21/10/16

Η Χούντα του λάθους και των πολλών και χαζών

Καταρχήν, ο Κάθε Δήμος έχει δικαίωμα να εορτάζει ότι θέλει, και όποτε θέλει σε μια Democrasy. Και τα Γιαννιτσά επίσης. Γιορτάζουν ως παλαιοημερολογίτες, την ανάμνηση της 20ης Οκτωβρίου/ 2 Νοεμβρίου.

Εδώ ρε παιδιά, γιορτάζουν την 25η Μαρτίου, ενώ ο Υψηλάντης ύψωσε το λάβαρο στις 22 Φεβρουαρίου/6 Μαρτίου 1821 , εξέδωσε την προκήρυξή του, «Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος», στις 24 Φεβρουαρίου/8 Μαρτίου 1821, και η Απελευθέρωση της Καλαμάτας έγινε στις 23 Μαρτίου/4 Απριλίου 1821. Και όλοι ξέρουν ότι το «Λάβαρο» των Αχαιών σηκώθηκε στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα στις 25 Μαρτίου/6 Απριλίου 1821.

Άσε που γιορτάζουν την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης στις 26 Οκτωβρίου, δηλαδή του Αγίου Δημητρίου του Καθολικού, με το διορθωμένο Ιουλιανό, ενώ η ορθόδοξη εορτή του Αγίου Δημητρίου εορτάζεται σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο στις 26 Οκτωβρίου/8 Νοεμβρίου.

Το γεγονός ότι έχουν μπερδέψει τα μπούτια τους με τα ημερολόγια και τα ψέματα που εορτάζουν, δεν σημαίνει ότι και εγώ πρέπει να μη λέω το σωστό, και κυρίως δεν σημαίνει ότι θα με "διορθώνουν" τα θύματα των λαθών.
Οκ;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς είναι αλήθεια Χατζάρα. Δεν είμαστε άξιοι να πλακώσουμε στις σφαλιάρες αυτούς που καταδυναστεύουν την Ελλάδα και την ζωή μας...

Ανώνυμος είπε...

Το παραπάνω σχόλιο ήταν για το θέμα με τον αυτόχειρα, που λέει στο σημείωμα που άφησε "δεν στάθηκα άξιος". Όλοι μας δεν σταθήκαμε άξιοι της κληρονομιάς μας... Πως κιοτέψαμε έτσι; Γιατί δεν βγαίνουμε έξω να τους πάρουμε παραμάζωμα;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί μας έχουν υπνωτίσει οι οθόνες φίλε. Και δεν μιλάω μόνο για το περιεχόμενο αλλά για την τεχνολογία φωτιζόμενων υγρών κρυστάλλων που φλασάρει χειρότερα από τις παλιές οθόνες crt. Και μας έχει ευνουχίσει και η ρύπανση τροφής, νερού και αέρα.

Ανώνυμος είπε...

"ο Υψηλάντης ύψωσε το λάβαρο στις 22 Φεβρουαρίου ...
εξέδωσε την προκήρυξή του στις 24 Φεβρουαρίου ...
η Απελευθέρωση της Καλαμάτας έγινε στις 23 Μαρτίου"

Περί όνου σκιάς ο λόγος. Αλλά πες μας πότε γιορτάζεις εσύ την επανάσταση να γιορτάσουμε κι εμείς.

Θα κάνουμε και δικιά μας παρέλαση. Ο εις την Σουηδίαν θα κάνει τον επίσημο, εγώ θα βαράω το τύμπανο σαν αράπης πλυμμένος, οο eucharist θα κάνει τον σημαιοφόρο, οι "3500 μοναδικοί" αναγνώστες θα χειροκροτούν κι εσύ θα αναλάβεις την τηλεοπτική κάλυψη. Το τρολλ θα πάρει τηλέφωνο το Δαφνί να 'ρθουν να μας μαζέψουν.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΑΖΩΜΑ. ΕΧΕΙΣ ΟΠΛΟ; ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣ ΠΑΡΑΜΑΖΩΜΑ ΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ Ε.Π.Ε ΚΑΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ. ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ 300 ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. Ο ΜΑΟ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΗ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΟ, ΤΟΥΣ ΟΠΙΟΜΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ. Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΒΑΦΤΗΗΚΕ ΚΟΚΚΙΝΟΣ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΗΣ ΝΑ ΣΩΣΗΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ, ΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΕΕ, ΟΥΤΕ ΟΗΕ, ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΗΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ, ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΞΙΦΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο φίλε. Η δεξιά και η αριστερά μας έχουν καταστρέψει, γιατί ήταν πάντα ξενόδουλοι όλοι τους... Γιατί δεν κάνεις μια μάζωξη Χατζάρα, να δούμε πόσοι θα μαζευτούμε και να συζητήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε για τούτη την έρμη την Πατρίδα;

Θέματα Ελληνικής Ιστορίας: Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον

«Δημιούργησα το ιστολόγιο Θέματα Ελληνικής Ιστορίας υπό το ψευδώνυμο "Φιλίστωρ" το 2009, με πρώτο δημοσιευθέν άρθρο για τον σπαρτι...