Για τον ΠΛαστήρα πριν πολύ καιρό διάβασα και άσχημα πράγματα στην παρακάτω ιστοσελίδα.
http://hellas-diaggeleas.blogspot.gr/2013/11/blog-post_29.html
Χωρίς αυτό να σημαίνει ο,τιδήποτε για την επιστολή του, αλλά σημαίνει οπωσδήποτε για την χειραγώγησή του, την υποστηριζόμενη άποψη (όχι πόλεμο, συμφωνώ μαζί του) και πλευρά καθώς και την ακολουθούμενη κατεύθυνση και τακτική.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πλαστήρας ναί ήταν Βενιζελικός

Ανώνυμος είπε...

@Τετ Οκτ 26, 05:27:00 μ.μ.

Tα "άχρηστα" οχυρά αντιστάθηκαν
στους Γερμανούς όσο ελάχιστοι αντίπαλοί τους.

Γι΄αυτό, οι Γερμανοί παρουσίασαν άγημα τιμής
στους εναπομείναντες πολεμιστές των "άχρηστων" οχυρών.

Ανώνυμος είπε...

Το αποτέλεσμα μετράει αγαπητέ και το αποτέλεσμα ήταν ότι τα οχυρά άντεξαν μόνο 3 μέρες... Οι Γερμανοί απλά τα υπερκέρασαν, όπως άλλωστε έκαναν και με τη γραμμή Μαζινώ... Πεταμένα λεφτά ήταν, όσο κι αν αυτό χαλάει την εικόνα που είχες στο μυαλό σου για τον Μεταξά και τον Παπάγο...

Ξεκολλήστε επιτέλους, τους έχετε κάνει όλους εικονίσματα... Κρίση δεν έχετε, να κρίνετε μόνοι σας τα ιστορικά γεγονότα;

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο αντιστάθηκαν οι Γάλλοι στη γραμμή Μαζινό
με τους Έλληνες στη γραμμή Μεταξά, έ;

Ευτυχώς, οι Γερμανοί στα απομνημονεύματά τους
δεν συμφωνούν καθόλου μαζί σου.

Για τα Οχυρά γράφω, όχι για τούς Μεταξά, Παπάγο κτλ.

Αλήθεια, εσύ ποιούς έχεις κάνει εικονίσματα;
Αριστερός;

Ανώνυμος είπε...

@Πέμ Οκτ 27, 09:12:00 μ.μ

Λίγο ντροπή γιατί ξημερώνει 28η Οκτωμβρίου.

Να μην τα ισοπεδώνουμε-ακυρώνουμε όλα
επειδή έτσι βολεύει τον Περισσό...

Άλλο ιστορική άγνοια και άλλο ιστορική διαστροφή...

Λίγο ντροπή για τούς Έλληνες πού έπεσαν στη Μάχη των Οχυρών!

Ανώνυμος είπε...

@Πέμ Οκτ 27, 09:12:00 μ.μ.

Άγνοια ή αριστερή εμπάθεια;

https://www.youtube.com/watch?v=SV6YehbqWqs

Ανώνυμος είπε...

@Πέμ Οκτ 27, 09:12:00 μ.μ.

Εσύ ποιόν έχεις κάνει εικόνισμα; Το Βελουχιώτη;

Εντάξει, καταλάβαμε...

Ανώνυμος είπε...

Δεν αμφισβήτησε κανείς ότι οι Έλληνες φαντάροι πολέμησαν με γενναιότητα στη μάχη των οχυρών. Αυτό που είπα, ήταν ότι τα οχυρά ήταν πεταμένα λεφτά και αυτό αποδείχθηκε πρωτύτερα και στη Γαλλία. Τι να τα κάνεις τα οχυρά, άμα ο εχθρός μπορεί να τα παρακάμψει και τελικά να τα περικυκλώσει;

Το ποσό που ξοδεύτηκε τότε για τα οχυρά μόνο με την αγορά του αιώνα (1985) μπορεί να συγκριθεί... 1,5 δις δρχ. της εποχής εκείνης, δηλαδή 58,5 δις ευρώ σημερινά, γίνανε μπετόν και σίδερα, αντί να αγοράσουμε αεροπλάνα και τανκς...

Οι φαντάροι μας το 1940 δόξασαν την Ελλάδα με τα πολυβόλα Χότσκις του 1914, τα τυφέκια Μάλινχερ του 1903 και χωρίς καν υποπολυβόλα... Η νίκη επί των Ιταλών οφείλεται καθαρά στην ελληνική ψυχή...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν έχω εικονίσματα αγαπητέ, οδηγός μου είναι η ιστορική αλήθεια.

Όσον αφορά τον Βελουχιώτη που αναφέρεις, ούτος υπηρετούσε στο Μακεδονικό μέτωπο στα αντιαεροπορικά και πολέμησε για την Ελλάδα.

Αντίθετα, ο επονομαζόμενος "εθνάρχης" Κωνσταντίνος Καραμανλής, που γεννήθηκε κοντά στα οχυρά, δεν πολέμησε, γιατί δεν άκουγε καλά(!), ενώ ο Ανδρέας Παπανδρέου υπηρέτησε στο αμερικανικό ναυτικό ως νοσοκόμος!

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστιανοκομμουνιστής Χρίστος Βασιλόπουλος(έχει αλλάξει και αυτός το όνομά του) από δημοσιογραφικό δίποδο έχει καταφέρει να περάσει την light προπαγάνδα του μέσα από τα βίντεο-έρευνες και καλά 'Ιστορικές' τα οποία η ευκολόπιστη πλειοψηφία αναπαράγει παντού στον ηλεκτρονικό κόσμο. Πότε ο φιλοαριστεριστής Χρίστος Βασιλόπουλος έκανε εκπομπή δια τους κατσαπλιάδες Οπλατζήδες γενοκτόνους του Ελληνικού λαού. Ποτέ , και τον πληρώναμε επί χρόνια στο κρατικό προπαγανδιστικό κανάλι.Η Light όμως προπαγάνδα είναι και η πιό επικίνδυνη. Πρός τους αναγνώστες του δελτίου 11 που δεν είναι αριστεροτραφείς .

Ανώνυμος είπε...

@Πέμ Οκτ 27, 09:12:00 μ.μ.

Σαφές δείγμα της «αλλεργίας» των μαρξιστών,
«κόκκινων» και «ροζ»...,
στην ιδέα του Εθνικού Στρατού.

Το τότε Κ.Κ.€. ακολουθούσε την γραμμή σύμπραξης
με το Σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ χαρακτηρίζουντας
τον πόλεμο τού 1940 ως «κατακτητικό»
και την απελευθέρωση της προαιώνια Ελληνικής Β. Ηπείρου
ως «τι δουλειά έχουμε στην Αλβανία;» κτλ.

Ξεχάσαμε τί έγραφε ο τότε βΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ;

Ακριβώς, τα ίδια έκαναν και με τη Μ. Ασία.

Πάντα και Παντού ΕΘΝΟ-Προδρότες!!!

Ανώνυμος είπε...

@Παρ Οκτ 28, 12:00:00 μ.μ.

Εντάξει, συνεννοηθήκαμε.

Συνεχίζεις τα ίδια παραμύθια για το Βελουχιώτη!

*Χατζάρας- 13/10/16*

"Περί Βελουχιώτη"

[Ρε παιδιά , ο Θανάσης που τον φώναζαν "Αρη" δεν "πολέμησε",
διότι ο Μπακόπουλος παραδόθηκε αμαχητί,
αφού πέρασαν ατουφέκιστοι οι Γερμανοί από την Στρούμνιτσα.]

Λίγη ιστορική αλήθεια για τον ήρωα σου:

1) Η ΔΗΘΕΝ «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ» ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ

http://bit.ly/2eHx7Wb


2) ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ: Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ

https://is.gd/5CzHjG


Όσο για το τί έκαναν το 1940 διάφοροι τουρκό-εβραιό/σποροι, είναι γνωστό!
Όπως γνωστά είναι και τα κατορθώματα διαφόρων ΣΦΑΓΕΩΝ-κατσαπλιάδων!

Ανώνυμος είπε...

Εύκολη είναι η συκοφαντία και οι αφορισμοί, τα αρχεία όμως της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού λένε ότι η μονάδα που υπηρετούσε ο Βελουχιώτης πολέμησε. Μπορείς να τα δείς και μόνος σου, άμα κάνεις αίτηση εδώ:

http://disarxeio.army.gr:8888/dm-ext/doc-ext/search-documents-ext.jsf

Ο φανατισμός είναι το χειρότερο πράγμα, είτε αριστερός είσαι, είτε δεξιός είσαι, γιατί χάνεις την αντικειμενικότητά που θα πρέπει να σε διακρίνει σαν άνθρωπο...

Ανώνυμος είπε...

Πρός φιλο 12.00 μμ του Θανάση Κλάρα, που ήθελε να γενοκτονήσει τον Ελληνισμό, από την έρευνα αρχείων της περιόδου των εγκλημάτων πολέμου και κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι Ελασίτες στην Ιερά Πελοπόννησο τον Σεπτέμβριο του 1944 πληροφορούμεθα ότι ο Θανάσης πάντοτε ήταν 4 χιλιόμετρα μακριά από την πρώτη γραμμή της μάχης και εισερχόταν κατόπιν ώρας στις πόλεις και τα χωριά. Ενα ακόμη δεδομένο το οποίο αποκρύπτουν διότι αποδεικνύει περίτρανα τον χαρακτήρα του Θανάση που ήτο ένας ταλαιπωρημένος ένας φουκαράς , ένα παράδειγμα πρός αποφυγήν και ουσιαστικά ένας μέτριος καί στρατιωτικά συμμορίτης. Δηλαδή ΑΤΑΛΑΝΤΟΣ κάτι ας πούμε σαν τον Ντύλαν τον τραγουδιστή ,μας 'επιβλήθηκε' από τους φιλοαριστεριστές φιλομπολσεβίκους γιατί έσφαξε Ελληνες.

Ανώνυμος είπε...

@Σάβ Οκτ 29, 02:17:00 π.μ.

http://disarxeio.army.gr:8888/dm-ext/doc-ext/search-documents-ext.jsf

Πού ακριβώς γράφει πως ο Κλάρας ήταν όντως εκεί;