31/10/16

Οι Αρκάδες Ποιμένες (Et in Arcadia ego)

Ο ποιητής του «Δον Κιχώτη», ο Μιγκέλ δε Θερβάντες μετέφερε ως πρώτος «μύστης», την ουτοπική Αρκαδία, στην πατρίδα του την Ισπανία, στο το έργο του «Γαλάτεια» (1585) .
Τον 17ο αιώνα , ο Γάλλος ζωγράφος Νικολά Πουσέν (1594-1665) φιλοτέχνησε δυο εκδοχές γνωστό του πίνακά του ,«Οι Ποιμένες της Αρκαδίας» ή «ET IN ARCADIA EGO» (1647). Η ερμηνεία του μυστικιστικού τίτλου έγινε αντικείμενο μεγάλης έρευνας, από γνώστες και μη. Οι δύο πίνακες απεικονίζουν τρεις Αρκάδες βοσκούς και μια γυναίκα που στέκονται γύρω από έναν τάφο στον οποίο είναι γραμμένος ένας μυστικός κώδικας των Ναιτών. D.O.U.O.S.V.A.V.V.M. Παρόμοια θέματα και η ίδια επιγραφή έχουν γίνει και από άλλους καλλιτέχνες, που ήταν προγενέστεροι του Πουσέν.

Τα θυμίζω για να καταλάβετε πληρέστερα και καλύτερα το ρεπορτάζ για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης ΜΚΟ που θέλει γερό "δόντι" και μεγάλο "βύσμα" από την μανδαμ Μπριγκίτα Παπασταύρου-Λαβή και τον Νίκο Καλτετζιώτη με τον εκλεκτό κύκλο τους που θα τη διαβάσετε εδώ... http://antizitro.blogspot.gr/2016/10/blog-post_155.htmlΥΓ.Για την Μπριγκίτα και τον κύκλο της, η ARCADIA δεν είναι ΟΥΤΟΠΙΑ. Είναι χρήμα με ουράααααα!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ


ΤΟΤΕ


RODOLFO MORONI

Ανώνυμος είπε...

Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται το αποτρόπαιο σχέδιο που κρύβεται πίσω από τον ιό Ζίκα... Μειώθηκαν στο μισό οι όρχεις πειραματόζωων που μολύνθηκαν από τον ιό και έπεσε στο 1/4 η γονιμότητά τους:

https://www.rt.com/news/364902-zika-virus-men-testicles/

Ανώνυμος είπε...

[[[[Προκλητικότατος ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Ράμα: Αλβανικός ο πληθυσμός της Αθήνας!!!]]]]

[[[Προκλητική ανάρτηση από τον Ε. Ράμα: Η Ακρόπολη σώθηκε χάρη στους Αλβανούς!]]]


November 1, 2016

Σε μια πρωτοφανή επίδειξη θράσους και με μια επίδειξη ακραίου εθνικισμού και μεγαλοϊδεατισμού, ο Εντι Ράμα, επιχειρεί να φουντώσει τις φωτιές που άναψαν στις ελληνοαλβανικές σχέσεις οι απαράδεκτοι ισχυρισμοί περί Τσάμικου και η προσπάθεια αφελληνισμού της Χειμάρρας με την υφαρπαγή ελληνικών περιουσίων και κατεδάφιση σπιτιών.

Χθες και αφού είχε προηγηθεί η αυστηρή (κατόπιν εορτής) ανακοίνωση του Ελληνικού ΥΠΕΞ που προειδοποιούσε και με συνέπειες στην ευρωπαϊκή πορεια της Αλβανίας ο αλβανός πρωθυπουργός δημοσίευσε στο Facebook μια παλιά γκραβούρα της Αθήνας με φόντο την Ακρόπολη ,δηλώνοντας ότι το Μνημείο στέκεται ακόμη γιατί το διέσωσε ένας αλβανός ονόματι Γκιέργκι Ντουσμάνι, ο οποίος ζήτησε από τους βενετσιάνους να μην βομβαρδίσουν την Αθήνα.

Ο κ. Ράμα μάλιστα δεν χάνει την ευκαιρία να υποστηρίξει ότι ο πληθυσμός της Αθήνας οπως και τότε έτσι και σήμερα είναι κυρίως …αλβανικός!

«Αυτή η γκραβούρα της παλιάς Αθήνας το 1670 (η πόλη στην οποία, όπως έγραφε ακόμα και 1925 ο Έλληνας φαναριώτης πρίγκιπας Ευγένιος Ρίζος – Ραγκαβής, ο γηγενής πληθυσμός είναι ακόμη και σήμερα κυρίως αλβανικός”) μας υπενθυμίζει, μεταξύ άλλων, πως αν η Ακρόπολη στέκεται ακόμα για τη δόξα της ανθρωπότητας και του πολιτισμού, αυτό οφείλεται και στο όραμα του Αλβανού αρχιεπισκόπου της Αθήνας, Γεωργίου Δουσμανη (Gjergj Dushmani) o οποίος το 1686, διαπραγματεύεται με τον Φραγκίσκο Μοροζίνι του βενετικού στόλου για να μην βομβαρδίσουν την πόλη από το λιμάνι του Φαλήρου, επειδή εκεί υπήρχε μια τουρκική φρουρά.

Μια τέτοια ιστορία μιας πόλης που κάποτε ήταν σύμφωνα με τα αυθεντικά στοιχεία και τους ιστορικούς, κυρίως αλβανόφωνοι, δεν την κάνει απολύτως μια αλβανική πόλη, αν και η Αθήνα οφείλει κάτι στους Αλβανούς στην εξαιρετική της ιστορία. Και ακριβώς έτσι, αν η Χιμάρα βίωσε το ελληνικό αρχιπέλαγος και με την ελληνική γλώσσα ως «κοινή διάλεκτο» της Ανατολής, μέσω των θαλάσσιων ανταλλαγών, σε στενή και γόνιμη συνύπαρξη, δεν την καθιστά απολύτως μια ελληνική επαρχία, μάλιστα ο πληθυσμός της σε όλες τις διεθνείς συμβάσεις, για να μην μιλήσουμε για την ιστορία, χαρακτηρίζεται απλά ως Αλβανικός», γράφει ο Εντι Ράμα στο Facebook.

Οι τελευταίες κινήσεις των Τιράνων υποχρεώνουν την ελληνική πολιτική ηγεσία και την ηγεσία του ΥΠΕΞ να αντιληφθεί ότι επείγει η αλλαγή της μέχρι τώρα στάσης, η οποία απλώς εξέθρεψε και αποθράσυνε κάθε λογής ανθελληνικό στοιχείο στα Τίρανα και έβαλε έστω και δια της πλαγίας οδού ζήτημα Τσαμηδων στο τραπέζι, ενώ όπως διαπιστώνουμε και από τον κ. Ράμα , οι ακραίες ιδέες του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού που στοχεύουν κυριως την Ελλάδα τείνουν να γίνουν κυρίαρχη πολιτική στην Αλβανία.

https://mignatiou.com/2016/11/proklitikotatos-o-prothipourgos-tis-alvanias-rama-alvanikos-o-plithismos-tis-athinas/

http://www.capital.gr/epikairotita/3166281/proklitiki-anartisi-apo-ton-e-rama-i-akropoli-sothike-xari-stous-albanous

Ανώνυμος είπε...

Anatoly Chubais

Ανώνυμος είπε...

Μου ήρθε μια φλασιά σήμερα ότι αυτός ο Chubais θα παίξει κάποιο ρόλο στη Ρωσία μετά τον Πούτιν...